Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum speelde voor het eerst op het pas gereed gekomen kunstgrasveld en spinde garen bij de veranderde ondergrond. Tegenstander Siveo’60 werd vanaf het begin tot het einde kansloos gelaten en mocht niet mopperen met de 4-0 eindscore. Een overtuigende start voor de Leidse ploeg dus na een zeer wisselvallig verlopen voorbereiding op het openingstreffen van de competitie.

DSC_0566 (Small)

Tobias Schaafstra scoorde twee keer en was de uitblinker aan de kant van de gastheer. ,,Het ging wel lekker, ja. Eigenlijk wel met de hele ploeg. Feitelijk speelden we niet echt tegen de tegenstander, maar we speelden bij vlagen meer tegen onszelf. Daarmee bedoel ik dat we na onze sterke openingsfase verslapten en dat zie je dan onder meer in de afwerking. Ik geloof dat zij al met al driemaal over de middenlijn zijn geweest en dan overdrijf ik nog ook.  Dat zegt uiteindelijk genoeg over de krachtsverhouding.”

DSC_0563 (Small)

Na een dubbel een-tweetje kon Jochie Sebrechts kinderlijk eenvoudig de 1-0 binnenwerken in een fase dat de thuisploeg de bezoekers aan alle kanten overrompelde. Schaafstra was zelf verantwoordelijk voor de tweede Leidse treffer, nadat Adam Atif al twee ‘bloedjes van kansen’ onverzilverd had gelaten.

De verdediger over de voortvarende start. ,,We voetbalden makkelijk in het eerste deel van de eerste helft. Dat kon ook want de tegenstander viel me niet mee. Meestal zie je dat een promovendus ook wel mee kan in een klasse hoger, maar in dit geval was er niet echt een speler bij die we scherp in de gaten moesten houden. We dicteerden en kregen in de eerste helft wel meer kansen op goals, maar het ging misschien wel te gemakkelijk.”

DSC_0561 (Small)

Schaafstra was centraal achterin geposteerd samen met Houssin Bezzai. ,,Eigenlijk zijn we allebei middenvelders, maar onze selectie heeft een overschot aan spelers voor die linie. Op zich speel ik het liefst vanuit het midden, maar als de trainer mij ergens anders nodig heeft dan vul ik dat gewoon in vanuit het teambelang. Henk Brandt was geblesseerd en daardoor heeft de trainer bepaalde keuzes gemaakt en mij dus op Henks plek gezet.”

DSC_0585 (Small)

Ondanks dat de gemaakte verdediger dus meer vanuit de achterste linie opereerde bracht hij toch de 3-0 op het scorebord na rust en dat was zijn tweede treffer van de middag. Sebrechts zorgde, ook met zijn tweede doelpunt, voor de eindstand in de Kikkerpolder.

,,Dit is een prima overwinning, maar dit zal niet een van onze pittigste tegenstanders zijn geweest. Het mag duidelijk zijn dat we dit seizoen veel creativiteit in de ploeg herbergen en we tot veel in staat zijn. In de breedte zijn we ook veel sterker geworden en het materiaal voor de trainer is ook heel divers. Neem Mo Berdai die overgekomen is van FC Boshuizen. Dat is een voetballende verdediger met weerwaarde. Of  Sem Pelmelay, een speler die van DoCoS overgekomen is. Jong en gretig en zich prima aanpassend. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het ziet er goed uit voor dit seizoen.”

DSC_0584 (Small)

Toch rommelde het wat in de voorbereiding bij de groenwitten. ,,Dat klopt wel. Veel creatieve voetballers doen ook hun zegje en dat kan wel eens tegen je gaan werken. Daarom hebben we afgelopen donderdag bij elkaar gezeten en een goed gesprek gevoerd. De neuzen staan nu dezelfde kant op. Dat is mooi, want volgende week gaan we naar Koudekerk toe. Een tegenstander van een ander formaat en daar spelen we meestal pittige potjes tegen. In elk geval gaan we er met en goed gevoel naar toe.”

Opstelling Lugdunum: Wassenaar, Berdai, Schaafstra, Bezzai, Gangadin, Arnoldus, Vrede, De Cler (Karasahin), Pelmelay (N.Atif), Sebrechts, A. Atif (Koreman).

DSC_0581 (Small)

Foto’s: met dank aan G. du Prie

 

Comments are closed.