Hoewel WVC het betere van het spel had, kwam UDO zonder kleerscheuren de kleedkamer binnen halverwege de wedstrijd in de Veen. De 0-0 bood perspectieven op een goed resultaat voor de Oegstgeestenaren, maar nadat de fusieclub de 1-0 had binnen gewerkt ging het volledig mis voor de nummer laatst. Uiteindelijk won de thuisploeg met 5-0 en kreeg UDO dus alsnog een draai om de oren.

UDO-trainer Erik van Manen had na vijfenveertig minuten het gevoel dat er wat te halen viel, maar kwam bedrogen uit. ,,Zij hadden wel het betere van het spel voor de rust, maar we voetbalden best aardig mee. Zij kregen wel wat kansen, maar wij konden ook een enkele keer prikken. We namen ons in de pauze voor om hetzelfde spel te hanteren en te kijken of we ze wat meer pijn konden doen. Helaas viel de 1-0 na een minuut of tien en toen zag je het al minder worden aan onze kant. Na de 2-0 was het eigenlijk wel over en uit voor ons. Een doelpunt kwam voort uit een inworp en in een andere situatie was er sprake van samenkomst van onfortuin en het zelf niet goed doen. Wanneer je bovenaan staat en je achterkomt, is er doorgaans niet altijd reden voor paniek. Bij ons als hekkensluiter knakte er wat. Al met al was het niet nodig, maar verliezen we uiteindelijk wel met 5-0. Afgetekend dus. Op zich een terechte zege voor WVC, maar als je op de helft van de wedstrijd op 0-0 staat, behoeft het geen score te worden die zo uit de hand loopt. Met 1-0 krijg je ook geen punt, maar dit is toch net weer even een grotere tik. Jammerlijk.”

Van Manen startte met Joost den Hollander op de bank, omdat zijn pupil slechts eenmaal had kunnen trainen. Eus Bayram ontbrak andermaal, maar dan door een blessure. ,,Hij kampt al tijden met een kuitblessure en daar heeft hij in de winterstop weer last van gekregen, nadat hij juist wat wedstrijden daarvoor kon spelen. Jammer, want zijn ervaring kunnen we goed gebruiken. Waarschijnlijk duurt het weer een week of drie voordat we over hem kunnen beschikken.”

Vergeer (Small)

UDO bleef dus laatste, hoewel er onderin niets veranderde. ,,Nee, de uitslagen waren voor het overige wel voorspelbaar. Altior ging er ruim af bij Teylingen (5-1, red.) en Bernardus verloor met grote cijfers van avv Alphen (7-1, red.). Ook ASC verloor naar ik begreep (van Graaf Willem II VAC, red.). Het mag duidelijk zijn dat de verschillen in deze klasse groot zijn. Daar zal de komende maanden weinig aan veranderen. De onderste ploegen zijn vrijwel kansloos tegen de toppers. De staart van deze klasse zal aan de punten moeten komen via onderlinge duels. En af en toe wat wegkapen bij een middenmoter, meer zit er gewoonweg niet in. Vergeet ook niet dat ploegen als Altior en Bernardus wel zijn gepromoveerd, maar niet tot de top van de vierde klasse behoorden vorig seizoen. Wij maken een moeizaam seizoen door en we zullen alles uit de kast moeten halen om wat plekken op te schuiven. Dat willen we ook zeker en iedereen zal zijn stinkende best blijven doen om betere resultaten te behalen.”

Toch laat Van Manen vallen dat er ondertussen wel een keuze is gemaakt door de club. UDO zal volgend seizoen prestatief door willen, maar wel verhuizen naar de zaterdag. ,,Het is belangrijk dat die keuze is gemaakt. Dan weten we waar we aan toe zijn. Het is vooral ook belangrijk voor de A-spelers van de club. Die willen we graag behouden en zij spelen doorgaans ook liever op zaterdag. Hoe het plaatje er precies komt uit te zien, is nog onduidelijk. We moeten zien wie er van de zondagtak doorgaat, welke A-jeugd spelers doorbreken en wie er eventueel aansluit van het huidige eerste elftal van de zaterdagtak. Dat is een vriendenteam. Er zitten zeker wel interessante spelers bij. Mijn rol? Ik wil meedenken en investeren in de club. Wat er vervolgens met mij zal gebeuren is nog niet duidelijk. Ik wil in elk geval door als trainer. Ik ben pas net begonnen en vind het vak ontzettend leuk. Belangrijker nu is echter dat er meer duidelijk wordt binnen de club. Ook voor wat betreft de fusieplannen met vv Oegstgeest. Het worden spannende tijden, zoveel is zeker. In elk geval willen we met het huidige team punten pakken en weg van de laatste plaats. Daar staan we met zijn allen achter. In die zin was de eerste helft hoopvol tegen WVC en is het jammer dat de tweede helft geen vervolg heeft gekregen.”

Basisopstelling UDO: Noort, Lichtenbeld, Gras, N.Bakker, M.Franken, Koeckhoven, Nieuwenburg, Boerma, P.Franken, Den Elzen, M.Bakker

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl