Derde klasse A (zondag)- Nog geen wedstrijd werd er verloren in 2016 door de ploeg uit Zoeterwoude, mede hierdoor kon de ploeg zich de trotse koploper noemen in de derde klasse A met zes punten voorsprong op naaste belager Alphen.  Met al nacompetitie op zak, door het winnen van de eerste periode, dendert de ploeg nu af op het hoogst haalbare, het kampioenschap. Winnen van WVC was het volgende doel van Meerburg.

Het was  Meerburg dat de wedstrijd dicteerde. Dit resulteerde in het eerste half uur in wat kansen voor de ploeg uit Zoeterwoude maar leverde nog niet het gewenste doelpunt op. Toch was het Mats van Der Poel die de bal tegen de touwen kreeg en zo zijn ploeg op de verdiende voorsprong zette. In de resterende tien minuten van de eerste helft waren er kansen op de 0-2, maar de zwartwitten lieten die  onbenut en gingen logischerwijs met een minimale voorsprong aan de thee.

Ook in de tweede helft was de ploeg van Ron de Roode de bovenliggende partij. De geboden kansen leidden niet tot doelpunten en een rustgevend gevoel en zo bleef het lang spannend. Er moest een cadeautje van de scheidsrechter aan te pas komen om de voorsprong te vergroten. Ramon Weijers was de aangewezen persoon om dit cadeautje uit te pakken; hij benutte op prachtige wijze een vrije trap.  Ook de ploeg uit Alkemade had een meevaller toen de leidsman een penalty toekende.  Sander Gelmers bezweek niet onder de druk en schoot feilloos raak. Met nog iets langer dan tien minuten probeerde WVC nog van alles en werd het ook nog gevaarlijk voor het Meerburgse doel maar tot een doelpunt kwam het niet. De bezoekers raakten nog een keer de kruising en junior Jan van Rijn maakte zijn debuut voor  Meerburg voordat er voor het einde werd gefloten.

Met nog vijf wedstrijden te gaan ligt Meerburg op kampioenskoers, onderschrijft ook Christiaan Laan. ,,Als we zo doorgaan moet het zeker goed komen, dan worden we over vier weken kampioen. Iets wat we gezien het gehele seizoen ook zeker hebben verdiend. Vandaag wordt uitgebreid het kampioenschap van het tweede gevierd en hopelijk doen wij het straks nog dunnetjes over.”
Volgende week staat de wedstrijd tegen MMO op het programma, gezien de stand op de ranglijst moet dit een overwinning worden voor de ploeg uit Zoeterwoude.  Anderzijds, de ploeg uit Hoogmade doet het de laatste weken uitstekend en maakt vanuit geslagen positie toch een reëele kans om zich veilig te spelen. Van der Laan nog eens: ,,Helaas zijn er volgende week twee spelers geschorst, vervelend ,maar binnen onze selectie moeten we dat op kunnen lossen. We spelen fysiek en daar ligt ook onze kracht. Een logisch gevolg van ons spel zijn de gele kaarten en er  staan er daarom wat spelers op scherp in de laatste fase van de competitie.”

Basisopstelling Meerburg: Bom, Smit, Verboon,Van Diemen, Weijers, Van der Meer,De Groot, Laan, Van Vuren, Van der Poel, Van der Voort.

Auteur Erik Bakker