Derde klasse A (zondag)- De opbrengst van de tweede seizoenshelft bleef voor SJZ op drie punten staan na een bezoek aan MMO (2-0). Tot nu toe werd enkel van WVC gewonnen en tegen Alphen, Van Nispen en Teylingen werd ruimschoots verloren. De nederlaag bij de hekkensluiter kwam misschien nog wel het hardst aan. Door de zege passeerde de ploeg van Pascal Verschoor Bernardus en UDO op de ranglijst. SJZ is nog altijd de nummer vijf, maar Van Nispen, WVC en FC Rijnland hebben de ploeg van Rob van den Wijngaard in het vizier.

Aanvoerder Kevin Bos had geen goed woord over voor de prestatie van zijn team. ,,Het was schandalig slecht van onze kant. Nu weet ik wel dat MMO uit lastig is, want het veld daar is niet bijster goed en met die wind daar is het niet eenvoudig ballen. Maar zij kregen precies wat ze wilden. Een snelle goal en daarna inzakken, de bus parkeren zoals dat tegenwoordig heet, en verder alles weg maaien. Wij probeerden het voetballend op te lossen, maar van dat breien kwam niets terecht. Wij misten met Evert (Hogervorst, red.) de kans op de 1-1 en van daaruit maakten zij de 2-0. We kregen nog wel kansjes, maar levensgrote kansen hebben we te weinig kunnen creëren. We verdienden niets, zo eerlijk moet ik zijn.”

SJZ speelde nog altijd zonder Peter Wansink en ook Danny Pieterse, die vorige week bij Teylingen uitviel met een oude blessure, moest verstek laten gaan. ,,Vooral Peter missen we al tijden node. Het mag duidelijk zijn dat wij niet in een goede flow zitten. We dachten na ons prima optreden tegen Nieuwenhoorn voor de beker de draad te hebben opgepakt met WVC thuis, maar niets is minder waar. Het is doodzonde dat we de aansluiting hebben verloren. Voor de winterstop ging het echt prima en we hebben onze doelstelling tijdens de winterstop aangepast. Plek 1 was te idealistisch, maar voor de tweede tot en met vierde plek wilden we gaan meespelen. Ondertussen is duidelijk dat avv Alphen en Teylingen een maat te groot zijn en Graaf Willem II VAC raakt ook uit zicht.”

Toch ziet Bos perspectief voor de komende tijd. ,,Het moet weer even goed gaan vallen. Wanneer wij de juiste organisatie weer hebben staan, moeten we in staat zijn om alsnog mee te doen voor de vierde plek. Nacompetitie is nog steeds ons doel en dat is niet onmogelijk. Graaf Willem II VAC krijgen we tenslotte ook nog later dit seizoen.”

Voor de komende weken wachten er wat ‘kleintjes’ voor SJZ. ,,We spelen tegen Altior, Nicolaas Boys en UDO. Gezien de ranglijst zouden we weer flink moeten kunnen gaan sprokkelen, maar eerder wonnen we niet van Altior en Nicolaas Boys is met een opmars bezig. Dus gemakkelijk zal het niet worden. Wanneer we echter nog wat willen dan zal de knop om moeten. Het zou uiteindelijk teleurstellend zijn wanneer we als zevende of achtste finishen, nadat we het zo goed hebben gedaan in de eerste competitiehelft. Mocht het de komende weken lukken dan kan het enkel nog maar leuker worden tegen het einde, want we spelen ook nog thuis tegen Stompwijk en Meerburg. Dus we weten wat we moeten doen. Of de trainer na MMO uit zijn dak ging? Nee, zo is hij niet. Iedereen wist ook wel van zichzelf dat het onder de maat was. We zakten gewoonweg door de ondergrens. De stilte in de kleedkamer sprak meer wat dat betreft.”

Scoreverloop: 10. Bakker 1-0, 62. Disseldorp 2-0.

Opstelling SJZ: Van Diemen, De Goede, Van der Hoeven, Bos, Plooi (Van Rijt), Hulsbos (Griffioen), Sleyser, Hoogervorst, Van der Meer, Willemse, Berg.