Speeldag 3 klopt op de deur. Gaat de hatelijke nul worden weggespeeld? Blijft de ongeslagen status in tact en meer van dat soort vragen. Een rondje langs de velden wat er zoal te beleven valt.

Zaterdag

BSC’68-LSVV’70

De studentenclub heeft inmiddels een visitekaartje afgegeven, dit ook vermoedelijk tot eigen verbazing. Aan BSC’68 de moeilijke taak de schier onstuitbare brigade van Freek Jansen te kraken. De vooruitzichten duiden daar niet op: BSC’68 staat troosteloos onderaan en scoorde nog niet. Het gegeven dat een der gebroeders Waasdorp weer tussen de palen staat zal menig opponent de schrik in de benen doen slaan, zo ook de voorwaartsen van de club uit Benthuizen. De gastheer van komende zaterdag werd eerder geklopt door Koudekerk (0-2) en in Driebruggen werd het zelfs 5-0. LSVV’70 pikte een punt af van Perkouw en won op speeldag twee tamelijk verrassend van CVC Reeuwijk.

Lugdunum-Perkouw

Het is feest dit weekend in de Kikkerpolder. Lugdunum (en medebespeler LSVV’70) spelen vanaf dit weekend officieel op een nieuw kunstgrasveld. Een fraaie zege op Perkouw zou de festiviteiten luister bij kunnen zetten.   ‘De eerste wedstrijd op het nieuwe veld werd door Lugdunum ruim gewonnen’ staat ook nog eens mooi in het jaarboek (eerder werd er al competitievoetbal op gespeeld, maar toen was het complex nog niet officieel in gebruik genomen, red.). Simpel zal het niet worden. De groenwitten komen tot nu toe uiterst moeizaam tot scoren. Technisch en tactisch is het allemaal in orde, maar effectiviteit en daadkracht voor het doel ontbreken nog. Perkouw won zaterdag bij Schoonhoven met 0-5. Lugdunum is gewaarschuwd en weet wat het moet doen om niet weer averij op te lopen zoals in Koudekerk (1-1).

Lugdunum had een overwicht in en tegen Koudekerk, maar moest toch twee punten achterlaten aan de Gruttolaan.
Lugdunum had een overwicht in en tegen Koudekerk, maar moest toch twee punten achterlaten aan de Gruttolaan.

Zwammerdam-CVC Reeuwijk

Het is al gememoreerd op deze site: Zwammerdam is bezig met de beste seizoenstart ooit in de derde klasse. Is dat toeval of heeft ‘Damme’ recht op een hoge positie op de ranglijst? Tegen het sterke CVC Reeuwijk  zullen de mannen van Rob de Lange de vliegende start een vervolg willen geven. Het woord periodetitel viel zelfs. De thuisploeg heeft in ieder geval een zekerheidje: de ploeg bezit een ijzersterke sluitpost. Of hij nou Wouter van Valen heet of Emiel Samson, ze weten beiden van wanten.  De bezoekers zullen voetballend meer brengen dan Schoonhoven dat het zaterdag Zwammerdam nog knap lastig maakte.  Dat is echter een spelletje dat de thuisploeg wel ligt. Vorig seizoen wonnen de Reeuwijkers met 0-2, waar Zwammerdam op bezoek bij de komende opponent ook al onderuit ging.

Zondag 3A

Kickers’69-Warmunda

De ontmoeting van de promovendi is er niet zo maar een. Vorig jaar leed Kickers slechts een nederlaag en dat was tegen, jawel, Warmunda. Daar in Leimuiden zal men zonder twijfel op een revanche uit zijn. Gemakkelijk zal dat niet gaan want het gaat crescendo met de ploeg van Alan Campfens. Wat een serie: 29 wedstrijden om het ‘echie’ ongeslagen en nummer dertig lonkt. Een ploeg in een flow is moeilijk af te stoppen.  Voetballend loopt het ook nog eens als een trein. Het zou niet al te verrassend zijn als ook Kickers eraan zou moeten geloven. De ploeg heeft echt wel kwaliteiten, maar die komen dit jaar (nog) niet uit de verf in de uitslagen. Zo werd er verloren van FC Rijnland en Voorschoten’97, maar dat zijn dan ook wel weer ploegen die bovenin worden verwacht.

Onder aanvoering van captain Vincent Solleveld zette Warmunda de ongeslagen status voort
Onder aanvoering van captain Vincent Solleveld zette Warmunda de ongeslagen status voort

Stompwijk-SJZ

Krijgt apart aandacht elders op de site!

Voorschoten’97-Rijnland

Toen Voorschoten’97 degradeerde leidde dat tot diepe droefenis op het Sportpark Adegeest. Vrijwel onmiddellijk werden er echter ook lichtpuntjes ontdekt. Er staan dit jaar een aantal heerlijke wedstrijden tegen buurtclubs op het programma, denk aan tegenstanders als ASC, Stompwijk, SJZ en zeker ook FC Rijnland. De laatste club komt zondag op bezoek.  Voorschoten begon dramatisch aan het seizoen door met 2-6 van avv Alphen te verliezen, maar herstelde zich tegen het niet kinderachtige Kickers’69. Waar staat de ploeg van Huib van Oostrom Soede nu eigenlijk? Meer wordt duidelijk in de wedstrijd tegen de mannen van Paul Pikaar. FC Rijnland kende een zeer voortvarende start door beide wedstrijden in winst om te zetten. Vooral de zege op MMO gaf veel voldoening. FC Rijnland lijkt stabieler dan vorig jaar met veel voetballend vermogen. Voorschoten’97 wacht een lastige klus. Alweer een duel om naar uit te kijken.

WVC-ASC

Als de Oegstgeestenaren dezelfde passie en verbetenheid kunnen opbrengen als in de tweede helft tegen SJZ dan kan het een mooi seizoen worden voor de selectie van Kevin van der Geest. Kampioen zal de ploeg niet worden, maar een plek in de middenmoot moet haalbaar zijn en zo kan men een wel heel moeilijke tweede seizoenshelft vermijden. De selectie is weer compleet en juist die mix van jeugd zoals Teije Rutten en Stijn Klemann en ervarenheid in de persoon van Sean Goebel  of Ruben Dutrieux maakt ASC tot een uitgebalanceerd geheel. Dat zou WVC aan den lijve moeten ondervinden. Deze ploeg doet het echter goed en een gelijkspel zou voor ASC een mooi resultaat zijn.