Derde klasse A (zaterdag)- DoCoS is weer een stapje dichterbij de titel in 3A gekomen. De Leidse ploeg liet na om gehakt te maken van Rohda’76, maar met de uiteindelijke 5-0 was er allerminst twijfel over het krachtsverschil tussen de nummer een en veertien. Ook de concurrenten Kagia en Koudekerk wonnen, maar de formatie van Nico van der Salm heeft eerder al een kloof geslagen en het aftellen is begonnen. Michael van Voorthuijzen beleefde een rustige middag als verdediger en kijkt uit naar de laatste wedstrijden waarin de titel veilig gesteld kan worden.

19032016_docos_thuis_WPF_9383_h (Small)

Van Voorthuijzen, overgekomen van GHC, had zich verbaasd over de speelwijze van de tegenstander. ,,Wij gingen er vanuit dat ze zich zouden ingraven en dat men ging loeren op de counter. Dat bleek niet te kloppen. Ze wilden ons onder druk zetten, maar daardoor kregen wij heel veel ruimte en die moet je dit DoCoS niet laten. We kregen al snel de nodige kansen, maar toen we halverwege de eerste helft twee keer doeltreffend waren, kon Rohda het geloof in een goed resultaat overboord zetten. We speelden een makkelijke wedstrijd, maar daar lag ook direct een gevaar. We verzuimden om echt door te drukken en scherp te blijven voor de goal. Vaak wilden we het te mooi doen, maar goed met 5-0 kan je ook weer niet zeggen dat het een nipte zege is geworden.”

Bijna als vanzelfsprekend was Chris van Empel weer belangrijk voor zijn ploeg. De spits nam de eerste, derde en vierde treffer voor zijn rekening. Tim Gonlag, andermaal voorin geposteerd, scoorde eveneens en Mitchel Klein zorgde voor een kwintet aan doelpunten. Van Rohda’76 werd vrijwel de gehele middag niets vernomen.

19032016_docos_thuis_WPF_9448_h (Small)

,,Ze hebben ons eigenlijk in de kaart gespeeld met hun speelwijze en dat beviel ons dus wel. Eigenlijk vind ik het onbegrijpelijk, maar ik lig daar uiteraard niet wakker van. Na de 2-0 en eigenlijk ook daarvoor niet is het een wedstrijd geweest. Dat wil niet zeggen dat we straks van andere laagvliegers ook zomaar even gaan winnen. De trainer houdt ons telkens voor dat het niet vanzelf gaat en dat we geen tegenstander mogen onderschatten. Straks spelen we eerst tegen Zwammerdam en dan treffen we NSV’46. Wanneer we geen gekke dingen gaan doen, bestaat de kans dat we verder weglopen. Kagia speelt na een weekend rust tegen DWO en daar kunnen ze maar zo punten van verliezen. De week erop moet Koudekerk tegen DWO en heeft Kagia CVC op het programma staan. Natuurlijk moeten we eerst zelf winnen, maar er kan zich in elk geval een positief scenario voor ons ontrollen. Wanneer we kampioen worden? Dat maakt mij niets uit. Als we het maar worden en dat ziet er wel heel goed uit na de voorbije weken.”

19032016_docos_thuis_WPF_9503_h (Small)

De rechtsback, die echter ook op het middenveld en voorin kan spelen of als linksback, is blij met de gemaakte keuze voor DoCoS. ,,Ik zag de bui al hangen bij GHC. Niet leuk voor die club, want ik heb er mooie jaren meegemaakt. Maar ik wist van de plannen van DoCoS en ik ben hier opgegroeid. Nu staan we op de drempel van promotie en dat maakt de keuze nog meer rechtvaardig. Wel hoop ik dat GHC erin blijft. Hoe meer derby’s hoe leuker het kan worden. Het besef is er dat het nog niet zover is, maar ik vind dat DoCoS het aan zichzelf verplicht is om de komende twee wedstrijden te winnen. Dan komt het allemaal heel dichtbij.”

19032016_docos_thuis_WPF_9596_h (Small)

Zoals het er nu naar uitziet blijft DoCoS grotendeels in tact, tot tevredenheid van de spreker. ,,Met dit team kunnen we de tweede klasse aan. De basis blijft en ik weet voor nu dat we met Simon Jouby en Ian van der Wilden al twee versterkingen in huis hebben. Er zal vast ook wel wat weggaan, maar wellicht dat er ook nog wat bijkomt. We kunnen zeker verder doorgroeien. Daar hoort echter ook bij dat we in bepaalde wedstrijden gewoon door moeten drukken. We lieten nu na om de dubbele cijfers te halen en die beloning moet je als team niet laten liggen.”

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Bouwmans, Maaskant, Peet, Zweistra, Schiebroek, Ravensbergen, Gonlg, Van Empel, Slingerland.

19032016_docos_thuis_WPF_9455_h (Small)http://www.fotografiewilcodevilee.nl/