Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum leek nauwelijks concurrentie te hebben voor de titel, maar in de laatste weken ontstonden er haarscheurtjes bij de Leidse formatie. Moeizame zeges werden geboekt, maar de driepunters konden wel worden toegevoegd aan het totaal. In en tegen Schoonhoven ging het echter deels mis (2-2) en ‘opeens’ staat Koudekerk als naaste belager nog maar op twee punten. Ozan Isitir scoorde tweemaal voor de ploeg van Jan Wansink en Henk de Cler, vond dat hij er nog minimaal twee had moeten maken en bovenal was de spits bepaald niet te spreken over een aantal teamgenoten. ,,We willen allemaal kampioen worden, maar we staan de laatste weken met weinig spelers op het trainingsveld. Misschien dat deze zeperd ons wakker heeft geschud.”

Voor de zoveelste keer dit seizoen was Lugdunum de betere ploeg en kreeg het volop kansen om de tegenstander te raken en te kraken. Na de 1-2 kregen de bezoekers tal van kansen voor een grotere uitslag, maar een derde Leidse treffer bleef uit. Tegen sluitingstijd werd de rekening gepresenteerd vanuit een vrije trap. ,,Deels hebben we dit gelijke spel aan onszelf te wijten, maar de scheidsrechter zat er ook naast bij die vrije trap. Zuur, want anders winnen we gewoon van Schoonhoven. Dat had ook gewoon gemoeten, want ik vond dit met afstand de minste tegenstander. Dat we niet winnen zegt dus ook het een en ander over ons.”

Lugdunum trad aan zonder onder meer Tim de Cler, Tobias Schaafstra en Henk Brandt. Daarentegen was Sergio Vrede, in tegenstelling tot vorige week, er weer bij. Isitir: ,,Al met al hadden we maar twee man op de bank en dat is te weinig. Eigenlijk ongelooflijk want we hebben een brede selectie. Een selectie ook die hoort te trainen, maar een aantal spelers verzuimen en dat vind ik heel kwalijk. We willen toch kampioen worden? Dat doe je dan met zijn allen. Zo brengen we onszelf onnodig in de problemen. Nee, ik ga daar niets van zeggen. Ik ben een jonge speler en ik vind dat de ervaren jongens hier mee aan de haal moeten. Die komen wel trainen en dit zal hen toch ook storen? Dit kan gewoon echt niet. We staan bovenaan en het zou er van af moeten spatten. Nee, ik ben hier niet blij mee.”

Voor de pauze was de koploper op 0-1 gekomen. Atif Adam liet Isitir scoren. Na de gelijkmaker prikte de spits andermaal raak, nu op aangeven van de ingevallen Bilal Karasahin. Het bleek niet voldoende voor de overwinning. ,,Dat neem ik ook mezelf kwalijk, want ik heb wel vijf kansen gehad. En naast die kansen van mij waren er nog zat mogelijkheden om de tegenstander in de kou te zetten. We waren niet scherp genoeg voor het doel en dan krijg je het voor elkaar om niet te winnen van deze, met respect gesproken, zwakke tegenstander. Misschien moeten we er blij mee zijn. Zo blijft het namelijk niet goed gaan en wellicht dat er vanaf nu wel gewoon getraind kan worden. Volgende week spelen we nog een wedstrijd en we mogen nu niets meer laten liggen anders zijn we gewoon onze koppositie kwijt en dat hebben we dan volledig aan onszelf te wijten.”

Opstelling Lugdunum: Wassenaar, Berdai, N.Atif, Bezzai, C.Isitir, Arnoldus (Gajadien), Vrede, Sebrechts, Koreman (Karasahin), O.Isitir, A.Atif.