Derde klasse A (zaterdag)- Zevenenzeventig dagen was LSVV’70 verstoken gebleven van een tweede seizoenszege, maar bij Zevenhoven kwam er een eind aan de periode zonder winst. De ploeg van Freek Jansen won met 0-2. Best was het allemaal niet, maar de winst kwam de Leidse ploeg wel toe. Dammes Waasdorp had zich nauwelijks druk hoeven maken tegen de hekkensluiter. Door de winst schoof LSVV’70 op naar de elfde plaats met nog slechts een achterstand van een punt op Schoonhoven dat momenteel de veilige tiende plaats in neemt.

Met Schoonhoven is trouwens de toon gezet aangaande de sfeer bij LSVV’70. Doelman Waasdorp legt uit: ,,Op een zeker moment kregen we een belletje van Michiel Ebbing. Wij waren toen al bij Zevenhoven aangekomen. Waar we waren? Voor ons was meer de vraag waar hij was. Bleek hij in Schoonhoven te staan, of wel een slordige drie kwartier bij ons vandaan. Dat soort dingen gebeuren volgens mij enkel bij LSVV’70. We hebben er smakelijk om moeten lachen. Later is hij toch nog gekomen en Michiel kon ook nog invallen. Het maakte wel dat we ontspannen de wedstrijd in gingen. We zijn er niet best door gaan spelen, maar we waren in elk geval veel minder slecht dan de tegenstander. Enkel hadden we de wedstrijd eerder op slot moeten gooien.”

De doelman, die zo ongeveer om en om het Leidse doel verdedigt met zijn broer Thomas, was blij met de winst. De waarheid verloor hij evenwel niet uit het oog. ,,Vanaf de kant moet het verschrikkelijk zijn geweest. Het was echt heel slecht. Dat maakt ons evenwel niet uit. We hebben al meerdere aanvaardbare potten gespeeld, waar we ten onrechte met lege handen achter bleven. Nu verdienden we de zege, ook al was het slecht. Dit hadden we nodig, want wij hoeven echt niet in de degradatienood te komen. Ik zeg ook niet dat we een stabiele middenmoter kunnen worden, maar er zijn genoeg ploegen minder dan LSVV’70. Dat wij bijvoorbeeld van Siveo’60 verloren kan eigenlijk helemaal niet.”

De bezoekers kwamen na vijfendertig minuten op 0-1 door Richard Guffens, na knap voorbereidend werk van rechtsback Jos van Beuningen. Tien minuten voor het eindsignaal pikte de spits ook zijn tweede doelpunt mee na een eigen actie. LSVV’70 kan niet anders dan erg tevreden zijn met de komst van de veel scorende aanvaller.

Waasdorp snapt wel waarom LSVV’70 het wat lastiger heeft tot nu toe dan verwacht. ,,Voor veel spelers is dit niveau toch nieuw. Er is een verschil tussen spelen in de derde en vierde klasse. Veel van onze tegenstanders zijn gewend aan het spelen in deze klasse. Wij moeten op dat gebied nog wat volwassener worden, maar dat komt wel goed. Er is genoeg kwaliteit aanwezig. En bovenal is het een geweldige groep. Ik heb het echt erg naar mijn zin. Prachtig toch om in hetzelfde elftal te spelen als je broer? Nu was hij in Spanje en dan is het voor derdeklasser toch mooi dat er ook een waardige vervanger tussen de palen staat. Ik heb eerder met hem gespeeld bij Ter Leede. Ook wel eens tegen hem trouwens.”

Dit keer kreeg Dammes het dus niet druk en wat hem betreft mag dat vaker zo zijn. Voor wat betreft het derdeklasserschap maakt de sluitpost zich niet druk. ,,We moeten in staat zijn om er vier onder ons te houden. Dat zie ik wel goedkomen. Maar we blijven een rare ploeg. Zo waren we laatst beter dan Lugdunum, tot het moment dat zij met tien man kwamen te staan. En zo zijn wel meer wedstrijden verrassend verlopen. Dat is ook LSVV’70. Zo ook dat er nu een speler naar de verkeerde club rijdt en dat er eentje in een Sinterklaas kostuum komt opdagen. Ik geniet daar met volle teugen van.”

Basisopstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Van Beuningen, Huisman, Filippo, Mulder, Loos, Ruiten (Ebbing), Bardaa, Jansen, Guffens, Van Kessel (Gloerich).