Derde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 ging met een frisse blik het seizoen in en bij de studentenclub leefde het idee dat met alle versterkingen de derde klasse een haalbare kaart zou moeten zijn. Geleidelijk aan kwam de Leidse ploeg toch in de problemen op de ranglijst, maar nimmer werd het weggespeeld. Vorige week werd de tweede zege van het seizoen binnen geloodst en daar kwam dit weekend een derde triomf bij. Op eigen veld werd Floreant met 3-0 verslagen. Goed beschouwd had de ploeg van Freek Jansen geen kind aan de opponent uit Boskoop, maar omdat de 1-0 van Richard Guffens maar geen vervolg kreeg mochten de bezoekers de hoop koesteren dat er wat te halen viel in de Kikkerpolder. In de laatste twee minuten maakte de thuisploeg alsnog een eind aan de eventuele twijfel aangaande een goed resultaat.

LSVV’70 heeft zich als doel gesteld om minimaal vier ploegen onder zich te houden en weg te blijven uit de gevarenzone. En wellicht, zo is de gedachte, kan er hier en daar ook nog wat meer worden verrast. Na de overwinning op Floreant, dat sterk verzwakt is ten opzichte van de voorbije jaren, wordt in elk geval de tiende plek ingenomen en dat zou voldoende zijn straks voor minimaal nog een jaar derde klasse.

Wie LSVV’70 aan het werk zag tegen de geel-blauwen zal zich echter weinig zorgen maken over de toekomst van de brigade van Freek Jansen. Op het laatste kwartier na was de gastheer de betere ploeg en kreeg het handenvol kansen om de vroeg verkregen voorsprong uit te bouwen. Omdat de Leidenaren weigerden de trekker voor de tweede keer over te halen, bleef Floreant in leven en werd het nog even listig. Tegen het einde moest de uitspelende club echter alle risico’s nemen en eindelijk kon LSVV’70 alsnog uitlopen naar een uitslag die minimaal in lijn lag met de krachtsverhouding op het veld.

Al na zeven minuten was het raak door spits Guffens. Hij benutte een strafschop na een licht vergrijp op Jansen. Vlak voor tijd werd het 2-0 door de topscorer uit het tweede elftal: Jiddo Doornenbal. Het slotstuk kwam weer op naam van Guffens na een kopbal uit een hoekschop. Zowel voor de rust als erna had LSVV’70 al kansen om zeep geholpen via vrijwel het gehele middenveld en de voorste linie.

Jansen: ,,Voor ons was het een leuke wedstrijd tegen een leuke tegenstander, waarin we eigenlijk relatief makkelijk hebben gewonnen. Ik denk dat we wel vijftien doelpogingen hebben ondernomen en daar zaten serieuze kansen tussen. Alleen wilde die 2-0 maar niet vallen. Toen het bijna klaar was, kreeg ik wel wat twijfels over een goede afloop. Dat was echter kortstondig, want heel gevaarlijk werden zij niet en vervolgens hebben we het alsnog prima uitgespeeld. We hadden ons tot doel gesteld om uit de laatste drie wedstrijden voor de winterstop zeven punten te pakken en met zes uit twee zijn we aardig onderweg. En dat ondanks het feit dat we toch weer veel spelers misten, maar we mogen ook tot de conclusie komen dat we veel minder in de problemen komen dit seizoen qua personele bezetting.”

Opstelling LSVV’70: T.Waasdorp, Van Beuningen, Filippo, Leugering, Mulder, Bardaa, Ebbing, Groenendijk, Jansen (Petersen), Guffens, Loos (Doornenbal).