Derde klasse A (zaterdag)- Oegstgeest moest winnen om zicht te houden op lijfsbehoud, maar NSV’46 wilde uiteraard roet in het eten gooien als concurrent zijnde. De thuisploeg slaagde erin om de punten in eigen huis te houden (3-1), waardoor de clubs stuivertje wisselden. Oegstgeest is nu twaalfde en heeft een punt voorsprong op de vorig seizoen nog in de vierde klasse uitkomende opponent. NSV’46 sluit volgende week af tegen Lugdunum, dat aan een sterke reeks bezig is. De ploeg van Laurens van der Voort reist af naar Zwammerdam, dat zich ten koste van Kagia (0-1) definitief veilig speelde.

vvO - NSV 022 (Small)

De thuisploeg startte zonder de herstellende Joep Zenden en zo was er voorin weer plaats voor Jurgen Bouwman. Van der Voort moest andermaal puzzelen, zoals de trainer de voorbije weken gewend is geraakt. Het was dan ook niet onlogisch dat de gastheer aanvankelijk zoekende was. NSV’46 kwam zo wat beter uit de startblokken en prikte ook wat en Terry Polet moest ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken bij een mogelijk gevaarlijke situatie. Geleidelijk aan klom Oegstgeest in de wedstrijd en prompt was het raak. Steven Gijselman bood Joep van Tulder een kans, die op de paal belandde. In de rebound was de teruggekeerde Abel Bormans (hij zou later weer uitvallen met knieklachten, red.) er als de kippen bij om de 1-0 binnen te werken. Een welkome voorsprong om met wat meer vertrouwen het vervolg van de tweestrijd aan te gaan.

vvO - NSV 012 (Small)

NSV’46 was nog maar net hersteld van de achterstand of de thuisploeg bracht ook de tweede treffer op het scorebord. De sterk spelende Roy Elkerbout schoot op fraaie wijze binnen en daardoor was de marge plots naar twee getild, terwijl de beginfase toch echt voor de bezoekers was geweest. In het vervolg van de eerste helft kwamen er meer kansen. Over en weer ook. Zo was Bouwman dicht bij de 3-0, maar had NSV’46, dat uit de vorige zeven ontmoetingen maar een punt in de wacht sleepte, zomaar de aansluitingstreffer kunnen afdrukken.

De fraaiste aanval van de middag kwam na een halfuur op naam van de thuisploeg. De opzet verdiende een doelpunt, maar Dylan Dijkstra kreeg dit als eindstation van die aanval koppend net niet voor elkaar. Elkerbout vuurde daarna nog eens van afstand, waarbij de bal maar net over de lat zeilde. Oegstgeest kwam zelfs nog tweemaal in scoringspositie, maar Elkerbout en Bormans konden hun ploeg net niet even wat meer lucht geven. NSV’46 kreeg overigens ook nog een prima kans, waarbij Van der Voort en de zijnen goed weg kwamen.

vvO - NSV 017 (Small)

Na rust startte NSV’46 wederom wat beter, maar Van Tulder had ook een vrije doortocht kunnen hebben maar werd afgevlagd. Na een uur kantelde het treffen andermaal en weer sloeg Oegstgeest toe. Elkerbout mocht zich voor de tweede keer laten feliciteren. Toch was het duel nog niet beslist. NSV’46 deed tien minuten later wat terug en dus was niet iedereen er gerust op dat het goed zou aflopen voor de Voscuylbewoners.

In het slotkwartier werd het allemaal wat grimmiger, maar scheidsrechter Geerlings kon de controle bewaren. Aan beide kanten kwamen er nog wat mogelijkheden, maar het beste was er qua scherpte af en dus boekte VVO een bijster belangrijke overwinning. Het sein veilig kan nog lang niet worden gegeven, maar het eerste gevaar is geweken. Dit tot grote opluchting van iedereen die de geelroden graag in de derde klasse ziet terugkeren na de zomerstop.

Opstelling Oegstgeest: Sip, Polet (Reus), Tetteroo, Dijkstra, Leugering, Gijselman, Bormans (Kruider), Van der Spek (Zenden), Van Tulder, Elkerbout, Bouwman.

Beluister hier de podcast van Remco Mentink met Laurens van der Voort en Roy Elkerbout

vvO - NSV 030 (Small)

Foto’s: met dank aan Jan van den Broek