Derde klasse A (zaterdag)- Oegstgeest heeft de laatste plaats verlaten en overgelaten aan Rohda’76, waarvan het met 3-0 won j.l. zaterdag. Abel Bormans was de gevierde man aan de kant van de thuisploeg. De dit keer aanvaller opende de score en dat gaf de thuisploeg vleugels. De derde treffer kwam ook op Bormans naam en daarmee heeft Oegstgeest weer zicht op de concurrentie onderin.

Bormans meende dat de overwinning Oegstgeest toe kwam. ,,Ik vond ons vanaf minuut 1 de betere ploeg. We moesten ook winnen, want zoals bekend staan we er niet best op. Je zag aanvankelijk terug dat we niet in grote vorm zijn, maar we wisten ook dat een eerste doelpunt ons over een dood punt zou kunnen helpen. Voor de rust kregen we ook wel kansen, maar vaak werd het probleem verlegd. We durfden niet om het zo te zeggen. Rohda deed ook wel wat terug, maar dat was hoofdzakelijk uit de tweede lijn.”

vvO-Rohda 037 (Small)

Na de doelpuntloze eerste helft moest Oegstgeest na de rust maar toeslaan en dat deed de thuisploeg ook. Na ruim een kwartier had Joep Zenden een actie en voorzet in huis en dit keer was het wel raak. Bormans mocht zich de felicitaties laten welgevallen. Niet veel later prikte Joep van Tulder gedecideerd raak en het verzet was gebroken van de ploeg uit Bodegraven. Rohda had het vorige week Kagia nog knap lastig gemaakt. Dit keer was het over en sluiten na de 2-0 voor de nu hekkensluiter. Bormans mocht de sluitpost elf minuten na zijn eerste goal dankbaar zijn dat hij in de fout ging. Voor de nummer zeven was het een koud kunstje om de 3-0 binnen te werken.”

,,Die eerste goal werkte bevrijdend. Je kon toen meteen zien dat het soepeler ging en ik denk dat we hebben aangetoond dat we weldegelijk een balletje kunnen trappen. Deze overwinning hadden we heel hard nodig, zeker ook omdat we na de winterstop meteen moesten opboksen tegen Kagia en DoCoS. Nu hebben we weer wat ploegen in het vizier en die krijgen we ook allemaal nog. Dus de situatie is niet meer hopeloos. We blijven hard werken en we zijn blij met de trainer. Hij doet er ook alles aan om ons te helpen uit het dal te komen.”

vvO-Rohda 034 (Small)

Bormans scoorde dus twee keer en daar was hij content mee. ,,Ik ben ook een tijd ingezet als verdediger en dan kom je natuurlijk niet zo vaak in scoringspositie. Eind vorig seizoen maakte ik er ook een keer twee, maar dat was toen wel in het tweede elftal. Maar het maakt niet uit wie ze maken, als die ballen er maar invliegen. Dat is ons te weinig gelukt tot nu toe in deze competitie.”

Uiteraard is de weg van Oegstgeest nog lang en voorlopig is er nog een achterstand in te lopen op een aantal ploegen. Zo heeft Hazerswoudse Boys twee punten meer, WDS vier en NSV’46 staat vijf punten los van de Voscuylbewoners. ,,Toch leeft bij ons na deze opsteker dat wij in staat moeten kunnen zijn om derdeklasser te blijven. We moeten er niet aan denken om naar de vierde klasse te degraderen. Als ik ook zie hoe er getraind wordt dan bekruipt mij het gevoel dat we aan het terugkomen zijn. Er is genoeg kwaliteit aan boord. Ja, ik weet dat we nu naar Koudekerk uit moeten en dat het thuis desastreus verliep (2-10, red.). Maar daar kan ik me niets meer van herinneren. We starten met 0-0 daar en gaan weer volop de strijd aan.”

vvO-Rohda 033 (Small)

Tevens een podcast met Laurens van der Voort, die met Oegstgeest de eerste competitiezege pakte: