Hans Coret (SJZ): ,,We moeten met z’n elven erop klappen”

Met vier punten uit de eerste twee duels is SJZ de competitie redelijk gestart. Komend weekend gaat de formatie van coach Rob van den Wijngaard op bezoek bij streekgenoot Stompwijk’92. Vorig seizoen trokken de Zoeterwoudenaren op sportpark Meerhorst nipt aan het langste eind (3-4). ,,Als we de aansluiting naar boven willen houden, zullen we ook nu moeten winnen”, blikt SJZ-spits Hans Coret vooruit.

De Zoeterwoudenaar keerde deze zomer terug op het oude nest na een uitstapje naar het Haagse GDA. ,,Ik woon in Den Haag en het leek me een uitdaging om het eens wat hogerop te proberen:  GDA speelde in de eerste klas zondag. Maar het is alles bij elkaar niet zo’n leuk seizoen geworden. Ik startte in het eerste elftal en raakte in november behoorlijk geblesseerd, een heuse zweepslag. Later keerde ik nog wel terug in het standaardteam, maar mijn niveau heb ik toen niet meer gehaald. Toen we ook nog eens degradeerden had ik het er gewoon gezien. In die tijd werd ik benaderd door Roberto Escudero, de trainer van GHC. Hij was heel positief en zat vol aantrekkelijke plannen. Het leek mij ook aardig om op zaterdag te gaan voetballen, dus heb ik me bij GHC aangemeld. Toen de club echter failliet ging was ik – zeg maar – weer transfervrij en heb ik er uiteindelijk voor gekozen om naar SJZ terug te keren. Dat blijft toch mijn cluppie. Mijn broer Daniël, die net als ik van plan was om naar GHC te gaan, gaf na het faillissement van die club ook meteen aan in dat geval gewoon bij SJZ te blijven.”

hans-coret-finale-small

Na een jaargang waarin Sint Jan Zoeterwoude de nacompetitie bereikte om promotie naar de tweede klasse en in dat verband struikelde over Voorschoten’97, legde trainer Van den Wijngaard de lat voor komend seizoen niet al te hoog. ,,Een plek in het linkerrijtje en hopen op een periodetitel”, stelde hij afgelopen maandag in het Leidsch Dagblad na de remise tegen ASC. In dat duel scoorde Coret tweemaal en gaf zijn ploeg een 0-2 voorsprong uit handen.

,,We speelden een heel goede eerste helft en hadden voor rust wel vijf keer kunnen scoren. Ik had nooit verwacht dat wij nog punten zouden verspelen, maar de wedstrijd kantelde. Zij gingen veel de lange bal spelen en daar hadden wij geen antwoord op. Achteraf kun je dan wel bepalen wat er allemaal fout is gegaan, alleen dat is een koe in de kont kijken. Bovendien gebeuren zulke dingen nu eenmaal bij voetbal. Het hoort erbij, al baalden we er natuurlijk wel flink van. We staan nu meteen een paar punten achter op de bovenste ploegen. En dat is jammer, want we hebben wel een team met heel veel kwaliteit. Naar mijn idee beschikken we wel over zo’n twintig spelers die zomaar in het eerste kunnen opdraven. Toch is de selectie aan de smalle kant, want voor één en twee hebben we maar 28 spelers. En dat is weinig. Met ons team verwacht ik sowieso bij de eerste vijf te eindigen, al moet je altijd maar zien hoe een seizoen verloopt. We hebben kwaliteit genoeg, zowel aanvallend als verdedigend, maar we moeten niet gaan denken dat we wedstrijden op 50 procent kunnen winnen. We moeten met z’n elven erop klappen, heel simpel. En wat zou het dan mooi zijn als we eens in de tweede klasse  zouden kunnen belanden. Ik denk wel dat we er de kwaliteiten voor hebben, maar of we het ook mentaal aankunnen is de vraag. Het gaat op dat niveau allemaal wat harder en de spelers zijn fitter”, meent Coret.

De 27-jarige aanvaller, in het dagelijks leven eigenaar van Cafetaria Coret in Zoetermeer, ziet de ontmoeting met de buren van Stompwijk’92 vol vertrouwen tegemoet. ,,We kennen hun spelers allemaal en voor een aantal van mijn teamgenoten heerst echt dat derbygevoel. Zelf heb ik dat niet zo. Het boeit me eigenlijk niet. Ik heb veel liever dat we bijvoorbeeld een wedstrijd tegen Nicolaas Boys om een periodetitel winnen dan deze tegen Stompwijk. Maar voor onze supporters en natuurlijk voor de stand op de ranglijst moeten we gewoon winnen. We hebben meer kwaliteit in ons team dan zij. Dat moet eruit komen”, besluit hij.