Derde klasse A (zaterdag)- VV Zwammerdam leek vrijwel zeker van de derde overwinning van het seizoen, maar in de slotfase kwam Perkouw alsnog terug tot 3-3. Spits Bryan van Delft begreep er helemaal niets van. ,,Met nog een klein kwartier sta je met 1-3 voor en is er niets aan de hand. Dit is ongelooflijk en onbegrijpelijk. We hadden ze gewoon bij de keel en hadden gedeeld tweede kunnen staan.”

1670924_02_fcp_vvz_3_3-kopie-small

De van Koudekerk overgekomen speler was van mening dat de 1-4 meer in de lucht hing dan de 2-3 en later dus zelfs nog de gelijkmaker. ,,We waren de bovenliggende partij en hadden niets te duchten van Perkouw. Ik vond het eigenlijk maar een zwakke tegenstander. Ik zal niet zeggen dat wij de hele wedstrijd goed speelden, maar we hadden de controle en dan moet je zo’n pot gewoon binnen slepen. Dit geeft een meer dan onbevredigend gevoel.”

Na ruim tien minuten kwam Damme op voorsprong. Linksbuiten Kevin Bergshoeff scoorde op aangeven van Mitchell Bons. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, maar Van Delft zelf was er verantwoordelijk voor dat er een hernieuwde voorsprong op het scorebord kwam. Nu was Bergshoeff de aangever. Even later werd de marge vergroot via Bons, dit met een lekkere uithaal. Zwammerdam zat zo op rozen en ging rusten met het gevoel dat het goed zou komen.

1670924_03_fcp_vvz_3_3-kopie-small

Het liep dus anders. Tien minuten voor tijd scoorde Perkouw om dat in de 93ste minuut te herhalen. De bezoekers hadden voor die tijd allang de zege moeten veilig stellen, maar zover kwam het niet. ,,We speelden met veel jongelingen en dan zie je toch dat je ervaring mist. Zo missen we Lars Kremer en Kevin de Ruiter vanwege blessures. Laat ik wel duidelijk zijn; die jonkies doen het echt geweldig. Ze hebben stuk voor stuk talent en hier gaat de club veel plezier aan beleven. Voor het evenwicht was het ‘groentjesgehalte’ nu wel erg groot. Maar wat ik zeg; deze pot moet je gewoon winnen. Geen excuses.”

1670924_04_fcp_vvz_3_3-kopie-small

De teleurstelling is groot bij Van Delft, maar het plezier in het spelletje is wel teruggekomen bij Zwammerdam. ,,Ik wilde stoppen want ik had het niet meer naar mijn zijn bij Koudekerk. Door twee jongens die ik goed ken heb ik me laten overhalen om voor een andere club te gaan spelen. Natuurlijk volg ik Koudekerk nog wel. Het bevalt me hier zeker in elk geval. Koudekerk heeft wel een stabieler elftal, hoewel daar ook het nodige is veranderd. Hier loopt echter meer talent rond. Daar zit veel rek in en die gasten gaan nog veel stappen maken en daar gaat de club profijt van hebben.”

1670924_06_fcp_vvz_3_3-kopie-small

Over zichzelf is de puntspeler niet geheel tevreden. ,,Nee, het moet beter. Ik heb nu mijn eerste goal pas te pakken en ik ga er vanuit dat ik nu meer ga scoren. Ik heb al wat kansen laten liggen, zo links en rechts.  Ik sta er toch om de doelpunten te maken. Ik wil hoe dan ook meer bepalend gaan worden voor Zwammerdam. Nu overheerst echter vooral het gevoel dat we twee punten hebben weggegooid. Zoiets vreet aan je.”

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, Van Asselt, Van Dorp, Van den Berg, Jansze, De Bruin, Van der Neut, Schmand, M.Bons, Van Delft, Bergshoeff.

1670924_16_fcp_vvz_3_3-kopie-small

Foto’s: met dank aan Jaap Peters.