vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum komt niet verder dan een gelijkspel bij Koudekerk

Lugdunum komt niet verder dan een gelijkspel bij Koudekerk

-

Derde klasse A (zaterdag) – Lugdunum heeft het zaterdag bij Koudekerk laten liggen. De Leidenaars waren in de eerste helft de betere, maar lieten het na om de score als eerste te openen. Na de pauze ging de Leidse storm liggen en waren er kansen over en weer. ,,Het ontbrak weer eens aan de afronding’’, baalt Lugdunum-doelman Kevin Wassenaar.

imgp5991-small

Waar het vorige week nog makkelijk scoorde tegen Siveo ’60 (4-0 winst), had de ploeg van trainer Henk de Cler tegen Koudekerk de nodige moeite om het net te vinden. ,,Tegen Siveo ging eigenlijk alles goed. We zijn nooit in de problemen geweest, maar dat kwam ook door de matige tegenstander. Ik kon geen één goede speler opnoemen bij hen na de wedstrijd. Maar Koudekerk is toch een veel betere tegenstander. Toch denk ik dat we in de eerste helft tachtig procent balbezit hebben gehad. Daarnaast kregen we drie à vier grote kansen. Dan moet je gewoon 3-0 voorstaan’’, stelt Wassenaar, die bij de allereerste kans voor de thuisploeg direct kansloos was.

imgp6023-small

Gryvo Biya zorgde voor de openingstreffer. ,,Er was de hele tijd niets aan de hand, maar door een fout van ons gaat het mis’’, vertelt de goalie. ,,Op het middenveld werd er balverlies geleden, terwijl wij achterin één-op-één stonden. Dan ben je kansloos met een lange bal. Een van onze verdedigers probeerde de bal nog te blocken, maar hij had beter mee kunnen sprinten. Dan zou hij het sprintduel ongetwijfeld hebben gewonnen, want hij is de snelste van heel Leiden. Ik was daarna ook kansloos.’’

imgp6049-small

Houssin Bezzai bracht Lugdunum vlak voor rust nog langszij. Uit een afvallende bal schoot de routinier raak via de binnenkant van de paal. Na rust was er volgens Wassenaar hetzelfde beeld als in de eerste helft, hoewel Koudekerk ook hier en daar wat kansjes kreeg.

imgp6097-small

,,Wat dat betreft mogen we misschien wel gewoon tevreden zijn met een punt. Zij hebben gewoon een ploeg die mee gaat doen om de bovenste plekken. We hadden hier willen winnen, maar een punt pakken uit bij Koudekerk is zo slecht nog niet. En het seizoen is pas net begonnen. Maar natuurlijk hadden we in de eerste helft ver voor moeten staan. We moeten het accepteren.’’

imgp6066-small

Door het gelijkspel staat Lugdunum na twee speelronden op de vierde plaats met vier punten, evenveel als Perkouw, Koudekerk en LSVV’70. De achterstand op koploper Floreant en Zwammerdam bedraagt twee punten. Zaterdag is Perkouw de tegenstander. Wassenaar weet niets van de ploeg uit Berkenwoude. ,,Ik heb er een aantal jaar geleden tegen gespeeld met Leidsche Boys in de nacompetitie. Toen vlogen we eruit via strafschoppen na twee duels. Nu weet ik niet hoe de ploeg eruit ziet. Het wordt een uitdaging.’’