donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseMeerburg komt thuis tekort tegen Dvv Delft

Meerburg komt thuis tekort tegen Dvv Delft

-

Tweede klasse C (zondag)- Meerburg is in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen onderuit gegaan tegen Delft. Op het sportpark aan de A4 werd het 1-2 voor de bezoekers en zo bleef de formatie van Ron de Roode op een punt staan na een eerder gelijkspel bij Foreholte.

In de openingsfase van de wedstrijd was het voornamelijk aftasten en werden er veel fysieke duels gespeeld. Positioneel stond het achterin prima bij Meerburg. Vanuit de opbouw werd de lange bal gespeeld meestal door Mark van Diemen richting de voorhoede. Delft heeft echter uitstekende verdedigers en Meerburg wist er in de beginfase niet doorheen te komen.

In rap in de tweestrijd kon je zien dat Delft over drie zeer handige en sterke voorhoedespelers beschikt. In de twaalfde minuut werd in de counter de linksbuiten van Delft weg gestuurd, rechtsback Joris Smit kon dit duel niet winnen en de linksbuiten draaide de bal in de verre hoek waarop keeper Patrick Bom kansloos was.

Meerburg bleef in het vervolg van de eerste helft te veel de lange bal spelen wat zonde was want de ruimte lag aan de zijkanten. Na de korte drinkpauze kwam het eerste gevaar voor het doel van Delft los. Een indraaiende corner van Joeri van der Voort ging aan iedereen voorbij. Vlak voor rust kreeg Meerburg nog een prima kans op de 1-1, maar Levi Paulides kopte net naast uit een voorzet van diezelfde Van der Voort.

Diep in de blessuretijd van de 1e helft ging van Diemen op het middenveld in de fout en kon de rechterspits van Delft worden weggestuurd. Zijn voorzet werd door Christiaan Laan achter zijn eigen doelman verwerkt 0-2, een domper zo vlak voor rust.

In de pauze heeft trainer Ron de Roode zijn ploeg aangegeven meer te gaan voetballen en dit zag er na de rust ook beter uit. In het eerste kwartier konden beide ploegen nog geen kansen creëren. De Roode besloot om van Diemen te wisselen en achterin 1 op 1 te gaan spelen. Een minuut na de wissel resulteerde dit onmiddellijk in de 1-2. Smit stuurde Paulides weg en zijn voorzet werd door Mats van der Poel schitterend afgemaakt. Delft werd teruggedrongen en aanvoerder Van der Voort nam zijn ploeg op sleeptouw. Van der Poel werd aangespeeld, de spits draaide mooi weg bij zijn tegenstander maar zijn inzet zeilde over het doel van de Delftenaren.

De Roode bracht nog twee verse krachten in en met vier spitsen trachtte Meerburg de gelijkmaker te forceren. Ondanks de wissels vloeiden de krachten weg bij Meerburg en Delft was met diverse counters dichtbij de 1-3, maar de goal bleef uit. In de zevende minuut van de blessuretijd kreeg de thuisploeg de laatste mogelijkheid. De voorzet van Van der Voort werd door invaller Lars Kagie in de keeper zijn handen gekopt.

Over de gehele wedstrijd een verdiende overwinning voor Delft. Dat neemt niet weg dat de tweede helft van de Zoeterwoudenaren perspectieven biedt voor de derde ontmoeting van het seizoen. Dan komt ROAC op visite en zal Meerburg gaan proberen de eerste zege te boeken.

Meerburg – Delft 1-2 (0-2) 12. Luiten 0-1, 45+3 e.d. Laan 0-2, 61. v.d. Poel 1-2. Scheidsrechter: Voogt. Toeschouwers 250.

Opstelling Meerburg: Bom, Smit, Verboon, van Diemen (60. van der Meer), Weijers( 84. Kagie), Muller, Paulides (70.Fernane), van der Poel, de Groot, van der Voort, Laan.

Auteur: Ronald van Delft