ZATERDAG

Voorbeschouwing derde klasse A

WDS-Zwammerdam

Zwammerdam leek afgelopen weekend na een 0-3 achterstand tegen Lugdunum kansloos, maar kwam nog knap terug tot 2-3. Voetballend heeft Zwammerdam duidelijk de weg naar boven te pakken. Ondanks het verlies liet de ploeg van Rob de Lange zien dat het steeds beter gaat lopen. Het verschil met het op de vierde plaats bivakkerende Nieuwkoop is slechts twee punten. Met een zege zou Zwammerdam uitstekende zaken doen. WDS had vorig weekend de grootste moeite met LSVV’70 en won nipt met 0-1. Hierdoor behield de club de derde plaats. De studentenclub uit Leiden toonde echter wel aan dat WDS geen wonderploeg is. Zwammerdam is, mits voetballend zoals in de tweede helft tegen Lugdunum, in staat om een goed resultaat neer te zetten in Driebruggen. Vorig seizoen trok Waarder Driebruggen Sportvereniging thuis met 3-2 aan het langste eind. In de andere ontmoeting tussen beide ploegen werd er niet gescoord.

LSVV’70-Lugdunum

Een huiselijke twist zaterdag in de Kikkerpolder, zelden vertoond, maar de twee clubs delen hetzelfde onderkomen. Dat maakt het natuurlijk een pikante wedstrijd. De ‘bezoekers’  denderen richting kampioenschap.  Alleen BSC’68 en Koudekerk konden tot dusverre een gelijkspel afdwingen en alle andere tegenstanders moesten de punten aan de groenwitten laten. Het is inmiddels een bekend gegeven: de ploeg herbergt niet alleen individuele  kwaliteit, maar het voetbalt ook als team prima. Tegenstander LSVV’70 zat in een behoorlijke dip. Niet alleen moest men steeds vaker nederlagen slikken, maar het voetbal oogde allemaal zeer matigjes. J.l. zaterdag tegen WDS zette men echter de knop rigoureus in positieve zin om. Met slim en compact voetbal deed niet alleen het nieuwe realisme zijn intrede, maar ook bleek de ploeg van Freek Jansen in staat om tot het einde toe te knokken. Of dat genoeg zal zijn om de huisgenoten van een zege af te houden is de vraag. LSVV’70 zal er zeker voor gaan.

ZONDAG

Voorbeschouwing derde klasse A

ASC-Van Nispen

In een kansenfestival wat de laatste wedstrijd van ASC was, vergat de ploeg zichzelf te belonen met een of meer doelpunten. De defensie van de ploeg uit Oegstgeest gaf echter nog meer kansen weg, waarvan FC Rijnland er slechts drie benutte. Zorg en aandacht lijkt in eerste instantie te moeten uitgaan naar de defensie zo lijkt het. De nul houden tegen het bovenaan staande Van Nispen zal echter een hele klus worden. Alleen FC Rijnland wist de club uit De Zilk van scoren af te houden. Wellicht kiest trainer Kevin van der Geest ervoor om puur voor het resultaat te gaan. Het zou volledig te begrijpen zijn. ASC won tot nu pas eenmaal op eigen bodem. Kickers’69 werd met 4-1 verslagen. De ploeg uit de Bollenstreek won drie keer op verplaatsing en ging onderuit tegen FC Rijnland en SJZ.

MMO-Voorschoten’97

Voorschoten’97 is terug van weg geweest. De start was bedroevend en baarde zorgen. Inmiddels werden Warmunda, SJZ en Nicolaas Boys afgedroogd en dat met een totaalstand van vijftien voor en twee tegen. De beer is los bij Voorschoten’97 zou je kunnen zeggen. We spreken niet van gelukkige zeges, maar van wedstrijden waarbij de tegenstander compleet overlopen werd. Volgens sommigen is dit het ware Voorschoten, dat veel te laag op de ranglijst staat.  MMO boekte in de laatste wedstrijd eindelijk een zege en wel bij Warmunda. Bij de ploeg uit Hoogmade was men tevreden eindelijk eens aan de goede kant van de score te staan. ‘Het zat er aan te komen’ zo was de opinie. Of de opleving ook betekent dat de staartploeg het bezoekende Voorschoten’97 lastig kan maken is maar zeer de vraag. Trainer Huub van Oostrom Soede lijkt de winnende formule gevonden te hebben.

FC Rijnland-Nicolaas Boys

Terwijl Nicolaas Boys een ongenadige afstraffing kreeg bij Voorschoten’97 moest FC Rijnland het doen met een voetballoze zondag vanwege de afgelasting tegen WVC. Dat zal Paul Pikaar en zijn mannen gespeten hebben. Graag had men de goede wedstrijd tegen ASC een vervolg willen geven. Klasbakken als Koos de Haas en Martijn van Leeuwen cijferden zich geheel weg voor het team en bleken zo van geweldig groot belang voor de ploeg. Er stond een team dat voor elkaar knokte en voor elkaar door het vuur ging. Graag zou men de Boys uit Nieuwveen nog eens een extra dreun willen verkopen. Vraag is of en hoe de ploeg zich hersteld heeft. Voetballen kunnen ze wel getuige hun vijfde plek van dit moment. FC Rijnland start wel met de wetenschap dat het Nicolaas Boys op de ranglijst passeert bij winst.

Warmunda-SJZ

Deze wedstrijd krijgt weldra uitgebreid aandacht op onze website!