Tweede klasse C (zo)- Weer wist Meerburg in de laatste seconden toe te slaan. Tegen DOSR werd zo een overwinning weggekaapt en net als tegen de ploeg uit de Veen redde Meerburg tegen Concordia nu op het nippertje een punt. Het gaat allemaal moeizaam, en nu werd de gelijkmaker gescoord via een penalty in de slotminuut. Een punt is mooi meegenomen zeker als de tegenstander Concordia een club uit de subtop is.

Ook jongeling Boris Müller is tevreden met de uitslag. ,,Logisch. Pas in de allerlaatste minuut kwam de gelijkmaker tot stand. We waren al bang weer op een beetje onnozele en onterechte manier te verliezen. Dat bleef gelukkig nu uit. Bij het doelpunt van Concordia kun je ook de nodige vraagtekens zetten. Een speler van de bezoekers werd aangetikt, maar overduidelijk buiten het strafschopgebied. Hij viel er binnen, dat had ik ook gedaan als ik hem was eerlijk gezegd. Onze grensrechter gaf ook aan dat het er buiten was. De scheidsrechter was nog niet aangesloten, had toch een andere mening en wees onverbiddelijk naar de stip. In mijn ogen volkomen onterecht. De ploeg uit Delft benutte de strafschop en dat had tot een nederlaag kunnen leiden. Gelukkig kregen wij ook een strafschop. Een van hun verdedigers kreeg de bal tegen zijn arm. Duuk van der Meer schoot raak. Over de gehele wedstrijd gezien was dat wel een terechte uitslag denk ik.”

Meerburg heeft ervoor gekozen wat meer behoudend te gaan voetballen. Het is misschien niet de aard van trainer Ron de Roode, maar realiteitszin dwingt hem daartoe. Muller: ,,Concordia heeft een stel heel snelle jongens voorin lopen. Logisch dat je je als ploeg dan wat meer laat zakken. Zo maak je de ruimtes kleiner. In de eerste helft leverde dat ons nog wat kansen op. Het benutten ervan is dit jaar moeilijker dan anders. Mats van der Poel is natuurlijk nog steeds geblesseerd en Joep van Vuren is gestopt en dat is een aderlating. Niet ten nadele van Jorge Bonekamp, want dat is een prima vervanger. Hij scoorde niet voor niets twee keer tegen RKDEO. Vandaag wisten we alleen te scoren via een penalty. Dat moet natuurlijk anders wil je echt mee gaan doen. Ik heb wel het idee dat het elke week een tukje beter gaat.”

Müller is de laatste weken een linie teruggezakt en speelt centraal achterin. ,,Dat heb ik vroeger ook veel gedaan en het loopt wel lekker. Ook de wisselwerking met mijn maatje Mark van Diemen is goed. We krijgen nu nog DONK, Groeneweg en Wippolder voor de winterstop. Het is zaak dat we punten pakken zodat we wegkomen uit de gevarenzone. Ik zal het hier nog eens benadrukken: wij zijn absoluut geen degradatiekandidaat. We hebben een heel ruime selectie en dat is zeker voor een lang seizoen belangrijk. Schrijf Meerburg alsjeblieft niet af.”

Meerburg-Concordia 1-1 (0-0) 60. Concordia 0-1 (penalty), 90. Duuk van der Meer 1-1 (penalty).