Derde klasse A (zaterdag)- De rode lantaarn stond al eerder opgesteld op de tafel bij vv Oegstgeest en dus is het kleinood niet onbekend op de Voscuyl. Echter, de competitie nadert het einde met rasse schreden en geen enkele ploeg wil een rode lantaarn bij de huisraad tellen aan het einde van het seizoen. Na de 2-0 nederlaag bij CVC is de ploeg van Laurens van der Voort weer laatste en het wordt een hels karwei om het vege lijf te redden. Zichzelf in directe zin in veiligheid spelen lijkt heel ver weg, maar ook voor de nacompetitie moet worden gevreesd.

cvc Reeuwijk-vvO 012 (Small)

Van der Voort hield zijn ploeg voorafgaand aan het treffen in Reeuwijk voor dat het twee voor twaalf was. ,,Na deze nederlaag mag duidelijk zijn dat we nu op een voor twaalf zitten. Natuurlijk zijn we nog niet gezien en blijven we strijdbaar, maar we zitten flink in de nesten. Het verlies is pijnlijk, zeker ook omdat we geen aanspraak hebben mogen maken op een beter resultaat. De motivatie was er wel, maar we hebben te weinig kunnen afdwingen om hen pijn te doen.”

Het veld van de gastheer was in slechte staat en dat voorkwam voetbal om de vingers bij af te likken. ,,Zij gingen beter om met de omstandigheden. Zeker in de eerste vijfentwintig minuten hadden we het zwaar en de 1-0 die halverwege die fase viel, was een logisch gevolg. Gaandeweg de eerste helft kwamen we wat meer in de wedstrijd, maar het is dan wel zaak om kansen te creëren. Dat lukte niet echt.”

cvc Reeuwijk-vvO 023

Oegstgeest was na de rust van plan om meer druk uit te oefenen op de tegenstander en daar kwam op zich ook wel van. Niet ver na rust werd het echter 2-0 en daarmee was Oegstgeest verder in last. Er werd gezocht naar de aansluitingstreffer, maar voor de vijfde keer dit seizoen bleef Oegstgeest droog staan in een uitbeurt. Sterker nog; na elf uitbeurten vergaarden de geelroden pas twee punten en daarmee is de situatie grotendeels verklaard.

cvc Reeuwijk-vvO 028 (Small)

,,Voor ons zat het niet mee dat we de geschorsten Roy Elkerbout en Rens van der Spek moesten missen. Daarbij kwam dat Abel Bormans snel uitviel en dan lever je al met al wel veel in. Daardoor moest ik Tymen Kruider van de ’10’ afhalen en hem doorschuiven (Ruben Reus verving Bormans, red.). Gelukkig zijn we volgende week weer grotendeels compleet. Er moet dan gewonnen worden van BSC’68, een ploeg die is teruggevallen op de ranglijst. Op zich kan ik wel meer leven met deze nederlaag dan tegen WDS laatst. Niemand valt iets te verwijten. De inzet was er, maar we kwamen simpelweg tekort. In mijn ogen hebben we nog steeds een aardig elftal en we kunnen de dans nog steeds ontspringen. Het spreekt echter voor zich dat het vertrouwen broos is.”

Basisopstelling Oegstgeest: Sip, Apcar, Tetteroo, Dijkstra, Leugering, Polet, Gijselman, Kruider, Bormans, Van Tulder, Zenden.

cvc Reeuwijk-vvO 010 (Small)

Foto’s: met dank aan Jan van den Broeck