Derde klasse A (za)-Hoe paradoxaal het ook klinkt, LSVV’70 put meer voldoening uit de 0-1 nederlaag tegen WDS dan aan het 4-3 verlies tegen Linschoten of  zelfs het gelijke spel tegen  Schoonhoven. Toen heerste ontsteltenis over het weggeven van de punten, het naïeve voetbal en het schijnbare gebrek aan conditie wat de club tegen het einde van de wedstrijd de das om deed. Richard Guffens legde deze week zijn vinger op de zere plekken en zijn oproep lijkt effect te hebben gehad. Tot een punt kwam het herboren LSVV’70 niet, maar het bewees lessen geleerd te hebben uit de voorgaande matches.

lsvv-70-vvdws_935_061116

Het sterke en ambitieuze WDS kwam op bezoek om de drie punten op te halen bij het zoekende en zwalkende LSVV. Aanvankelijk leek het er inderdaad op dat het een eenzijdige ontmoeting zou worden. WDS toonde zich de sterkste en de thuisclub kon maar weinig weerwerk bieden. Het doelpunt van de bezoekers bleef echter uit en langzaam kreeg de cultclub meer grip op de wedstrijd om naarmate de eerste drie kwartier vorderde zelfs de overhand te krijgen. De roodwitten voetbalden intelligent zoals je van een studentenvereniging mag verwachten. Bewust van eigen zwakke en sterke punten hield men de ruimtes kort en bouwde rustig van achter uit op. De nijvere spitsen Thomas Loos, Michiel Ebbing en Guus van Kessel bezorgden de defensie van WDS handenvol werk. Dat liet zich evenmin onbetuigd. Vooraf werd de snelheid van de voorwaartsen gevreesd en zij maakten hun reputatie waar. Een paar maal lieten zij de hielen zien aan de defensie van LSVV, maar dat had in Thomas Waasdorp wederom een zeer betrouwbare sluitpost. Aanwinst Jos van Beuningen: ,,Met Thomas hebben we een fantastisch slot op de deur en dat is geweldig om achter je te hebben.”  De keeper redde knap op inzetten van Eric Cromwijk en Ivo Lemkes. Bij LSVV was Ebbing het dichtst bij een doelpunt na een leep steekballetje, maar zijn inzet verdween net naast de paal.

lsvv-70-vvdws_923_061116

Ook in de tweede helft versaagde LSVV niet. Voetballend was het de evenknie van het veel hoger geplaatste WDS. Dat wist zich niet goed raad met het volwassen voetbal van de Leidenaren. Het was echter wel de ploeg die uiteindelijk het enige doelpunt van de middag maakte. Aan het eind van een razendsnelle uitval stond Lourens Uiterwijk die de bal koeltje langs Waasdorp tikte. Waar in andere wedstrijden conditioneel de ballon langzaam leegliep, bleef LSVV nu tot het eind toe overeind. Sterker nog, tot diep in blessuretijd werd WDS op eigen veld teruggedrukt en leek een verdiende gelijkmaker plausibel. Zover kwam het helaas voor de Leidenaren niet.

lsvv-70-vvdws_959_061116

Van Beuningen over de strijdlust: ,,Onze trainer Freek Jansen is vader geworden van een prachtige baby onder de naam Saartje. Wij hadden dit feest willen bekronen via een overwinning. Dat had zijn stand-in Neal Petersen (met op de achtergrond de bijkans legendarische Wim Mugge) eigenlijk ook van ons geëist. Na de match moeten we kunnen  zeggen dat we er alles aan gedaan hebben, er keihard voor hebben gevochten, maar ook voor elkaar door het vuur zijn gegaan. Ik denk dat Neil tevreden kan zijn.”

De in de tweede helft toekijkende vader zal dit zonder twijfel kunnen beamen. De van Quick Boys afkomstige Van Beuningen zag nog meer pluspunten: ,,Er werd bij vlagen zeer goed gevoetbald. Er ging wel eens wat mis, maar daar kan aan gewerkt worden. Neil gaf net al aan dat als we dit iedere week kunnen opbrengen dat we er dan nog een verrassend goed seizoen van kunnen maken. Degradatie is dan simpelweg niet aan de orde.”

lsvv-70-vvdws_964_061116

Verliezen blijft ook voor de hechte vriendengroep dat LSVV is een bittere pil. Volgens Van Beuningen is een nederlaag een momentopname. ,,Vandaag konden we met opgeheven hoofd het veld af. Straks een feestje voor papa Jansen, woensdag weer lekker trainen en zaterdag net als vandaag weer knallen op het veld.”

LSVV’70-WDS 0-1 (0-0). 66. Uiterwijk 0-1. Scheidsrechter: Oosterveer. Toeschouwers: 27.

LSVV’70: Waasdorp, Van Beuningen, Flippo, Leugering, Mulder (84. Petersen), Baarda, Van Ruiten (78. Gloerich), Groenendijk, Ebbing, Loos (70) , Van Kessel.

WDS: Lindeman, Baas, Koorevaar, Lodder, De Koning, Lemkes, De Vries (85. Mhamdi), Venhuis (77. Hagoort), Cromwijk, Wils, Uiterwijk (80. Tichem).

Foto’s: met dank aan J.P.Kranenburg