HomeZaterdagDerde klasseMeerburg pakt eerste punt in tweede klasse

Meerburg pakt eerste punt in tweede klasse

-

Tweede klasse C (zondag)-  Zondagmiddag stond de streekderby tussen Foreholte en Meerburg op het programma. Meerburg is na het kampioenschap van vorig jaar nieuw in de tweede klasse en vond in de Voorhouters een ploeg die het voorbije seizoen met de nodige moeite de eindstreep bereikte. Het werd bij vlagen een vermakelijke wedstrijd, waarbij er uiteindelijk geen winnaar uit rolde.

Meerburg begon met wat het vorig ook goed kon: doelpunten maken, nu weliswaar zonder all-time topscorer Joep van Vuren. Na ruim tien minuten  was het al raak voor Meerburg. Spits Mats van der Poel raakte de lat, Christiaan Laan reageerde heel attent op de terugkerende bal en zette zo zijn ploeg voor het eerst op voorsprong in de tweede klasse. Een vervolg geven aan het goede spel van het eerste kwartier lukte Meerburg niet. Na een aantal kansen die Foreholte eerst nog miste was het uiteindelijk toch raak. Rik Grondel promoveerde een voorzet van Sam Lemmers tot een  doelpunt en liet zo de 1-1 aantekenen. Hoewel Foreholte verder aandrong in het slot van de eerste helft vond het steeds een sterk keepende Patrick Bom op zijn weg.

In de tweede helft pakte Meerburg de draad op van de beginfase van de eerste helft. De eerste kans na rust was dan ook voor de bezoekers. Vooral Laan onderscheidde zich met een paar goede acties. Foreholte keeper Matthijs Guyt kon een afstandsschot van hem niet onder controle krijgen, waarna Mats van der Poel alert reageerde en de bal binnen schoof: 1-2. De spits zowel we hem kennen in deze regio.

Foreholte ging onrustiger spelen en nam Meerburg mee in dit spel. Het resulteerde in een tweede helft met weinig kansen, veel overtredingen en  lange ballen. Goede momenten waren schaars te noemen. De 2-2 van Foreholte was er zo een. Na een voorzet liet Lemmers  de bal een keer stuiteren en scoorde vervolgens met een halve omhaal in de verre bovenhoek. Bom kon de bal nog raken, maar niet voldoende om het leer uit het doel te houden. Het was Meerburg uiteindelijk dat nog de beste kansen kreeg op de zege. Van der Poel en Yannick De Groot wisten zelfs de Foreholte goalie te passeren, maar de paal en een verdediger op de lijn stonden een doelpunt in de weg.

Meerburg aanvoerder Joeri van der Voort na afloop van de wedstrijd: ,,Ik denk dat we hier redelijk gespeeld hebben. In een wedstrijd met veel ups en downs, hebben we toch laten zien dat we aardig mee konden doen. Een gelijkspel bij een van de titelkandidaten is een goed resultaat. Met hard werken kunnen wij ons dit jaar handhaven in de tweede klasse.”

Bij de Rijndijkers stonden er overigens twee youngsters op het wedstrijdformulier. Boris Müller en Levi Paulides maakten deel uit van de basiself. Eerstgenoemde verving Ramon Weijers verdienstelijk als linksback, terwijl de van en avontuur bij Alphense Boys teruggekeerde Paulides het team van Ron de Roode dit seizoen aan creativiteit moet helpen.

Foreholte- Meerburg 2-2 (1-1). 14.Laan 0-1, 36. Grondel 1-1, 47. Van der Poel 1-2, 63. Lemmers 2-2. Scheidsrechter: Persoon.

Basisopstelling Meerburg: Bom, Smit, Verboon, Diemen, Weijers, Müller, Paulides, Laan, Van der Poel, De Groot, Van der Voort.