Derde klasse A (zondag)- Waar Van Nispen momenteel nog volop meedoet in de strijd om de bovenste plaatsen, is dat voor de Warmonders het tegenovergestelde. De ploeg van trainers Alan Campfens en Martin de Louw voetbalde prima, maar vergat zichzelf te belonen met drie punten. Met nog een wedstrijd voor de ‘winterbreak’ staat Warmunda net boven de degradatiestreep. Volgens Reza Rajabzadah is er nog niet veel aan de hand. De jonge aanvaller: ,,Gezien de stand op de ranglijst zou je denken dat het nog net geen vijf voor twaalf is, maar dat is niet zo. Wij moeten gewoon doen waar we goed in zijn en proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Met hard werken voor en met elkaar moet dit zeker goed komen.”

Het is ondertussen een bekend recept voor de trouwe Warmunda supporters. De boys creëren genoeg kansen, zijn vaak beter dan de tegenstander maar doen zichzelf te kort. In een wedstrijd waar niet veel gebeurde aan beide kanten, was het Jeroen van Noort die de eerste kans van de wedstrijd op zijn naam kreeg. Helaas voor hem en zijn team kopte hij net naast. Ook de tweede grote mogelijkheid van de wedstrijd was voor de gastheren. Vleugelaanvaller Rajabzadah was het eindstation na een goede aanval, maar miste het doel. Aan de andere kant was het Van Nispen middenvelder Zonneveld die naast kopte.

Warmunda bleef het betere van het spel hebben en dat werd beloond. Een goed genomen hoekschop werd door Jochem Kest op het aluminium gekopt, in de rebound was het middenvelder Van Noort die er als eerste bij was om de vrije bal achter de doelman van de bezoekers in te koppen. De ploeg uit De Zilk probeerde steeds beter in het spel te komen, maar dit ging niet geheel vlekkeloos. Een goed genomen vrije trap werd van richting veranderd en raakte het aluminium boven keeper Michael Christen. De druk op het doel van de Warmunda goalie nam toe. Mike van Haaster kwam in een één tegen één situatie, maar het was Christen die hier als winnaar uit de strijd kwam. Vlak voor rust was het dan wel raak voor de bezoekers. Uit een vrije trap was het Van Haaster die goed reageerde op de terugspringende bal en zo het leer in de korte hoek kon plaatsen.

Warmunda kon het niveau van de eerste helft niet vasthouden. Van Nispen had het betere van het spel en de thuisploeg kon niet veel meer dan af en toe gevaarlijk uitbreken met een counter. De goed spelende Rajabzadah was bijna bij elke aanval betrokken. Na een uitstekende actie zag hij zijn schot belanden op de arm van een opponent. Een penalty werd echter niet toegekend. Vlak voor tijd leken de bezoekers de punten alsnog mee naar huis te nemen, maar niemand wist de bal te raken in de drukte voor de goal van Christen.

Rajabzadah over de niet gegeven penalty’s en het gelijke spel:  ,,In de eerste helft werd ik al eens in de zestien geduwd en zag de scheidsrechter het niet. Met die handsbal nam hij wederom een verkeerde beslissing om ook deze keer de bal niet op de stip te leggen.  Het was een duidelijke penalty in mijn ogen. Al met al mogen we niet klagen over deze eindstand. De tegenstander was in de tweede helft duidelijk de betere. Wij hadden een aantal goede kansen in de eerste helft maar hebben er te weinig mee gedaan.”

SV Warmunda – Van Nispen 1-1 (1-0). Jeroen van Noort 1-0, Mike van Haaster 1-1. Scheidsrechter B. Oosterlaken.

Opstelling SV Warmunda: Christen, Ten Have, De Taeye, EL Kourami, Wijsman, Kest, Esman, Van Noort, Kortekaas (Smit), Komen, Rajabzadah (Mastemaker) .