Derde klasse A (zondag)- Na de belangrijke overwinning van vorige week op MMO stond er dit weekend wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor de ploeg van Erik van Manen. Dit keer moest de ploeg uit Oegstgeest afreizen naar Langeraar om het op te nemen tegen Altior. Beide ploegen stonden voorafgaand aan het treffen onder de welbekende degradatiestreep en zullen dus beide moeten knokken voor lijfsbehoud in de derde klasse.

1 (Small)

Waar de lentezon nog even op zich laat wachten en de regen blijft vallen kon er uiteraard gewoon gevoetbald worden op het kunstgras van Altior. Beide ploegen gingen voor de drie punten, maar na het laatste fluitsignaal van de leidsman was er een puntendeling uitgerold (1-1). De eerdere ontmoeting tussen beide ploegen eindigde nog in 2-3 in het voordeel van de ploeg uit Langeraar.

De ploeg uit Oegstgeest wist wat ze kon verwachten; een lastige ploeg die fysiek sterk is maar vooral ook de lange bal hanteert. De wedstrijd ging het eerste half uur gelijk op, waarin de ploeg Van Manen in lijn met het veldspel op voorsprong kwam. Na een goede combinatie aan de rechterkant van het veld vond de goed spelende rechtsback Timo Lichtenbeld het hoofd van spits Harm Jaap Boerma, die zijn ploeg aan de 0-1 hielp. Na de voorsprong veranderde het speelbeeld. Altior trok meer en meer het spel naar zich toe, wat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden en zelfs een kans vanaf de strafschopstip. Deze penalty, genomen door ex-Noordwijker Anton den Haan, werd goed gepakt door keeper Patrick Noort. Na 45 minuten floot de leidsman voor de thee en daar waren de bezoekers niet rouwing om. Even op adem komen en zien hoe de voorsprong zou kunnen worden behouden.

2 (Small)

Na de rust veranderde er weinig aan het speelbeeld aldus Pascal Franken. UDO knokte voor wat het waard was, maar het was vooral Altior dat de wedstrijd dicteerde. Na een uur spelen was het de aanvaller van Altior, Danny Pieterse, die na een mooie dribbel zijn bal uit de kluts alsnog achter doelman Noort zag belanden. Wat voor UDO resteerde was tegenhouden en een half uur knokken voor wat het waard was om in ieder geval met een punt weer richting Oegstgeest te kunnen vertrekken.

Franken: ,,We hebben het op dit moment lastig en voor ons is ieder punt mooi meegenomen. Volgend seizoen wordt de zondagtak opgeheven, en zal het selectievoetbal worden verplaatst naar de zaterdagtak. Ondanks dit gegeven zullen wij er alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Er zal voor ieder punt keihard geknokt worden tot op de laatste speeldag. Zoals dat hoort.”

3 (Small)

Op 14 februari zal de competitie worden hervat door de equipe uit Oegstgeest en is de tegenstander dan Teylingen. In het eerste duel had UDO uiteindelijk lege briefjes in te brengen op sportpark De Roodemolen. De formatie van Laurens Mouter bezet op dit moment de derde plaats in de derde klasse A. ,,Als we als team er vol voor gaan en de schouders eronder zetten, valt er misschien wat te halen. Wie weet welk mooi resultaat er uitrolt. We hebben nog aardig wat ploegen in onze buurt staan.”

Basisopstelling: Noort, M.Franken, Bakker, Buul, Lichtenbeld, Habraken, Nieuwenburg, Gras, Boerma, Van Elzen, P.Franken.
Auteur: Erik Bakker

foto’s: lichtenbeldfoto.nl