Derde klasse A (zaterdag) – ,,Met 2-0 achter de rust ingaan en na zestig minuten op 2-3 staan uit bij Linschoten dat notabene één punt minder dan ons had, het doet heel veel denken aan twee seizoenen geleden toen het vaak ‘net niet’ in de slotfase werd. Want daar gaan we toch weer met een 4-3 nederlaag de kuikenbak in bij deze tegenstander in de slotfase. Ongelofelijk, maar het gebeurt. En ik zie alles zo voor me plaatsvinden, nu in mijn rol van grensrechter. Het was dan ook een historisch moment deze zaterdagmiddag, want we hadden meer dan voldoende spelers”, sprak middenvelder Michiel Ebbing na afloop.

Doordat hij niet kon trainen vanwege een reis naar China mocht Ebbing nu vlaggen. Hij ‘kocht’ hiermee ook zijn verplichte fluitbeurt bij het tweede af. Ebbing: ,,In China stimuleert de overheid nu op een gigantische manier het jeugdvoetbal. Ik kom er al sinds 2006 en we zijn nu een televisiedocumentaire aan het maken over deze ontwikkelingen. Deze komt voor de zomer van 2017 uit. Wie weet staan de boys van LSVV’70 met trainer Freek Jansen dan op enig moment wel op de Chinese Muur als we daar enige demonstratiewedstrijden mogen spelen?”

Maar eerst was er deze pot op sportpark Rapijnen tegen v.v. Linschoten. Beide teams hadden pas een paar punten bijeen gebald dus een overwinning konden ze beiden hard gebruiken. Na het eerste fluitsignaal waren het de roodwitten die de eerste helft controleerden. Er was veel balbezit, maar echt gevaarlijk werd het team van Jansen niet echt. ,,Voor mijn gevoel waren wij de beter voetballende ploeg, maar we gaan dan toch met 2-0 achter de rust in. Zij hadden rappe aanvallers en daar kunnen onze verdedigers niet zo goed tegen. Trainer Jansen was dus resoluut in de rust. Hij paste direct drie wissels toe, de hele rechterflank kon gaan douchen.”

Dat dit een gouden hand van wisselen was waar menig trainer uit de eredivisie een voorbeeld aan kon nemen, bleek al na zestig speelminuten, 2-3. Één ‘fraaie’ treffer van Guus van Kessel en twee schitterende kopdoelpunten van Richard Guffens waren er in positieve zin de oorzaak van dat de Leidse bordjes op het scorebord konden worden verhangen. ,,Wat een klasbak die Guffens zeg. Hij torende helemaal boven zijn Linschoter tegenstanders uit om ze in te knikken. Ik denk dat de Chinese profclubs hebben zitten slapen toen ze Pellè wel haalden maar onze Guffens voorbij zijn gelopen”, aldus Ebbing.

Het was invaller Ernst van Ruiten die nieuwe energie toevoegde aan het middenveld. Als een stofzuiger veroverde hij vele ballen en de tweede bal was nu vaak wel voor de uitploeg. Het leidde tot meer balbezit voor LSVV’70, maar tot vijf minuten voor tijd bleef de stand ongewijzigd. Ebbing: ,,Toen kwam de 3-3 ineens uit de lucht vallen. De bij Linschoten zeer goed spelende centrale verdediger stoomde op, passeerde wat verbaasde Leidenaren en frommelde de gelijkmaker tussen de palen. Zou het weer gaan zoals tegen Schoonhoven thuis de laatste keer en wat we ook twee seizoenen geleden hebben meegemaakt in menig wedstrijd?”

Ebbing bleek helaas gelijk te krijgen: ,,In de 89e minuut werd een vrije trap voor hen binnen gegleden waar onze doelman Thomas Waasdorp kansloos op was, 4-3. De vrije trap die we in de extra tijd nog kregen zag onze specialist Neal Petersen nu wel helaas in de zeer brede muur van spelers belanden. Dus het zat er niet in en konden na de warme maar als koud aanvoelende douche de thuisreis aanvaarden. Misschien volgende keer in de rust maar Chinese thee nemen om maar alvast te wennen aan onze voetbaltrip naar het oosten medio 2017?”

Deze 4-3 nederlaag bezorgt LSVV’70 nu een dertiende plek in deze derde klasse met zes uit acht (12-20) waar Linschoten nu tiende staat met acht uit acht (14-23). Zaterdag 5 november is WDS de tegenstander. Zij staan nu derde met vijftien uit acht na de 0-2 uitzege bij Nieuwkoop deze zaterdag. Ebbing: ,,Ik ben benieuwd waar onze wedstrijdanalisten mee thuiskomen na hun bezoek vandaag aan deze komende tegenstander. Trainer Jansen kennende zal hij de voetbalbeelden uitvoerig gaan bestuderen. Gezien de stand op de ranglijst zal het een pittige kluif voor ons worden. Maar door onze grote supportersschare langs de lijn voel je je als speler zo gesteund binnen de lijnen. Dus nu moet het gewoon een keer echt lukken!”

Linschoten – LSVV’70 4-3 (2-0).

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Groenendijk, Petersen, Mulder, Huisman, Van Beuningen, Leugering, Guffens, Van Kessel, Jansen en Loos.