Derde klasse A (zondag)- Warmunda heeft er na twee overwinningen en nederlagen een gelijkspel bij. Op eigen veld deelde de ploeg van Alan Campfens de punten met het onbekende Aalsmeer (1-1). Volgens aanvaller en doelpuntenmaker Vasco Esman een uitslag waar iedereen wel vrede mee kon hebben. ,,Bovenal denk ik dat we weer hebben aangetoond dat we deze klasse aan kunnen. Zo moeten we ook volgend seizoen uit kunnen komen in de derde klasse.”

De trainer van de Warmonders moest noodgedwongen afwijken van zijn gebruikelijke strijdplan. Dit hield in dat de blauwwitten in een 4-4-2 formatie acteerden met ‘Reza’ en Esman aan het front. De reden hiervan was dat Dennis Kramer ontbrak vanwege ziekte en Jasper Kortekaas bleef aan de kant vanwege een blessure. Ook Sjoerd Winkelman kon er niet bij zijn en Niels Dijkstra verblijft voorlopig nog in verre oorden.

warmunda-nicolaas_boys_667_110916

Esman meende dat de leemte goed werd ingevuld. ,,We hebben het goed opgepakt, al duurde het wel even. Dit is toch een ander speltype waar je even aan moet wennen. Aalsmeer had dan ook de overhand in de beginfase en de 0-1 uit een vrije trap was niet meer dan een logisch gevolg. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd en ging het voorin ook beter lopen. Reza moest meer van links komen en ik van rechts, maar uiteraard knepen we ook regelmatig of wisselden we van positie.”

De aanvaller sprak van een ‘taaie’ tegenstander. ,,Het is een hardwerkende ploeg dat het voornamelijk moet hebben van de lange bal. Ze spelen niet veel combinatievoetbal. Wij speelden vanuit de discipline en dat leverde gaandeweg de eerste helft wel kansen op. In een fase dat er niet veel gebeurde scoorden wij juist de gelijkmaker. Reza kon een bal achter de defensie leggen en ik was er op tijd bij om af te ronden. Ik was wel blij met dat goaltje, ja.”

In de tweede helft golfde het spel op en neer en werd het voor het publiek een levendig en open schouwspel. ,,Beide ploegen kregen kansen, maar mijn gevoel zegt wel dat wij net wat betere kansen kregen. Brian van Noort zag een goal afgekeurd worden. Hij zou een overtreding hebben begaan. Ook van Aalsmeer werd een doelpunt geannuleerd overigens vanwege buitenspel. Verder mikte Reza op de paal en ook Nick Arnst had de 2-1 nog op zijn naam kunnen brengen. Al met al denk ik dat deze uitslag wel klopt en we hebben het goede spel van het duel tegen KDO, waar we wel van verloren, doorgezet.”

Warmunda komt nu uit op zeven punten en daarmee is het tiende op de ranglijst. ,,Eigenlijk hebben we pas een zeperd gehad. Bij Kickers’69 uit was het ronduit slecht, maar voor het overige doen we het niet verkeerd. We zitten lekker in ons vel en we moeten gewoon lekker hard blijven werken met zijn allen. Dan kunnen we elke week wel ons mannetje staan. Ja, ook de komende weken worden weer interessant wat dat betreft. ASC uit is altijd een leuke tegenstander en daarna halen we in tegen het kwakkelende Voorschoten’97. Ik denk dat de wedstrijd tegen Aalsmeer een ‘ reality check’ was waar we staan en hoe we om gaan met een nieuwe situatie. Daar mogen we qua uitwerking tevreden over zijn.”

Basisopstelling Warmunda: Van Dam, De Taeye, Solleveld, Van Winsen, Arnst, Kest, Komen, Van Noort, Esman, El Kourami, Reza (Rajabzadah)