Derde klasse A (zaterdag)- ,,Niet ik ben de matchwinnaar”, verklaarde de maker van het enige doelpunt Jochie Sebrechts, ,,Dat is onze keeper Kevin Wassenaar.” Bescheidenheid siert de mens en in dit geval Sebrechts en hier had hij zeker een punt. Bij de stand van 0-0 legde Perkouw speler  Harold Vrolijk de bal af op een inkomende medespeler zo ongeveer op de penaltystip. Deze schoot hard in, en alsof dat niet genoeg was, koos hij nog een hoek uit ook. Een onwaarschijnlijke reflex van Wassenaar voorkwam echter een doelpunt voor de bezoekers.  Amper vijf minuten later: Bilal Karasahin had bij de achterlijn de bal aan de voet, keek en zag Sebrechts bij  de tweede paal staan. Hij legde de bal op het hoofd van Sebrechts die afgemeten raak kopte.

dsc_0046-small

,,Dat was volgens mij de eerste keer dat ik kopte in het shirt van Lugdunum”,  grijnsde de ranke spits na afloop. Als Kevin die bal niet had gestopt hadden we echt geen drie punten gehaald vandaag. Nu gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in en konden die met enige moeite verdedigen in de tweede helft. De laatste twintig minuten kregen we veel ruimte, jammer dat we dat niet konden uitspelen. Achter konden we het goed dichthouden. Dat is ook de verdienste van Lugdunum, we hebben slechts een doelpunt tegen tot nu toe. Daar kon een prima team als Perkouw niets aan veranderen. Ik zie ze wel hoog eindigen. Wij staan natuurlijk wel  eind van het seizoen minimaal een plaats hoger, ook als ze tweede worden.”

dsc_0065-small

Het is geen geheim dat Lugdunum voor het hoogste gaat. Die ambitie is niet op drijfzand gebouwd. Aan de ene kant beschikt trainer Henk de Cler over een paar spelers met bovengemiddelde voetballende kwaliteiten zoals de eerder genoemde Sebrechts, Houssin Bezzai of Bilal Karasahin, aan de andere kant heeft hij voetballers met overzicht en ervaring in de personen van Tim de Cler en Carlo Arnoldus. Tel daar nog eens op de onvermoeibare tweeling Isitir of rots in de branding Henk Brandt en je hebt een uitstekende groep voor de derde klasse. Sebrechts nog eens: ,,We hebben een prima selectie, zeker als je ziet wie er vandaag nog op de bank zaten. Toch zijn we er nog lang niet. Echt ingespeeld op elkaar zijn we nog niet. Dat kan alleen maar beter gaan. Voor het doel moeten we effectiever zijn. De rust ontbreekt nog op beslissende momenten.”

dsc_0040-small

De linkerspits was  te spreken over het nieuwe veld. ,, Een meer dan goede ondergrond om op te voetballen. Ik denk dat het juist ook voor een team als de onze voordelen biedt. Wij moeten het hebben van combinatievoetbal van achteruit. Ik ben er blij mee.”

Lugdunum neemt inmiddels de koppositie in. Zaterdagmiddag slaagde het erin, ondanks een wat zwakker begin van de tweede helft toen er in de passing te veel misging, de taaie en goede tegenstander eronder te houden. De perspectieven lijken zeer zonnig te zijn voor de groenwitten.

Lugdunum-Perkouw 1-0 (1-0) 40. Sebrechts 1-0. Schiedsrechter: Vreeswijk. Toeschouwers: 100.

Lugdunum: Wassenaar, Nabil  Atif, Brandt, Bezzai, Cem Isitir (60. Gajadien), Vrede, Sebrechts (88.El Hamami), Karasahin, Ozan Isitir, Arnoldus (Adam Atif), De Cler.

Perkouw: Vente, Van Lith, Van Viersen, Plug, Stekelenburg (70. Mathijs Vrolijk), Smits, De Goede, Harold Vrolijk, De Vries, Mudde, Adriaanse.

dsc_0028-small

Foto’s: met dank aan G. Du Prie