HomeZaterdagDerde klassePeriodetitel ligt klaar voor gelukkig SJZ

Periodetitel ligt klaar voor gelukkig SJZ

-

Derde klasse A (zondag)- Koploper SJZ ontving zondagmiddag op sportpark Haasbroek Van Nispen, de nummer twee van de ranglijst. De op papier onvervalste topper werd door een late treffer van Mark Griffioen beslist in het voordeel van de gastheren (2-1). Op basis van een sterk gespeeldĀ  eerste half uur, met een hoofdrol voor Frank Willemse, was de zege , na een dramatisch gespeelde tweede helft van beide ploegen, niet echt gestolen.

Gezien de kansen aan beide zijden had een gelijkspel de verhoudingen wellicht wel beter weergegeven. De snelleĀ  1-0 van Hans Coret, voorafgegaan door een knappe actie van broer DaniĆ©l, was een opsteker voor de ploeg van trainer Rob van de Wijngaard. De scorende Coret had vlak daarvoor de wedstrijd al open kunnen breken. De sterk spelende Willemse was met zijn dribbels een plaag voor de defensieve mannen uit De Zilk . De bezoekers loerden in die sterke fase van de groenwitten vooral op de counter. Na ruim twintig minuten kwamen de gasten op gelijke hoogte. Mike van Haaster kon vrijwel ongedekt de assist van Jelle Vleugel binnen schieten (1-1).

Kort daarvoor had Willemse de kans op de 2-0 laten liggen. Van Nispen kreeg na de gelijkmaker kansen om op voorsprong te komen, vaak geholpen door slordig optreden van de thuisclub. Het was aan het sterke optreden van doelman Niels van Diemen te danken dat de geelhemden het doel niet konden Ā vinden. De gastheren raakte vlak voor rust nog wel de paal.

marc_griffioen_mg_4985-10-small

OpĀ  enkele oplevingen na in het tweede bedrijf zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. De onvervalste topper had na rust meer weg van een valse tobber. Het lukte beide ploegen niet om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Vooral de middenvelders moeten last van de nek hebben gekregen, de lange ballen waren meer regel dan uitzonderingen. Een prachtige vrije trap van Willemse die uiteen spatte op het aluminium had meer verdiend. De ploeg van coach van den Wijngaard had mazzel dat de bezoekers slordig omgingen met de kansen. Vijf minuten voor tijd sloeg de thuisclub hard toe, waar beide ploegen zich verzoend leken te hebben met een gelijkspel.Ā Marc Griffioen schootĀ een rebound knap raak, nadat Van Nispen doelman Tom van Maris het harde schot van Evert Hoogervorst nog in eerste instantie kon keren (2-1).

,,Een gelijkspel had de verhoudingen beter weer gegeven stelde van den Wijngaard na afloop vast. We waren op het eerste half uur na niet beter dan onze concurrent, maar winnen als je niet beter bent is ook wel eens lekker. Over twee weken kunnen we de eerste periodetitel pakken, wie had dat vooraf gedacht?”

Matchwinnaar Griffioen (op foto), ook al belangrijk onlangs tegen FC Rijnland: ,,Lelijke wedstrijden winnen zijn vaak het lekkerst. Natuurlijk is het fijn om te scoren in zo een belangrijke wedstrijd, zeker als het de winnende is. Na rust hebben we zeker niet goed gevoetbald, het was veel te onrustig. Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. We hebben wel keihard geknokt voor de drie punten.”

SJZ: Niels van Diemen,Ā Luuk van Wingerden,Ā  Guus van der Hoeven,Ā  Kevin Bos,Ā  Martijn van Rijt,Ā  Evert Hoogervorst,Ā  DaniĆ©l Coret,Ā  Stefan Sleijser,Ā  Hans Coret,Ā  Marc Griffioen,Ā  Frank Willemse.