Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam kwam voor de zevende keer een gelijkspel overeen dit seizoen. Thuis tegen WDS bleef de ploeg van Rob de Lange steken op 0-0. Thom de Bruin, een kind van de club, sprak niet over een saaie 0-0, maar was niet geheel tevreden. ,,Het is okay om weer de nul te houden, maar met dit gelijke spel schieten we weinig op. Ik denk dat we vijfentachtig minuten de baas zijn geweest op het veld en dan moet je dus eigenlijk met drie punten worden beloond. Dat hebben we nagelaten.”

160213_12_VVZ_WDS_0_0 (Kopie) (Small)

Zwammerdam verbeterde richting de winterstop en zette die lijn door na de onderbreking. Van Koudekerk werd verloren, maar ook in die wedstrijd liet ‘Damme’ zien stappen te hebben gemaakt. Van Hazerswoudse Boys werd wel simpel gewonnen en nu kwam daar dus een gelijkspel bij. De verdediger inhoudelijk over de pot met de ploeg uit Driebruggen.

160213_10_VVZ_WDS_0_0 (Kopie) (Small)

,,Misschien was het voor de pauze wat saai voor de neutrale toeschouwer, maar na rust gebeurde er genoeg. Niet dat er sprake was van kans op kans, maar halve kansen hebben we zat gekregen. Zij ook wel een paar, maar ik vond dat wij toch wel domineerden. Uiteindelijk waren de keepers de winnaars van deze wedstrijd. Ik ben van mening dat wij het hadden moeten beslissen voor de eindfase. Wanneer zij achter komen dan moeten ze komen en daar hebben ze de ploeg niet echt voor. Wel hebben ze snelheid voorin dus waakzaam moesten we sowieso wel blijven. In de laatste minuten werden zij nog gevaarlijk met een bal op de lat en twee keer redde onze keeper, Wouter van Valen, dapper. Dus in dat korte tijdsbestek kwamen we nog wel goed weg.”

160213_18_VVZ_WDS_0_0 (Kopie) (Small)

Voorlopig hoeft Zwammerdam niet naar beneden te kijken, maar de topploegen in deze klasse staan ook ver weg. ,,We moeten zien mee te doen om de derde periodetitel. We hebben echt best een leuke ploeg en zijn ondertussen moeilijk te verslaan. Maar wanneer je iets wilt zal je wel een serie moeten neerzetten met overwinningen.”

160213_21_VVZ_WDS_0_0 (Kopie) (Small)

De Bruin is hoe dan ook heel blij dat hij speelt. ,,Ik ben hier als ventje begonnen en ik speel hier al mijn hele leven. Ik ben eenmaal gescout door Alphense Boys, maar dat is nergens op uitgedraaid. Natuurlijk hoop je op een zeker moment bij het eerste te komen en ik krijg nu mijn kansen. De basis is gelegd, maar het is aan mij om de trainer te overtuigen zodat ik meer kan gaan spelen. Ik probeer eerst mijn verdedigende werk te klaren. Daarna probeer ik ook in offensief opzicht iets toe te voegen aan het team. Het is bij ons echt voornamelijk een team met echte Dammenaren en dan is het dus leuk om daar tussen te lopen.”

160213_23_VVZ_WDS_0_0 (Kopie) (Small)

De nummer acht van de ranglijst speelt volgende week nog een duel voor de tweede periodetitel. DWO, de nummer zeven, is dan gastheer. ,,Daar kunnen we ons revancheren van de eerdere 0-1 nederlaag. We moeten dit spel meenemen naar volgende week, enkel zullen we wel meer moeten creëren. Want zoals gezegd; met een puntje per week gaan we er niet komen.”

Foto’s: met dank aan Jaap Peters

160213_24_VVZ_WDS_0_0 (Kopie) (Small)