Zaterdag 15 oktober

Derde klasse A

CVC Reeuwijk-Lugdunum

De groenwitten zitten in een flow en zetten afgelopen weekend concurrent Floreant achteloos met 4-1 aan de kant. De ploeg uit Reeuwijk doet het zeker niet slecht en is met een beetje goede wil een belager van Lugdunum te noemen hoewel ze al op vier punten staan. Of ze het soepel spelende Lugdunum punten kunnen afsnoepen is zeer de vraag. De ploeg van Henk de Cler begint steeds meer een eenheid te worden. De individuele kwaliteiten van enkele spelers geven juist dat beetje extra om van de Leidenaren een meer dan serieuze kampioenskandidaat te maken.

LSVV’70-Schoonhoven

Diep, heel diep ging men bij de studenten door het stof na de absolute wanvertoning tegen  Siveo’60. Waar eens de toppositie lonkte eerder in dit seizoen, daar moet nu met een schuin oog naar onderen gekeken. Versterkingen volop, maar dat vertaalt zich vooralsnog niet in concrete resultaten. Het zal trainer Freek Jansen weinig moeite kosten zijn mannen te motiveren. Het meegereisde legioen droop woedend en teleurgesteld af en zal nu bloed, zweet en tranen eisen. Winnen van het onderaan staande Schoonhoven, niet meer en niet minder, dat is een keiharde eis voor LSVV’70. Excuses worden niet geaccepteerd.

Siveo’60-Zwammerdam

Er is geen peil op te trekken op de prestaties van Zwammerdam. Zo spelen ze een ijzersterke pot en zo is het armoe troef. Zelfs in een wedstrijd is de ploeg onvoorspelbaar. De seizoenstart was ronduit hoopgevend, maar uit de laatste vier wedstrijden werd slechts een punt vergaard. Afgelopen zaterdag ging het op eigen veld mis tegen BSC’68 (2-4). De klad lijkt er stevig in te zitten en dat maakt dat Damme behoorlijk gezakt is op de ranglijst. De negende plaats wordt nu ingenomen. De komende tegenstander, Siveo’60, heeft evenveel punten maar een iets beter doelsaldo. ,,Een thuisnederlaag tegen BSC’68 komt natuurlijk keihard aan bij ons team, de technische staf en de vele thuissupporters. Maar de 1-4 ruststand had gezien onze vele kansen net zo makkelijk 4-4 of 5-5 kunnen zijn. Bij ons is er altijd, thuis en ook uit, de wil om te blijven voetballen”, aldus Gerard van Asselt van de ploeg uit Zwammerdam.” Geen paniek dus volgens de verdediger.

161008_14_vvz_bsc_2_4-kopie-small

 

Zondag 16 oktober

Derde klasse A

ASC-Warmunda

Vijf gespeeld, twee gewonnen, een gelijk, twee verloren en dus zeven punten. Twee jonge, ambitieuze trainers, twee verenigingen die het vooral van de eigen opleiding moeten hebben en van de spectaculaire ‘aankopen’ in de zomerstop. Het zijn in veel opzichten twee gelijkwaardige teams die elkaar zondag treffen. Warmunda is echter nieuwkomer in de derde klasse en moet nog wennen aan de eisen die het voetbal op een trapje hoger stelt. Ze doen het tot nu toe verdraaid goed en de ploeg verdient lof voor de tot nu toe behaalde resultaten. ASC wisselt goede prestaties af met zwakkere wedstrijden. Het gelijkspel tegen SJZ was natuurlijk uitstekend te noemen, maar de benauwde zege op MMO was van een minder kaliber. Zowel ASC als Warmunda kent een paar jonge, zeer talentvolle spelers en ook dat maakt een gang naar de Duivenvoordestraat vermoedelijk al de moeite waard.

KDO-FC Rijnland

Je tegenstander bij tijd en wijlen zoek spelen, kans op kans krijgen en toch op 2-2 eindigen; het overkwam Rijnland zondag tegen Alphen. Een bittere pil voor de selectie van Paul Pikaar, temeer daar het een directe concurrent betrof. In KDO treft Rijnland een opponent van een zelfde sterkte, althans vooralsnog. Beide clubs hebben tien punten en een zege zou dus meer dan welkom zijn. Effectiever wat het benutten van de mogelijkheden betreft en achter de boel dichthouden luidt de voor de hand liggende opdracht. Net als FC Rijnland komt KDO maar moeizaam tot scoren. Wat de cijfers waard zijn zal zondag moeten blijken. De Leidenaren hebben een sterke as en wellicht dat dit de doorslag kan geven in De Kwakel.

SJZ-Van Nispen

Slechts tegen de buren, Stompwijk, moest SJZ het onderspit delven. Trainer Rob van den Wijngaard voelde de 2-2 tegen ASC als een nederlaag en inmiddels  staat de ploeg uit Zoeterwoude fier bovenaan. Sterker nog, het staat drie punten los van de nummer twee …. Van Nispen. Dat wordt dus een echte topper  op het sportpark Haasbroek.  De bezoekers zullen zich zeker niet gewillig naar de slachtbank laten leiden ondanks het feit dat de ploeg personele problemen kent door blessures.  Laat het maar aan Van den Wijngaard over om zijn mannen scherp te krijgen.  Een overwinning betekent niet alleen dat je verder los komt te staan, het betekent ook dat je laat zien een ware kampioenskandidaat te zijn. SJZ zal ervoor gaan.

WVC-Voorschoten’97

Zeggen dat het niet goed gaat met Voorschoten’97 is een understatement. Slechts een zege boekte de ploeg. Wel kan men met enig voorbehoud aannemen, dat de bij een 3-0  gestaakte wedstrijd tegen FC Rijnland tot de eindstand wordt verklaard. Wordt het zwakkere WVC ook nog eens aan de kant gezet, dan gloort er opeens perspectief. Voetballend vermogen zit er zeker in de ploeg van Van Oostrom-Soede, nu de kwaliteit in resultaten omzetten. Met drie punten van de Weteringse Voetbal Combinatie naar huis reizen zou een nieuwe start kunnen betekenen.