Voorbeschouwing derde klasse A

Zaterdag 29 oktober

Linschoten-LSVV’70

De zegekar is een piepende wagen geworden. Overwinningen regen zich vorig seizoen aaneen en dit seizoen zette zich dit voort tot de 1-3 nederlaag tegen Koudekerk. Momenteel lijkt de ploeg de weg en de kluts kwijt. Vorige week werd een ‘zekere’ zege tegen het onderaan staande Schoonhoven in de laatste minuten uit handen gegeven. Werk aan de winkel voor trainer Freek Jansen die het keurkorps van de studentenvereniging weer het vertrouwen terug moet geven. Linschoten  breekt geen potten en heeft een puntje achterstand op de Leidse ploeg. ,,Daar gaan we vier van maken.” Met die opdracht zal LSVV’70 het veld op moeten gaan.

Lugdunum-BSC’68

Het zou zo maar feest kunnen zijn in de Kikkerpolder. De dames waren al zeker van de periodewinst, maar nu kan ook de hoofdmacht van de andere sexe ook gaan voor deze eerste prijs van het seizoen.  Voor de mannen van Henk de Cler en Jan Wansink lijkt de opgave niet onoverkomelijk. Er moet minstens een punt gepakt worden van het bezoekende BSC’68. De club uit Benthuizen wist slechts acht keer het net te vinden terwijl Lugdunum reeds 21 keer scoorde. De ploeg voetbalt soepeltjes de zeges bij elkaar. Daar schuilt ook wel een gevaar in: onderschatting van de tegenstander en een wedstrijd te gemakkelijk opvatten. Spelers als Tim de Cler en Houssin Bezzai kennen het klappen van de zweep en zullen daarvoor waken. Het zou ons niet verbazen als men in de Kikkerpolder wederom het glas kan heffen.

Zwammerdam-Koudekerk

Het regioduel waar men in beide dorpen iedere keer zo naar uitkijkt, vergelijkbaar met de broedertwisten SJZ-Stompwijk of UDO-Oegstgeest. De voorpret en het onderlinge dollen in de week voor de match is vaak al een smakelijk hapje. Jaarlijks speelt Koudekerk om de hoogste plaatsen en zo ook nu, het laatste mag best verrassend worden genoemd. Wat is er mooier voor Zwammerdam om de buren pootje te lichten? Gemakkelijk zal dit niet gaan. Waar de thuisploeg nog immer zoekende is naar stabiliteit, daar speelt Koudekerk wekelijks een gedegen pot. Rob de Lange zal zijn mannen niet hoeven te motiveren. Mogelijk komen onvermoede krachten bij ’Damme’ naar boven om Koudekerk puntloos naar huis te sturen. Het zal dan lang roerig blijven in de kantine.

Zondag 30 oktober

Derde klasse A zondag

FC Rijnland-ASC

De ploeg van Paul Pikaar was tot zijn teleurstelling de laatste wedstrijden verworden tot los zand. Elf voetballers op het veld hoeven niet altijd een eenheid te vormen zo bleek. Daar en ook daar alleen lag de oorzaak van de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. Dat het anders kan bleek dinsdag in de wedstrijd tegen UVS om de Koetshuis Cup. Daar werd vanouds weer voor elkaar gestreden en gebuffeld. Onderling was er weer dat respect en het positieve motiveren dat zo past bij de selectie. Als dat zondag weer opgebracht kan worden wordt het een moeilijke middag voor ASC. De bezoekers zullen echter ook met het nodige zelfvertrouwen het veld op komen. Vorige week werd Kickers’69 met maar liefst 4-1 aan de kant gezet en dat is geen prestatie om nonchalant over te doen. De mannen van Kevin van der Geest hanteerden een uitgekiende speelwijze en waren dodelijk in de afronding. Probleem bij ASC is nog wel de wisselvalligheid getuige de 2-3 nederlaag eerder tegen Warmunda. De favorietenrol ligt zondag dan ook bij de tegenstander.

Voorschoten’97-SJZ

Voorschoten schudde een periode van zwak voetbal en teleurstellende resultaten van zich af tegen Warmunda. Deze ploeg werd met 0-3 aan de kant gezet. Het begin van de weg naar boven? Dan zal ook van SJZ gewonnen moeten worden. De gasten nemen echter trots de eerste positie in in de derde klasse A. Die hebben ze bepaald niet cadeau gekregen en is het bewijs dat er voetbal zit in de selectie van Rob van den Wijngaard. SJZ is van plan de weg te volgen die Meerburg vorig jaar aflegde: promotie naar de tweede klasse. Als die plannen serieus zijn moet er ook gewonnen worden van een ploeg als Voorschoten. Huub van Oostrom Soede heeft een vrij ‘belegen’ selectie onder zijn hoede die vooral verdedigend nog wel eens wat steekjes laat vallen getuige de 21 tegengoals uit zes wedstrijden. De nul houden lijkt dan ook een eerste keuze  voor de Vooschotenaren. Dat lukte midweeks bepaald niet in de districtsbekerstrijd tegen SVV (7-2). SJZ zegevierde voor de Koetshuis Cup tegen de zondagtak van Roodenburg.

Warmunda-MMO

Zeven keer kwam MMO dit seizoen in de competitie uit en verloor even zovele keren. Het is overduidelijk de zwakke broeder in de afdeling. Het verlies van topscorer Jeroen Disseldorp doet pijn. Warmunda duizelt nog van de 0-3 nederlaag die het leed tegen Voorschoten’97. Niet dat de Warmonders werden zoek gespeeld, maar er ging teveel fout en zo blijft het even de vraag hoe Warmunda nu eigenlijk ingeschat dient te worden. Zo’n gevoelige nederlaag lijkt de brigade van Alan Campfens geen tweede keer te willen slikken. Strijdbaar en scherp vanaf het begin moeten de kernwoorden zijn. Lukt de ploeg dat, dan lijkt MMO kansloos om punten mee te nemen van sportpark Overbos.