dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum wint Kikkerpolderderby van LSVV'70

Lugdunum wint Kikkerpolderderby van LSVV’70

-

Derde klasse A (zaterdag)-Op het Wim Mugge Sportpark stond afgelopen zaterdag de Kikkerpolderderby op het programma. LSVV’70 was in dit geval gastheer van complexgenoot Lugdunum. De groenwitten gaan fier aan de leiding in de derde klasse, daar waar LSVV de nodige moeite kent om punten bijeen te sprokkelen. Er was  de studentenploeg dus alles aan gelegen, om het tij te doen keren in deze op zich staande derby. Helaas voor Freek Jansen en zijn pupillen ging ook deze wedstrijd verloren. Lugdunum won het duel met 1-2.

dsc_0082-small

Beide ploegen legden in het begin van de wedstrijd opportunistisch voetbal op de mat. Al na enkele minuten had Bilal Karasahin de score kunnen openen voor Lugdunum. LSVV doelman Dammes Waasdorp was attent op deze inzet en had de bal klemvast. In de tegenaanval schoot Rick Baarda maar nipt over. Kort hierop was Lugdunum goalie Kevin Wassenaar alert op een inzet van Gerben Groenendijk. De studenten bleven druk uitoefenen en na pakweg een minuut of tien moest Wassenaar capituleren. Na wat flipperkastvoetbal in het strafschopgebied kreeg Richard Guffens de bal op zijn hoofd. Hij kopte door op de vrijstaande Michiel Ebbing. Met een harde pegel schoot hij zijn ploeg op voorsprong.

dsc_0087-small

Enkele minuten later hadden de groenwitten al weer op gelijke hoogte kunnen komen. Na een goede combinatie op het middenveld werd aan de zijkant Adam Atif gevonden. Op zijn beurt vond hij Mo Elhamami, die in buitenspelpositie scoorde. Terecht afgekeurd dus. Halverwege de eerste helft veerde het thuispubliek op. Guffens werd op de rand van de zestien gevonden. Zijn schot uit de draai kon ternauwernood worden overgetikt door Wassenaar. Het spel bleef op en neer golven waardoor beide teams de nodige kansen creëerden.  Uiteindelijk kwam de ploeg van trainer Jan Wansink en Henk de Cler kort voor rust op gelijke hoogte. Na wat geklungel van de studenten in het strafschopgebied liet de Waasdorp de bal los. Atif was er als de kippen bij en tekende voor de gelijkmaker. Zo werd de theepauze in gegaan met een gelijke stand. Een bittere pil voor Jansen en de zijnen.

dsc_0098-small

Na de onderbreking ging LSVV’70 nadrukkelijk op zoek naar een hernieuwde voorsprong. Het kwam zelfs met een man meer te staan. Na een vlotte opbouw werd Ebbing weggestuurd en had vrije doortocht naar het vijandelijke doel. De net ingevallen Mohammed Berdai trok Ebbing onderuit en kon inrukken. Vreemd genoeg wisten de roodwitten zich geen raad met deze man meer situatie. Het spel werd nerveuzer, daar waar Lugdunum juist de mouwen opstroopte. LSVV’70 liet zich terugdringen en halverwege de tweede helft overrompelen. Invaller Jochie Sebrechts werd weggestuurd. Met een prachtige stiftbal over Waasdorp bracht hij zijn team op voorsprong.

dsc_0106-small

Luttele minuten later had Lugdunum de genadeklap kunnen uitdelen.  Een fraaie voorzet van rechts belandde op de pantoffel van Tim de Cler. Hij zag zijn verwoestende volley uiteen spatten op de paal. Het moedige LSVV’70 bleef voetballen voor wat het waard was om de toch wel verdiende gelijkmaker binnen te schieten. In de afwerking wilde het niet lukken voor de, in dit geval, thuisploeg. Door de ontstane ruimte kreeg Lugdunum nog een handvol kansen. Sebrechts, De Cler en Atif hadden allen de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Dat gebeurde niet en dus bleef het spannend tot de laatste minuut.

dsc_0105-small

Sterker nog, in blessuretijd had Joppe Gloerich zich onsterfelijk kunnen maken bij zijn medestudenten. Zijn poging ging rakelings over en dit was meteen het laatste wapenfeit van deze middag. Een teleurstellend verlies voor LSVV’70, daar waar de kikkers opgelucht adem konden halen. Het team van Wansink en De Cler behoudt haar ongeslagen status en blijft de ongenaakbare koploper. LSVV’70 blijft teleurstellend op de voorlaatste plaats staan. Volgende week hebben beide teams vrijaf. De week erop gaat LSVV’70 op bezoek bij nummer laatst Zevenhoven, Lugdunum reist dan af naar Schoonhoven.

LSVV’70-Lugdunum 1-2 (1-1) 8.Ebbing 1-0, 40.Atif 1-1, 65.Sebrechts 1-2. Scheidsrechter: Turk. Toeschouwers: 80

Opstelling LSVV: Dammes Waasdorp, Jos van Beuningen, Demian Flippo, Wouter Huisman (Leo Casteel), Guido Leugering, Rick Baarda, Ernst van Ruiten (Sander Mulder), Gerben Groenendijk, Richard Guffens, Miechiel Ebbing, Thomas Loos (Joppe Gloerich).

Opstelling Lugdunum: Kevin Wassenaar, Tobias Schaafstra, Henk Brandt, Carlo Arnoldus, Sergio Vrede, Casper Koreman (Mohammed Berdai), Adam Atif, Nabil Atif, Bilal Karasahin, Mohammed El Hamami (Tim de Cler), Sanjai Gajadien (Jochie Sebrechts).