Derde klasse A (zo)- Gewonnen ging er worden, de vraag bij de Meerburg-supporters was alleen hoe groot de zege zou uitpakken. Uiteindelijk werd Bernardus met 4-0 terug naar Hazerswoude gestuurd en bleek de overdosis zelfvertrouwen op zijn plaats aan de kant van de trotse Rijndijkers. De uitslag doet misschien anders vermoeden, maar de bezoekers boden Meerburg prima tegenstand. Vooral in de tweede helft had het elftal van Ronald Rossdorf zeker een treffer verdiend, die kwam er echter niet waardoor de Meerburgers de wedstrijd uiteindelijk eenvoudig konden uitspelen.

Meerburg-Bernardus_212_310116

Het was beide ploegen er alles aan gelegen om zondagmiddag te winnen. Koploper Meerburg had vorige week punten verspeeld tegen Stompwijk (1-1, red.) en daardoor de voorsprong op Alphen zien slinken tot twee punten. Er moest dus gewonnen worden van Bernardus om de naaste achtervolger op afstand te houden. Bernardus wilde echter ook koste wat het kost drie punten bijschrijven. De nummer voorlaatst staat namelijk slechts drie punten achter op de plaats die veiligheid biedt en wil natuurlijk niets liever dan ook volgend jaar in de derde klasse uitkomen.

Meerburg-Bernardus_169_310116

Vol goede bedoelingen begonnen beide ploegen dus aan de wedstrijd. De start was echter rommelig met enkele kansen over en weer, die niet tot doelpunten leidden. De eerste georganiseerde aanval van de kant van Meerburg daarentegen meteen wel. Nadat Joep van Vuren op maat bediend was van achteruit, wist hij de bal voor het doel te krijgen. Hier stond Jorge Bonekamp om de bal vanuit een moeilijke hoek ineens in de bovenhoek te werken (1-0). Dit doelpunt gaf de Rijndijkers duidelijk vertrouwen, want ze begonnen spontaan beter te voetballen.

Meerburg-Bernardus_031_310116

Nadat de bal eerst al van de lijn was gehaald door Bernardus, was het enkele minuten later alsnog voor de tweede keer raak. Duuk van der Meer kon ongehinderd een voorzet van Joeri van der Voort binnenkoppen (2-0). Ook de 3-0 viel nog voor rust en met name het voorbereidende werk was van grote schoonheid. De weer teruggekeerde Yannick de Groot zette met een magnifiek passje dwars door de verdediging Van Vuren alleen voor doelman Devlin Harkes. De clubtopscorer van Meerburg had geen moeite met het buitenkansje en scoorde alweer zijn 105de treffer in het shirt van de hoofdmacht.

Meerburg-Bernardus_128_310116

Na rust liet Bernardus zien dat het op zich mee kan in de derde klasse. Meerburg werd teruggedrongen en er werden enkele grote kansen afgedwongen. Zo kon Van der Heiden vanaf de zestien vrij uithalen, maar lette keeper Patrick Bom goed op. Ook de rebound van Van Breugel werd knap gekeerd door de doelman. Het spel bleef hierna onverminderd goed, maar de eindpass kwam keer op keer net niet aan waardoor doelpunten van de kant van Bernardus uitbleven.

Meerburg-Bernardus_180_310116

De thuisploeg wist deze druilerige middag echter voor hen verder op te fleuren. Van der Meer zorgde met zijn tweede van de middag voor een 4-0 eindstand, na weer een assist van de pas negentienjarige De Groot. Zo deed Meerburg wat het geacht werd te doen en kon het drie punten bijschrijven. Door het verlies van Alphen tegen Graaf Willem VAC (2-3, red.) is de voorsprong op de nummer twee opgelopen tot vijf punten. Bernardus blijft op plaats veertien steken, in de wetenschap dat de ploegen er om heen nog wedstrijden tegoed hebben. Zo moet hekkensluiter MMO nog drie wedstrijden inhalen en loopt nummer elf ASC nog twee wedstrijden achter.

Meerburg-Bernardus_046_310116

Hieronder een vraaggesprek met Jorge Bonekamp, spits van Meerburg. De achttienjarige aanvalsleider speelt normaliter bij de A-junioren, maar vervangt nu de geblesseerde Mats van der Poel bij het eerste elftal. In twee wedstrijden heeft Bonekamp nu twee keer gescoord voor de koploper van de derde klasse. Alles lijkt dit seizoen te passen bij de formatie van Ron de Roode.