Tweede klasse C (zaterdag) – GHC is er wederom niet in geslaagd punten te pakken. De nummer laatst van de 2e klasse C kreeg zaterdag nummer elf SEV op bezoek. Aanvankelijk leek het voor GHC dé mogelijkheid om weer eens winnend van het veld te stappen. De waarheid was anders en hard, want de ploeg van Roberto Escudero verloor met ruime cijfers van de Leidschendammers (0-5).

Mediaterplaatse_brand_school_alphen_12022016_Image00099 (Small)

Na zo’n acht minuten was de eerste kans van de wedstrijd voor SEV. Een goede voorzet vanaf de linkerkant kon bijna binnen worden binnengekopt door middenvelder Jasper Koning. GHC-doelman Michael Verhoef stond echter zijn mannetje. Niet veel later was het spits Milan van de Veer die sneller bleek dan centrale verdediger Shurdien Narcisio, terug van lang blessureleed. Na een kleine miscommunicatie tussen laatstgenoemde en goalie Verhoef, kon Narcisio de bal wegwerken.

Mediaterplaatse_brand_school_alphen_12022016_Image00100 (Small)

SEV had meer balbezit en voetbalde goed onder het (onregelmatig) druk zettende GHC door. Dit leidde dan ook al snel tot de 0-1. Na een dieptepass over de rechterflank volgde een goede voorzet van de rechtervleugelaanvaller. In het vijfmetergebied stond Van de Veer volledig vrij, waardoor hij de bal simpel binnen kon tikken. GHC probeerde het vervolgens meerdere malen van afstand. Zo kwamen aanvoerder Michael de Roode en buitenspeler Bilal Karasahin dichtbij het doel van SEV. Echter vloog voor het rustsignaal nog aan de andere kant de bal in het doel. Door goed druk zetten van SEV en slordig balverlies van GHC kwam Jeremy Knegtmans zomaar in scoringspositie en hij faalde niet: 0-2.

Mediaterplaatse_brand_school_alphen_12022016_Image00101 (Small)

Nog geen vijf minuten na de rust werd de achterstand voor GHC nog groter. Een slordige terugspeelpass van de 23-jarige rechtsback Bryan Verhage zorgde ervoor dat Van der Veer zijn tweede doelpunt van de wedstrijd kon maken. Koos de Haas gaf met een opportunistisch afstandsschot namens GHC een signaal af, maar tevergeefs. In de 65e minuut maakte Van der Veer zijn hattrick compleet en drie minuten voor tijd stond de 0-5 op het scorebord. Het was Stefan Duppen die na een prima voorzet van aanvoerder Pascal Wildenburg de bal binnen kon schieten. De defensie van GHC gaf simpelweg té veel ruimte weg in het zestienmetergebied. De Leidenaren raakte via Karasahin nog de paal en ook rechtsbuiten Karpuz Tolga had de eretreffer op z’n schoen, maar het was het allemaal nét niet. Zodoende bleef de stand steken op 0-5. Wederom een teleurstellend resultaat voor Escudero en zijn mannen.

Mediaterplaatse_brand_school_alphen_12022016_Image00102 (Small)

Sami Mouchih, de linksback van GHC, bleef ondanks zijn leeftijd van zeventien als één van de weinigen overeind in het duel met SEV.  Bepaald niet voor het eerst dit seizoen. Toch baalt het talent logischerwijs van de nederlaag. ,,Door de individuele fouten die we maken staat het al snel 0-3’’, begint de mandekker na afloop van het duel. Bij de 0-1 was hij misschien nét iets te laat, waardoor hij een voorzet niet kon voorkomen. ,,Ik neem mezelf wel iets kwalijk. Ik liet mijn mannetje een voorzet geven, maar omdat het spel kantelde had ik tijd nodig. Degene die de bal kon binnentikken liep echter ook helemaal vrij.’’

Mediaterplaatse_brand_school_alphen_12022016_Image00103 (Small)

Waarom SEV zó makkelijk wist te winnen, is een raadsel voor Mouchih. ,,Ik weet echt niet waar het aan ligt, dat is heel lastig te zeggen’’, aldus de linkspoot, die toch een poging waagt. ,,Misschien lag het aan de scherpte. Sommigen waren er gewoon niet bij met hun hoofd.’’ In de rust liet trainer Escudero weten dat hij niet tevreden was. ,,Hij was teleurgesteld en zei: ,,Hoe kan dit? Ik heb gezegd hoe we moeten spelen en toch doen jullie het zo!’’, vertelt Mouchih, die zijn ontevredenheid ook liet merken in het veld. In de vorm van coaching hoorde je geregeld de stem van de jongeling over het veld gieren. ,,Of ik altijd zoveel coach? Ja, dat is wel een eigenschap van mij. Ik doe dat al van jongs af aan.’’ Volgend weekend wacht UVS-uit. ,,Dat wordt weer een lastige pot’’, beseft Mouchih. ,,Maar dat is voor ons elke wedstrijd. We moeten alles van deze wedstrijd vergeten en weer de drie punten pakken. Ik heb m’n best gedaan en meer kon ik niet doen.’’

Mediaterplaatse_brand_school_alphen_12022016_Image00104 (Small)

Basisopstelling GHC: Verhoef; Verhage, Narcisio, Mouchih, De Roode; De Haas, Blazquez, Demirbas; Karpuz, Karasahin, El Idrissi.

Scoreverloop:

0-1  ’20 Van der Veer

0-2  ’39 Knegtmans

0-3  ’51 Van der Veer

0-4  ’65 Van der Veer

0-5  ’88 Van den Bom

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/