Derde klasse A (zaterdag)- Het was Oegstgeest er zaterdag alles aan gelegen om een goed resultaat te boeken thuis tegen Lugdunum. De in degradatienood verkerende thuisploeg liet echter geen moment zien dat het de punten uiterst goed kon gebruiken, terwijl het praktisch uitgespeelde Lugdunum wel voor elke meter vocht. Mede door dit verschil in strijdlust gingen de bezoekers met een 0-4 overwinning terug naar huis.

Oegstgeest verkeert in een uiterst penibele situatie in de competitie, met nog vier wedstrijden voor de boeg hield de ploeg van trainer Laurens van der Voort alleen Rohda ’76 onder zich. Een positie die rechtstreekse degradatie met zich meebrengt. Door de 3-1 thuisoverwinning tegen BSC ’68 twee weken terug was het gat naar plekken twaalf en elf echter slechts drie punten.

Bij Lugdunum staat de wind dit seizoen daarentegen wel de goede kant op. De Leidenaren staan keurig vijfde en mogen zich simpelweg subtopper noemen en dat als promovendus.

In het begin van de wedstrijd leek het wel alsof er voor beide elftallen niks op het spel stond. Het zegt genoeg dat de supporters langs de kant het over de harde wind hadden in plaats van over de wedstrijd. Uit de eerste normale aanval van de middag in de dertigste minuut werd er echter wel meteen gescoord. Het was Sergio Vrede die de bal uiteindelijk het laatste zetje gaf en Lugdunum op een 0-1 voorsprong zette.

Ook dit doelpunt schudde de spelers van Oegstgeest niet wakker, en zo kabbelde de wedstrijd rustig voort. Het bleef hard waaien en net voor rust verdubbelden de bezoekers de stand en stormde het dus eigenlijk al voor de thuisploeg. De spelers van Lugdunum konden de bal eenvoudig verplaatsen zonder dat het ze echt moeilijk werd gemaakt. Alleen keeper Eric Noort, hij verving de afwezige Kevin Sip,  liet zien een doelpunt tegen te willen gaan door in eerste instantie redding te brengen. De rebound kon echter eenvoudig worden binnen gewerkt door  Ozan Isitir(0-2).

Na rust bleek dat Oegstgeest ook aanvallende spelers had opgesteld. De thuisploeg nam het heft in handen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Toch was het Lugdunum dat tot scoren kwam. Adam Atif liet zien over een prima traptechniek te beschikken door de bal uit een vrije trap ineens binnen te werken (0-3). Uiteindelijk werd het ook nog 0-4. Alle verdedigers van Oegstgeest stonden te slapen toen ze een lange uittrap van keeper Kevin Wassenaar over zich heen zagen gaan. Aanvaller Isitir nam het cadeautje in ontvangst en kon simpel binnenwerken.

Zo werd er uiteindelijk dus volkomen kansloos verloren door Oegstgeest. Doordat Rohda ’76 wel een punt behaalde, staat de formatie van Van der Voort met nog drie wedstrijden te gaan nu onderaan in de derde klasse. In de degradatiestrijd worden de komende weken cruciaal. Met wedstrijden tegen Floreant, NSV en Zwammerdam, respectievelijk de nummers tien, twaalf en negen, heeft Oegstgeest het echter nog steeds in eigen hand. De nacompetitie is wel het maximaal haalbare inmiddels. Lugdunum kan uitbollen en zich richten op de finaledag van de Koetshuis Cup.

Opstellingen:

Oegstgeest: Noort, Gilliams, Tetteroo, Dijkstra, Leugering, Van der Spel, Groeneveld, Gijselman, Tulder, Apcar, Zenden

Lugdunum: Wassenaar, Isitir, Brandt, Heijmans, Vrede, Du Prie, Schaafstra, Atif, Isitir, Gajadien, De Cler