Derde klasse A (zaterdag)- Het heeft er alle schijn van Lugdunum hoge ogen gaat gooien dit seizoen. In de vijfde wedstrijd hadden de Leidenaren geen enkele moeite om Zevenhoven over de knie te leggen. Na een 0-3 ruststand werd het uiteindelijk 0-4 en daarmee mocht de thuisploeg niet eens ontevreden zijn.

Ozan Isitir was belangrijk voor zijn ploeg. De aanvaller scoorde de eerste twee treffers. ,,Ja, ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen. Bij de eerste goal kwam er een voorzet die de keeper niet kon klemmen. Ik kon zo profiteren. Weliswaar van dichtbij en het was maar een intikker, maar als spits moet je er wel staan. Niet ver daarna werd het al 0-2. Ik kon een prima hoekschop van Casper Koreman binnen koppen.”

Lugdunum zat zo al vroeg op rozen, maar dat had het eerder meegemaakt. ,,Bij Linschoten stonden we ook soeverein met 0-2 voor, maar toen lieten we de teugels vieren en kwamen we zelfs met 3-2 achter. Dat hebben we nog wel recht kunnen zetten, maar nu wilden we het niet zover laten komen natuurlijk. Gelukkig maakte Tim (de Cler, red.) de 0-3 en dat was wel een veilige marge. Toch hield onze trainer ons in de rust voor dat we wel de focus moesten behouden en dat is ook wel gelukt na rust. Eigenlijk hebben zij hooguit wat speldenprikken kunnen uitdelen, maar bleven wij de dominante ploeg. Uiteindelijk maakte Tim er nog eentje en zo konden we met een goed gevoel Leids Ontzet gaan vieren. We hadden ook afgesproken dat we moesten knallen en winnen zodat we daar een lekker biertje op konden gaan nemen.”

Trainer De Cler vond dat zijn ploeg niet eens echt goed speelde. ,,Het baltempo was te laag en we speelden dit keer eigenlijk met teveel rust aan de bal. Maar goed; zij wilden en konden niet veel en zo werd het voor ons makkelijk om weg te blijven uit de druk. De uitslag mag er zijn, hoewel we er best nog wat hadden kunnen maken. Marcel Valk (trainer van Zevenhoven, red.) was een soort van dankbaar na afloop dat wij zijn team gespaard hadden. Dat zegt genoeg lijkt mij.”

Isitir, die later aansloot vanwege een lang verblijf in Turkije, heeft zijn draai al gevonden en is in een prima vorm. ,,Ik wist dat ik even moest wachten op een basisplaats en dat geeft ook niets. Cem en ik hebben daar hard doorgetraind en we wisten dat we zo vanzelf onze kant weer zouden krijgen. Ik ben blij dat ik mijn basisplaats heb heroverd en zo spelend ben ik van waarde en ga er vanuit dat de trainer mij laat staan.”

De Cler ruimde geen basisplaats in voor Jochie Sebrechts en Mo Berdai dit keer om de simpele reden dat het tweetal zich te laat meldde. Isitir stipt aan dat de selectie groot is en dat de trainer tal van keuzes kan maken. ,,Daarom vind ik ook dat we puur voor de titel moeten gaan. Met minder wil ik geen genoegen nemen. Vorig seizoen kwamen we in deze klasse als promovendus en kwamen we nog net wat tekort. Nu hebben we genoeg in huis om de tegenstanders onze wil op te leggen. Tot nu toe hebben we een keer niet gewonnen. Het gelijke spel in en tegen Koudekerk was echter ook niet nodig geweest. Dus we hadden ook al vijftien punten kunnen hebben.”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Bezzai, Brandt, Atif, De Cler, Vrede, Schaafstra, Karasahin, O.Isitir, Koreman.