Derde klasse A (zaterdag)- Het is punten sprokkelen voor Hazerswoudse Boys en hopen dat de concurrentie dat nu juist niet doet. Voor een bezoek aan Lisserbroek voor het duel tegen Kagia stond de equipe van Manfred van den Bosch twaalfde en na anderhalf uur voetbal was er niets veranderd. De nummers dertien en veertien verloren en Hazerswoudse Boys bleek niet bij machte om in de buurt te blijven van de nummer twee. Kagia won eenvoudig met 4-1 (zie ook eerder geplaatst verslag).

Spits Leo de Ruiter toonde zich nuchter na de dertiende nederlaag van het seizoen. ,,We gingen voor een punt, maar wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden. Kagia is een goed team en dat bewezen ze zeker in de eerste helft. Voor ons was het tegenhouden en proberen zo min mogelijk kansen weg te geven. Nadat we op een 1-0 achterstand kwamen, kregen we een kans op de gelijkmaker. Dat was voor ons een belangrijk moment. Gaat zo’n bal erin dan breng je ze misschien van hun stuk. Nu maakten juist zij er 2-0 en 3-0 van en dan weet je eigenlijk wel dat je gezien bent. Via een mazzeltje kregen wij nog een doelpunt in de schoot geworpen en leefden we nog enigszins voor het begin van de tweede helft.”

Hoop doet leven, maar de bezoekers kwamen de eerste helft niet meer te boven. ,,We wilden ons natuurlijk niet laten slachten en ik had het idee dat Kagia wat gas terugnam. We kregen zowaar wat kansen op een aansluitingstreffer. Zo pikte ik een verkeerde terugspeelbal op en kon ik om de keeper heen gaan. Hij was echter op tijd terug om mij van scoren af te houden. Met 3-2 hadden we ze zenuwachtig kunnen maken, maar zover kwam het niet. Uiteindelijk werd het 4-1 en ik denk dat de uitslag gewoonweg reëel is. Dit soort tegenstanders zijn verder dan ons en dan moet je een beetje geluk hebben met het wedstrijdverloop om misschien wat mee te kunnen nemen.”

Voorlopig staat Hazerswoudse Boys dus op een nacompetitieplek en misschien is dat ook het maximaal haalbare. De Ruiter daarover: ,,Het is voor ons niet verrassend dat we bij de ondersten staan. Wanneer je uit de vierde klasse komt en je ziet aan het begin van het seizoen de tegenstanders dan weet je genoeg. We doen er echt alles aan om onze huid duur te verkopen en ik vind weldegelijk dat we op diverse vlakken vooruit zijn gegaan gedurende het seizoen. Enkel zijn sommige tegenstanders een maat te groot.”

Komend weekend is er voor het gros van de clubs een adempauze, maar daarna zullen ook de zwartwitten nog flink aan de bak moeten. ,,Daar zijn we ons van bewust. We krijgen eerste Lugdunum thuis. Dat zijn altijd leuke, maar ook zware wedstrijden. Vorig seizoen waren we samen het gehele jaar in gevecht voor de titel. Nu doen ze het weer vrij goed en in de eerste wedstijd waren we tamelijk kansloos, hoewel we toen wel erg gemankeerd waren. Toch kan er nu een positief resultaat voor ons uitrollen. De mouwen gaan omhoog en we zullen knallen. Het is wel erg jammer dat Justin Meijer en Roy van Leeuwen geschorst zullen zijn. Dat zijn voor ons zeer waardevolle spelers. Ook krijgen we nog ploegen als Floreant, WDS en Rohda’76. Het wordt spannend, zoveel is zeker voor ons.”

Opstelling Hazerswoudse Boys: Van Dijk, R. de Ruiter (Plaisier), Moerland, Van Leeuwen, Van Meurs, Meijer, Kastelein (46. Nieuwhof), Louwers, L.de Ruiter, Van Aalst, Windhorst (Martens).