DoCoS en Nico van der Salm zijn het eens geworden over de verlenging van de samenwerking voor het komende seizoen met de hoofdtrainer. De 52-jarige Van der Salm begint straks aan zijn derde seizoen bij de Leidse derdeklasser. Na afloop van de donderdag-training van de DoCoS-selectie is het aanblijven van Van der Salm bekend gemaakt.

Van der Salm keerde in de zomer van 2014 terug bij DoCoS als opvolger van Joop Lankhaar. De huidige trainer kreeg onder meer de taak de zaterdag-en zondagselectie te integreren. Daarnaast was zijn voornaamste opdracht om de jeugdige selectie, die voor het overgrote deel bestaat uit eigen DoCoS-jeugd, te begeleiden en te coachen om die zo naar een hoger plan te brengen met opbouwend, goed verzorgd aanvallend voetbal. Deze aanpak wordt zichtbaar in de resultaten. DoCoS bezet zowel met het eerste als tweede selectie-elftal een tweede plaats in de competitie. Bikvanger is het eerste elftal dat onder leiding van Van der Salm als winterkampioen de eerste seizoenshelft afsloot en op zoek gaat naar een prijs. De ambitie van DoCoS is om naar de tweede klasse te promoveren. ,,We gaan voor een prijs, daar lopen we niet voor weg”, zo meende Van der Salm laatst al op de regionale voetbalwebsite Leidenamateurvoetbal.nl. In de strijd om de tweede periodetitel leidt DoCos momenteel de dans.

Van der Salm was eerder werkzaam met de jeugd van UDO en Rijnsburgse Boys en de landelijke A-jeugd van Alphense Boys. Daarna was hij hoofdtrainer bij UDO, DoCoS, Katwijk, weer UDO en Meerburg. De trainer bracht UDO met veel Oegstgeester talent van de vierde naar de tweede klasse en promoveerde met UVS naar de eerste klasse.