Derde klasse A (zondag)- Vorige week kreeg FC Rijnland, dat nog enigszins geloofde in de vierde plaats en nacompetitie, een oorvijg van MMO. In Hoogmade werd het 5-1 en daardoor zal de Leidse ploeg op zeker derdeklasser blijven en daar is niets mis mee. Immers, de promovendus sloeg allesbehalve een modderfiguur in 3A. Toch verloor de ploeg van Paul Pikaar een week later weer met grote cijfers. Dit keer was ASC met 4-0 te sterk.

In Oegstgeest kwamen de bezoekers zeker voor de pauze niet slecht voor de dag, zo meende Pikaar. ,,We hadden veelvuldig balbezit en daaruit ontstonden ook weldegelijk de nodige kansen. Zo kwamen Boudewijn Kamphues en Jeffrey Smeele een paar keer gevaarlijk door en verdienden de schoten van Giovanni Koelink ook een beter lot. Ook na rust, met de wind tegen, waren we de ploeg met het meeste balbezit. ASC counterde echter en deed dat prima. Uiteindelijk liepen ze van 1-0 weg naar 4-0 en dat zijn al met al duidelijke cijfers. Het gekke is dat zij bij ons eigenlijk beter speelden, maar toen won FC Rijnland ruim. Nu was het min of meer andersom.”

De Leidse oefenmeester zag dat zijn ploeg de echte drive miste en dat ASC juist wel ging voor een goed resultaat. ,,Zij moeten zich nog veilig zien te spelen, wat overigens wel gaat lukken naar mijn idee. Na de nederlaag van ons vorige week zit onze competitie er wel zo ongeveer op. Wij komen doorgaans goed voor de dag als er spanning op staat en dat is niet meer het geval. Dat neemt niet weg dat ik vind dat we het seizoen goed moeten afsluiten. Wanneer we ook de laatste wedstrijden verliezen, kan het zo zijn dat we dat slechte gevoel meenemen naar het volgende seizoen en dat is zeker niet de bedoeling. In die zin wil ik volgende week gewoon graag winnen van en bij Bernardus. Daarna krijgen we met Graaf Willem II VAC en Teylingen nog twee zware tegenstanders.”

Tegen de ploeg van Ronald Rosdorff zal op de eerste dag van mei wel aangetreden moeten worden met een zwaar gehavende formatie. Pikaar daarover: ,,Er zijn dan vier spelers geschorst, te weten Danny Kromwijk, Kamphues, Koelink en Dros. Daarnaast is Maik de Rooij geblesseerd. Dus dat wordt puzzelen voorin. Tegen ASC hadden we er nu maar net genoeg, omdat we deels voorrang gaven aan het tweede elftal. Zij konden kampioen worden (wat nog niet lukte, red.). Mario van der Pluym kon eigenlijk niet spelen, maar heeft toch gekeept. Hierdoor kon Smeele weer veldspeler worden. Jan de Groot speelde met een gebroken teen. Daarnaast misten we Joop Oomen, Pablo Luiten, Daaf Mink en Jeffrey van der Pompe. Al met al zijn we smal geworden de laatste weken en dat breekt ons ook wel op. Het is goed dat we er volgend seizoen leuke spelers bij krijgen. De selectie wordt dan ook breder, waardoor we niet in de personele problemen raken.”

Hoewel de Leidse ploeg dus tweemaal ruim verloor achtereen is Pikaar nog steeds ruimschoots tevreden over het seizoen. ,,We hebben serieus veel stappen gemaakt. Wel kunnen we zeker nog progressie boeken in en bij balbezit. Aanvankelijk konden wij meer vanuit de omschakeling spelen, maar geleidelijk aan lieten steeds meer tegenstanders ons de bal. Dat zegt dus ook wat over ons in positieve zin. Nu is het enkel zaak om het seizoen nog waardig af te sluiten, maar we mogen allerminst mopperen met de huidige zesde plaats.”