De zesentwintigste speelronde moest nog duidelijk maken welke ploeg er zou degraderen met Rohda’76 mee en welke twee ploegen zich via de nacompetitie moeten gaan veilig spelen. Een verslag van Hazerswoudse Boys werd al geplaatst en die van vv Oegstgeest (op bezoek bij Zwammerdam) volgt spoedig. Nu een beknopt overzicht van de resterende wedstrijden.

Kampioen DoCoS eindigde het seizoen met een 2-2 gelijkspel bij DWO. Trainer Nico van der Salm is blij met het puntenaantal van 58, maar was wel van mening dat het er zestig hadden moeten zijn. ,,We hadden moeten winnen in Zoetermeer, maar in no-time gaven we een voorsprong weg. Ik ben en blijf kritisch als trainer, maar misschien moet ik maar niet al teveel een kniesoor zijn.”

De Leidse ploeg kwam geriefelijk op een 0-2 voorsprong door Mitchel Klein, via een lob, en Joshua Overvliet, vanuit een vrije trap, maar na de pauze kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte. ,,Het is hoe dan ook een geweldig seizoen geweest en we kijken met heel veel plezier terug op ons feest van vorige week. Dus laat ik niet teveel nadenken over deze 2-2″, aldus Van der Salm die volgend seizoen met DoCoS uitkomt in de tweede klasse.

Lugdunum veroverde vorige week de vierde plaats ten koste van Kagia, maar een week later werd er weer stuivertje gewisseld. De Leidenaren gaven niet thuis in Noorden bij NSV’46 en lieten zich ongeïnspireerd naar een 4-0 nederlaag spelen. Enkel verdediger Henk Brandt hield zich staande in de ronduit slechte slotbeurt van de kikkers. Lugdunum eindigde zo als vijfde met 44 punten.

Kagia zegevierde bij BSC’68 (1-3) en bracht het eindtotaal zo op 45 punten. Voor de formatie van Anton Wijsman scoorden Timo Sluijmer, Alain van Kesteren en Jesper Imanse. Wijsman: ,,Ik heb er een hekel aan om wedstrijden te spelen die nergens om gaan en daarom heb ik de spelers nog wel geprikkeld. We konden het seizoen goed afsluiten en dat neem je mee in het rugzakje naar de toekomst. Uiteindelijk had niemand verwacht dat we het zo goed zouden doen. Hier kunnen we op verder bouwen. Zouden we wat breder zijn geweest dan hadden we nog langer kunnen aanpikken. Maar goed; we hebben elke wedstrijd proberen te maken en hebben het elke tegenstander lastig kunnen maken. Dus ik ben vooral een tevreden trainer.”