Derde klasse A (zo)- SJZ heeft zondagmiddag een verdiende overwinning behaald thuis tegen Altior. De Zoeterwoudenaren waren de gehele wedstrijd de betere ploeg en dat betaalde zich uit in doelpunten. Na een klein halfuur stond het al 3-0 voor de thuisploeg, die uiteindelijk met 4-1 won.

Mediaterplaatse_SJZ_thuis_tegen_Altior_zoeterwoude_4_1_06032016_Image00013 (Small)

De verwachtingen rond SJZ waren voorafgaand aan de wedstrijd allesbehalve hoog. De laatste weken werd er vooral verloren, waaronder met 1-6 van Alphen en 7-0 van Teylingen. Door de slechte reeks zag de dorpsclub het gat met koploper Meerburg groeien tot 24 punten, een onoverbrugbare achterstand. Niet minder belangrijk; ook de plaatsen twee en drie verdwenen uit zicht. SJZ speelt dus enkel en alleen nog voor de eer, wat de wedstrijd tegen Altior niet minder leuk maakte.

Mediaterplaatse_SJZ_thuis_tegen_Altior_zoeterwoude_4_1_06032016_Image00012 (Small)

SJZ begon namelijk wervelend aan de wedstrijd en na twintig minuten brak Roy Versteegen op schitterende wijze de ban. De middenvelder schoot de bal vanaf dertig meter ineens in de rechterbovenhoek. Het had echter niet veel gescheeld of SJZ had op dat moment al met tien man gestaan. Na een goede actie van Mark van der Weijden, moest Guus van der Hoeven aan de noodrem trekken aan de rechterkant van het strafschopgebied. De scheidsrechter kende slechts een vrije trap toe en zo kon Van der Hoeven even later belangrijk zijn voor SJZ. De vleugelverdediger werd na een afgeslagen corner volledig vrij gelaten, waarna hij keurig tegendraads de bal in het doel kopte(2-0).

Mediaterplaatse_SJZ_thuis_tegen_Altior_zoeterwoude_4_1_06032016_Image00011 (Small)

Een volkomen terechte tussenstand, kijkend naar het spelbeeld. SJZ domineerde, terwijl Altior tevergeefs op de counter loerde. Niet veel later werd het niveauverschil nog duidelijker uitgedrukt in de score. Versteegen nam een corner van Coret eenmaal op de borst aan, waarna hij hem achter Altior-doelman Frank Meiland werkte(3-0). ,,Tien, tien, tien”, klonk het al voorzichtig vanaf de tribune, maar zover zou het niet komen. SJZ kreeg nog wel enkele kansen net voor rust, maar wist er geen meer te verzilveren.

Mediaterplaatse_SJZ_thuis_tegen_Altior_zoeterwoude_4_1_06032016_Image00007 (Small)

In de tweede helft leek de invalbeurt van Fred de Koning het hoogtepunt te worden, totdat beide ploegen in de laatste tien minuten allebei nog een keer doel troffen. Eerst echter nog even over De Koning, 35-jarige aanvaller van SJZ. De oudgediende is namelijk eigenlijk al gestopt met selectievoetbal, maar werd door het grote aantal afwezigen gevraagd om tijdelijk terug te komen. Dat deed De Koning en hij viel ook nog eens allerminst onverdienstelijk in. De vleugelaanvaller stond namelijk aan de basis van de 4-0 van SJZ. Met een pass over de breedte van het veld lanceerde hij Coret, die vervolgens Frank Willemse op maat bediende voor de goal. Het was alweer de derde assist van de middag voor de buitenspeler. Niet veel later zette Altior zichzelf ook nog op het scoreformulier. Na een mooie actie van Altior-uitblinker Van der Weijden, kon de jonge Ed van der Weijden, zijn broer, de eretreffer binnenschieten.

Mediaterplaatse_SJZ_thuis_tegen_Altior_zoeterwoude_4_1_06032016_Image00006 (Small)

Zo doet SJZ prima zaken met deze overwinning op Altior. De formatie van trainer Rob van den Wijngaard staat na 21 speelronden vijfde met 36 punten. De bezoekers staan er een stuk minder goed voor, met vijftien punten en plaats twaalf op de ranglijst. Daarnaast is het gat met hekkensluiter Bernardus slechts vijf punten.

Mediaterplaatse_SJZ_thuis_tegen_Altior_zoeterwoude_4_1_06032016_Image00005 (Small)

SJZ-Altior 4-1 (3-0). Versteegen 1-0, Van der Hoeven 2-0, Versteegen 3-0, Willemse 4-0, Van der Weijden 4-1

Opstelling SJZ: Van Diemen, Van der Hoeven, Bos, De Goede, Van Rijt, Hoogervorst, Coret, Sleijser, Willemse, Versteegen, Plooij (65. De Koning).

Opstelling: Altior: Meiland, Van der Pijl, Van Tol, Ubink, Den Haan, Egberts, Otto, De Boer, Bader, Van der Weijden, Sassen.

Mediaterplaatse_SJZ_thuis_tegen_Altior_zoeterwoude_4_1_06032016_Image00002 (Small) (Small)

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/

Interview met maker ‘schoonste’ doelpunt van de middag: