HomeZaterdagDerde klasseLars Kremer: ,,De start is prima van Zwammerdam. Volhouden nu"

Lars Kremer: ,,De start is prima van Zwammerdam. Volhouden nu”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam is dit seizoen erg goed begonnen aan het voetbalseizoen.  De ploeg van Rob de Lange plaatste zich al voor de volgende ronde van de bekercompetitie en ook in de competitie gaat  het goed. vv Zwammerdam is bezig aan de beste seizoenstart ooit in de derde klasse. Na de zege op Schoonhoven thuis (4-2), moest nu Zevenhoven eraan geloven. Lars Kremer besliste de ontmoeting kort voor tijd vanaf de stip.

160910_01_svz_vvz_0_1-kopie-small

De middenvelder aan het woord over de tweede winstpartij. ,,De eerste helft verliep erg moeizaam tegen een team wat duidelijk niet veel wilde aanvallen. Dan is het moeilijk om zelf ook goed voetbal te laten zien. We hadden veel balbezit en zo nu en dan een mooi opgezette aanval van onze kant, maar voor de rest creëerden we niet veel. Zevenhoven hanteerde veelvuldig de lange bal, waardoor de wedstrijd vooral rondom het middenveld werd gespeeld. Dat we met 0-0 de rust in gingen zegt eigenlijk genoeg”, aldus Kremer.

160910_16_svz_vvz_0_1-kopie-small

Het spel in de tweede helft zou niet veel veranderen, maar toch ontstond er meer deining. Zwammerdam bepaalde de wedstrijd en kreeg ook de betere kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De thuisploeg bleef de lange bal spelen, maar nu met meer succes. Zevenhoven werd een aantal keren gevaarlijk wat de wedstrijd alleen maar ten goede kwam. Met nog ruim een kwartier te spelen bracht trainer De Lange Sander Schmand. Onder leiding van de ingebrachte Schmand zou Zwammerdam de wedstrijd naar zich toe trekken.  Een schot op doel van Kremer werd gered door de keeper van Zevenhoven, maar in een scrimmage die daarna ontstond werd hands gemaakt door een verdediger van de thuisploeg, penalty derhalve. Kremer nam plaats achter de bal om het leer vervolgens binnen te schieten.

160910_22_svz_vvz_0_1-kopie-small

In de minuten die volgde zou er maar één uitblinker zijn. Emiel Samson, die de net herstelde Wouter van Valen verving in deze wedstrijd, hield zijn ploeg met een aantal goede reddingen in de wedstrijd. ,,Emiel is pas 17 jaar en als je ziet hoe hij ons in de wedstrijd houdt, fantastisch! Onze eerste keeper is nog niet helemaal fit, maar er staat een meer dan goede vervanger op zijn plaats. Het is nu aan de trainer om te bepalen wie er tegen CVC Reeuwijk onder de lat staat.”

160910_39_svz_vvz_0_1-kopie-small

Met zes punten uit twee wedstrijden is Zwammerdam goed begonnen. ,,Wij hebben voor zowel het eerste als tweede een vrij smalle selectie. Daarom is het belangrijk dat we zolang mogelijk blessure -en schorsingvrij blijven. Met de selectie die wij hebben moeten wij kunnen meedoen om een periodetitel. De start is goed, laten we dit volhouden”, sprak de matchwinnaar.

Basisopstelling vv Zwammerdam: Samson, van Asselt, van Dorp, van den Berg, Janze, Kremer, J. Bons, Ruiter, M. Bons, van Delft, de Groot.