,,Twee jaar geleden ben ik hier bij Meerburg als trainer begonnen. Ik heb mijn ideeën over hoe het spelletje gespeeld moet worden geprobeerd over te brengen op de groep. Het eerste jaar liepen we promotie net mis, vorig jaar werden we kampioen. In de tweede klasse gaan we voetballen zoals we het altijd al gedaan hebben.” Inderdaad kunnen de twee jaar onder Ron de Roode zonder meer als succesvol worden betiteld. Vorig jaar werd Meerburg afgetekend kampioen en het voetbal was vaak verzorgd en degelijk. Voetbal in de tweede klas is echter een aanzienlijke stap omhoog die genomen gaat worden zonder de all time goalgetter Joep van Vuren. De spits slaagde erin van uit het niets te scoren, een kans leek niet eens noodzaak.

,,Klopt,” zo vervolgt De Roode, ,,Hem gaan we missen. We hebben Joep nog eens gepolst of hij niet door wilde trainen en oproepbaar wilde zijn. Hij wordt eerdaags vader en betrekt een nieuw huis. Die dingen zijn vanzelfsprekend veel belangrijker. Wij hebben gelukkig in Jorge Bonekamp een talentvolle, jonge spits die zich vorig jaar in de eerste al een paar keer heeft laten zien. Ik heb vertrouwen in hem. Verder hebben we een paar jongens teruggekregen die hier in de jeugd hebben gespeeld en elders ervaring hebben opgedaan. Ook hebben we wat aanmeldingen van buitenaf gekregen en moesten we zelfs jongens teleurstellen omdat de selectie al breed en sterk was. De jeugd klopte vorig jaar al nadrukkelijk aan de deur en sommigen hebben al eens mogen meespelen. Dit jaar zijn ze doorgestroomd naar de selectie. Ik heb dus al kunnen selecteren en heb inzicht in de kwaliteiten van de meesten.  Ik heb er dus alle vertrouwen in dat we met dezelfde speelstijl een rol kunnen spelen in de tweede klasse. We werden betiteld als een stugge ploeg en ik wil dat zo houden.”

Premier League tickets

Daar slaat De Roode de spijker op zijn kop. Tegenstanders hadden soms het idee beter te zijn door een veldoverwicht, maar moesten toch met de staart tussen de benen afdruipen door de effectiviteit van de ploeg uit Zoeterwoude.  Gevraagd naar de doelstellingen van het seizoen aarzelt de Roode niet:  ,,Een plek bij de eerste vijf. Fysiek zit het goed en alle plekken zijn zo’n beetje dubbel bezet. Ik ken de andere clubs uit onze afdeling alleen van naam eerlijk gezegd, maar ik ben een ambitieus man, dus dat van die plek bij de eerste vijf mag rustig genoteerd worden.” De Roode zet hoog in en waarom ook niet?

Mutaties Meerburg:

Gekomen: Ahmed Fernane (SJC), Tobias de Kolf (UDO), Amine Maatoug (Roodenburg), Boris Muller, Levi Paulides (beiden Alphense Boys), Sjors Brandsma, Jesper Nibbelink (beiden geen club), Daan Becker Hoff, Nathan van Boekel, Jorge Bonekamp, Steef Brandsma, Jelle van Hooff, Lars Kagie, Daan van Sabben, Jonathan Sierat, Niels van Velzen (allen eigen jeugd).

Vertrokken: Gidion Loos (onbekend), Chris Bovelander (HDV),  Dennis van Polanen, Bary Verboon, Tavin van der Hulst, Joep van Vuren (allen gestopt), Yor van der Meer, Arjan Hanselaar, Kevin van der Post (lager elftal), Roel Bruines (gestopt).

Tot dusverre speelde Meerburg twee oefenwedstrijden. Op eigen terrein werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen RCL, nadat de Leiderdorpers aanvankelijk soepeltjes waren gedemarreerd naar een 0-2 tussenstand. Enkele dagen later kwam UVS langs op de Rijndijk en de Leidenaren zegevierden met 2-3. Al met al nuttige oefensessies tegen ploegen die ook uitkomen in de tweede klasse, maar dan op zaterdag. Meerburg opent het bal op 4 september tegen Foreholte. Het team van Marcel IJzendoorn spelt dan thuis. Een week later komt Delft op bezoek bij de nieuwkomer in de tweede klasse.