HomeZaterdagDerde klasseMeerburg thuis afgetroefd door Teylingen

Meerburg thuis afgetroefd door Teylingen

-

Tweede klasse C (zondag)- Zondagmiddag vond de wedstrijd plaats tussen Meerburg en Teylingen. Afgelopen seizoen speelde beide ploegen nog in de derde klasse, waarbij Meerburg in de onderlinge duels tweemaal een overwinning binnen haalde. Nu waren de rollen omgedraaid en ging Teylingen met een 1-4 overwinning terug naar Sassenheim.

Meerburg spits Mats van de Poel zat weer op de bank vanwege een hamstringblessure. Keeper Patrick Bom was wegens vakantie afwezig, zijn plaats werd ingenomen door Jarko Kortekaas. Kortekaas kwam begin dit seizoen terug op het oude nest bij de Rijndijkers als jeugdtrainer en werd door trainer Ron de Roode gevraagd om als stand-in dit seizoen te willen fungeren. Tegen de ploeg van Laurens Mouter mocht hij, na 5 jaar geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld, zijn opwachting maken.

In de openingsfase van de wedstrijd werd de tactiek van Teylingen al duidelijk. Meerburg mocht opbouwen en Teylingen zakte terug op eigen helft en speelde op de omschakeling. Meerburg was slordig in balbezit en kon niet tot een goed uitgespeelde aanval komen. Na ruim een kwartier spelen kwam het eerste gevaar van de ploeg van trainer Mouter. Een scrimmage voor de goal van Meerburg, maar tot twee keer toe goed geblokt door de defensie van de thuisploeg. In de 21e minuut kwam de 0-1 wel op het scorebord. Weer een scrimmage voor het doel van Meerburg, waar de bal dit keer niet goed werd verwerkt en Tom van der Vlugt scoorde.

Binnen 20 seconden na de aftrap had het al 0-2 kunnen staan voor Teylingen, maar keeper Kortekaas’ reflex was schitterend. Drie minuten later was het wel weer raak. Een vrije trap van Teylingen werd bij de tweede paal terug gekopt op Sepehr Safi die koel de 0-2 binnen werkte.

Tien minuten voor rust kwam het eerste gevaar van Meerburg zijde. Een vrije trap van Ramon Weijers werd door de keeper van Teylingen uit de hoek gebokst. Vlak voor rust volgde nog een counter van Teylingen waar Meerburg goed weg kwam. Al met al een verdiende voorsprong voor de bezoekers.

In de rust wisselde trainer De Roode tweemaal. Mark van Diemen en Levi Paulides bleven achter in de kleedkamer, Yannick de Groot en clubtopscorer Joep van Vuren kwamen in het veld. Vooral het inbrengen van Van Vuren bracht meer gevaar, maar zijn pogingen kwamen kracht te kort in de eindfase. Teylingen werd achteruit uitgedrukt en Meerburg dacht op 1-2 te komen maar Van Vuren stond buitenspel. De eerste de beste counter in de 63e minuut was gelijk raak. Op links werd Safi diep gestuurd, die met rechts de 0-3 in de verste hoek draaide, Kortekaas was kansloos.

Met nog een klein kwartier te spelen scoorde aanvoerder Joeri van de Voort uit een vrije trap de 1-3. Mats van der Poel, inmiddels in het veld, miste op een haar na de aansluitingstreffer en niet veel later knalde Yannick de Groot nog op de paal. Teylingen maakte in de blessuretijd nog de 1-4 en dit was gelijk het einde van de wedstrijd. Doelman Kortekaas na afloop: ,,Zonde dat we zijn afgetroefd door de tactiek van Teylingen.”

Meerburg – Teylingen 1-4 (0-2) 21. Van der Vlugt 0-1, 24. Safi 0-2, 63. Safi 0-3, 77. Van der Voort 1-3, 90.+2 Rotteveel 1-4. Scheidsrechter: Hollemans. Toeschouwers 200.

Opstelling Meerburg: Kortekaas, Smit, Verboon, van Diemen (45.Van Vuren), Van der Meer, Weijers, Muller, Paulides (45.de Groot), Bonekamp (69.Van der Poel), Van der Voort, Laan.