Tweede klasse C (zondag)- Voorafgaand aan de wedstrijd van zondag tegen DONK hadden de Meerburgers uitgesproken zeven punten uit de resterende drie wedstrijden voor de winterstop te willen halen. Na afloop is dat aantal nog steeds haalbaar, maar hebben de Zoeterwoudenaren het zichzelf onnodig lastig gemaakt. Tegen de hekkensluiter werd er namelijk met 1-1 gelijkgespeeld en volgens middenvelder Ramon Weijers was dat ook totaal onterecht: ,,DONK is de minste ploeg uit deze competitie dus dit resultaat is zonde.”

Afgaande op het aantal kansen kan je niet anders dan Weijers gelijk geven. Meerburg kwam zeker vijf of zes keer één-op-één met de keeper, maar verzuimde de kansen af te maken. ,,Iedereen weet dat als je de kansen niet afmaakt, het moeilijk wordt”, vertelt Weijers. ,,Wij creëerden vandaag enorm veel kansen, maar we scoren te moeilijk de laatste weken. Ik ben dus ook zeker niet tevreden met dit resultaat en na afloop in de kleedkamer zat iedereen er een beetje doorheen. We voetballen beter dan aan het begin van het seizoen, alleen nu moeten we de kans nog afmaken.”

Over de wedstrijd was Weijers dan ook kort maar krachtig: ,,Waar we normaal de lange bal nog wel eens hanteerden als de tegenstander het initiatief aan ons laat, bleven we nu goed voetballen. Zo creëerden we ook al die kansen. Maar het zegt genoeg dat doelpuntenmaker Duuk van der Meer drie schietkansen nodig had voordat de bal er uiteindelijk inging. Uit een corner twintig minuten later maakten zij de 1-1. Daarna liepen wij naar voren en gaven we zelfs nog wat kansjes weg. Zij loerden op de counter, maar eigenlijk zijn we niet in de problemen gekomen. Uiteindelijk is dit enorm balen.”

Meerburg staat mede door dit teleurstellende gelijke spel in de gevarenzone (op de elfde plaats) maar degradatiezorgen zijn er echter niet, benadrukt Weijers. ,,We hebben kwaliteit zat. Alleen tegen Teylingen gaven we allemaal niet thuis. Maar zelfs tegen een ploeg als Delft doen we gewoon goed mee. We zitten nu alleen in de hoek waar de klappen vallen qua blessures en schorsingen, maar volgende week hebben we een nagenoeg fitte en speelgerechtigde selectie. En het zit nog dicht bij elkaar, als we twee keer winnen kunnen we zo weer in de top vijf staan. Volgende week spelen we thuis tegen Groeneweg en ik heb geen idee hoe zij spelen. Maar we gaan uit van eigen krachten en gezien de stand op de ranglijst moeten wij kunnen winnen. De voortekenen zijn goed, het is een kwestie van deze lijn doortrekken qua kansen. Ik maak me totaal geen zorgen.”