In de derde klasse A strijden de Hazerswoudse Boys nog volop tegen degradatie en afgelopen zaterdag werd er een zeer welkome overwinning geboekt tegen DWO uit Zoetermeer. Ondanks dat DWO al is uitgespeeld en het spel niet hoogstaand was viel er genoeg te beleven aan de Sportparklaan want met drie rode kaarten en een beslissende wereldgoal in blessuretijd kan een wedstrijd nooit saai genoemd worden. Middenvelder Rens Louwers was duidelijk: ,,Het was zeker niet goed maar dankzij onze inzet in met name de tweede helft hebben wij verdiend gewonnen.”

Aangezien Hazerswoudse Boys tot afgelopen zaterdag slechts drie punten meer had dan Oegstgeest dat op een directe degradatieplaats staat moesten alle zeilen worden bijgezet om in de derde klasse te blijven. Een overwinning was dus zeer welkom en deze kwam er: DWO werd in de absolute slotfase door een goal vanaf de middenlijn met nul punten huiswaarts gestuurd.

Volgens Louwers was het zeker geen goede wedstrijd: ,,Beide teams begonnen vrij tam aan deze wedstrijd. We toonden wel inzet maar deden net niet dat stapje extra dat nodig was. In de tweede helft werd dit rechtgezet en ondanks dat we dus niet goed voetbalden, hebben we op basis van onze inzet gewonnen. DWO heeft het ons in elk geval niet cadeau gegeven want het was een felle wedstrijd waarin wij moesten. Dat resulteerde in irritaties op het veld waardoor zij uiteindelijk met negen en wij met tien man eindigden.”

De wedstrijd kwam pas echt op gang in de tweede helft. DWO nam nog de leiding maar het was Ruben Windhorst zelf die de 1-1 wist aan te tekenen door middel van een intikker. op aangeven van Louwers. Het hoogtepunt was echter de goal van Justin Meijer die zowat vanaf de middenlijn de bal over de keeper en via de onderkant van de lat schoot waardoor de drie punten in Hazerswoude bleven. ,,Dat was echt een geweldig doelpunt,” stelt Louwers triomfantelijk. ,,De ontlading na de goal van Justin bij de Boys was ontzettend groot. We wisten dat we nog zes punten moesten halen uit de resterende wedstrijden dus we zijn nu goed op weg. En ja, het is zeker laat geworden.”

Met nog twee wedstrijden te spelen staat Hazerswoudse Boys nu vijf punten boven Oegstgeest. Rechtstreekse degradatie is op en haar na afgewend. Floreant heeft nog drie punten meer dan de brigade van Manfred van den Bosch, op de veilige tiende plek.  Het zal lastig worden om de benodigde drie punten volgende week binnen te slepen want dan moeten de Hazerswoudenaren op bezoek bij de nummer twee Koudekerk. Op de laatste speelronde staat de wedstrijd tegen rode lantaarndrager Rohda ’76 op het programma, al is dat volgens Louwers niet per se een voordeel: ,,Zij vechten ook nog volop tegen degradatie dus zij zullen het ons zeker moeilijk maken. Al zijn ze wel een stuk minder dan Koudekerk natuurlijk. Ik heb er in elk geval alle vertrouwen in aangezien we door deze overwinning onze kansen redelijk hebben vergroot, ook vanwege het feit dat de concurrentie punten heeft laten liggen. Maar we rekenen ons zeker nog niet rijk.”