Zaterdag

3A

Een heuse kraker vroeg in het seizoen speelt zich zaterdag af op de Kikkerpolder, waar Lugdunum het opneemt tegen Floreant. De Kikkers bezetten de eerste plek in 3A en verloren nog geen duel. Runner-up Floreant deed dat wel, thuis tegen laagvlieger Linschoten (0-1), maar de andere vier wedstrijden wist de ploeg van Ron Bentvelzen winnend af te sluiten. Lugdunum stikt van de ambities en baalt dan ook nog steeds van het enige puntenverlies tot dusver. ,,Het gelijke spel in en tegen Koudekerk was niet nodig geweest. Dus we hadden ook al vijftien punten kunnen hebben”, liet Ozan Isitir optekenen na de triomf op Zevenhoven (0-4) van afgelopen zaterdag (zie het verslag en de beelden!). Vorig seizoen verloor Lugdunum met 2-0 in Boskoop, maar won het in eigen huis eerder met grote cijfers van Floreant: 7-1. Die laatste wedstrijd was vreemd van aard te noemen. Aanvankelijk domineerden de Boskopers, maar uiteindelijk bereikten de kikkers dus een zevenklapper.

Zwammerdam lijkt net als vorig seizoen een wisselvallig jaar tegemoet te gaan. De groenhemden kennen na afgelopen zaterdag (3-1 verlies bij Floreant) met twee zeges, twee nederlagen, een gelijkspel, elf doelpunten voor en elf tegen een balans die precies in evenwicht is. Komende zaterdag treft Damme een op het oog gelijkwaardige ploeg, want tegenstander BSC vergaarde eveneens zeven punten tot nog toe. Bovendien eindigde beide ontmoetingen van vorig seizoen in een 1-1 gelijkspel. Nog even terug naar het duel in Boskoop. Die verliep voor de ploeg van Rob de Lange desastreus. Lars Kremer opende de nog wel de score vanaf elfmeter, maar Floreant kwam al drie minuten later op gelijke hoogte. Na een halfuur kreeg Ole Janze een rode kaart namens de gasten. Op slag van rust werd het vervolgens 2-1. Daarna was het leed niet meer te overzien met nog twee rode kaarten voor Sander schmand en Kevin Bergshoeff. De thuisploeg scoorde uiteindelijk ook nog 3-1, waar Damme eigenlijk niet minder was..

rood-zwammerdam-small

LSVV ’70 is na twee nederlagen op rij (1-3 tegen Koudekerk, 1-5 tegen Nieuwkoop) afgezakt naar de tiende plaats. De studenten hopen zaterdag weer eens een zege op hun conto te schrijven als er weer een verre uitwedstrijd op het programma staat. Het is te hopen dat aanvaller Nils de Groot inmiddels een deugdelijk slaapritme bezit, want LSVV zal zaterdag vermoedelijk wat eerder verzamelen dan gebruikelijk. Gastheer van zaterdag, Siveo ’60, ligt namelijk op drie kwartier rijden in het Utrechtse Zegveld. De thuisploeg is net als LSVV afkomstig uit de vierde klasse, waaruit het via de nacompetitie promoveerde. Om afstand te houden van de onderste plekken, is een zege meer dan welkom voor Freek Jansen en de zijnen.

Zondag

3A

Het kan niet op voor SJZ. Nadat het vorig seizoen al aardig aan de weg timmerde, bezit groenwit nu zelfs de koppositie na vijf speelrondes. Afgelopen zondag rekenden de Zoeterwoudenaren nog af met mede-titelkandidaat FC Rijnland (4-2). Die positie verdedigt de ploeg van Rob van den Wijngaard komende zondag in Nieuwveen, waar in ieder geval niet verloren mag worden om eerste te blijven. Nicolaas Boys, de tegenstander van zondag, is namelijk uitstekend begonnen aan het seizoen met drie zeges en slechts één nederlaag. Wegens een afgekeurd veld bij WVC kwam de ploeg van Ludo Pistorius het voorbije weekend niet in actie.  Vorig seizoen versloeg SJZ Nicolaas Boys tot twee keer toe met 2-0.

FC Rijnland deed door de nederlaag op 2 oktober bij SJZ een pas op de plaats. Trainer Paul Pikaar wilde niet te veel waarde hechten aan de verliespartij en koos er in plaats daarvan voor om de zaken te relativeren: ,,Geen man overboord, gewoon weer lekker voetballen en vanavond de stad in.” Of Rijnland al weer volledig hersteld is om zondag weer vol gas te gaan, moet blijken. De ontmoeting met Alphen lijkt nu al een cruciale, die aan-of afhaken betekent. De Alphenaren willen net als Rijnland meestrijden om de titel en lieten ook al twee steken vallen in de vorm van nederlagen tegen FC Aalsmeer (1-0) en Van Nispen (0-1).

Warmunda leek ook in de derde klasse niet te stuiten, maar staat na twee verloren wedstrijden op rij weer met beide benen op de grond. De Warmonders begeven zich in de middenmoot, waarin ook FC Aalsmeer, de tegenstander van zondag, terug te vinden is. Ondanks de nederlagen, is het vertrouwen er niet minder om op Sportpark Overbos. ,,Thuis zijn we moeilijk te verslaan en ik heb er alle vertrouwen in dat we tegen Aalsmeer drie punten pakken”, sprak Bilal El Kharoumi vol bravoure na de nederlaag bij KDO van het voorbije weekend (2-0). Aalsmeer had zondag geen kind aan hekkensluiter MMO: 4-0.

Datzelfde MMO ontvangt zondag voor eigen publiek ASC. De Oegstgeestenaren kwamen tijdens het Leidse feestweekend niet in actie en staan zodoende nog altijd op vier punten uit vier wedstrijden. Om drie punten toe te voegen aan dat totaal, lijkt MMO de uitgelezen tegenstander. De Hoogmadese ploeg staat op nul punten en lijkt vooral het vertrek van goaltjesdief Jeroen Disseldorp (naar DOSR) te voelen. Slechts twee keer slaagde de geplaagde ploeg van oud-ASC-trainer Pascal Verschoor het net te vinden.

Voorschoten ’97 beleeft tot nu toe niet de start die het ongetwijfeld voor ogen heeft gehad. De ploeg van Huib van Oostrom Soede verloor eerder al ruim van Alphen (2-6) en ging nu ook tegen het laag geklasseerde Stompwijk onderuit: 3-4. Een vertekend beeld geeft de plek op de ranglijst nog altijd, want de groengelen wachten nog altijd op de drie punten die het verdiende aan de enkele minuten voor tijd gestaakte wedstrijd tegen Rijnland (3-0). Komende zondag hoopt Voorschoten in ieder geval wat te klimmen. In dat licht is een zege het uitgangspunt als een bezoek wordt gebracht aan De Zilk, waar Van Nispen gehuisvest is. De dorpelingen wonnen drie keer en verloren tweemaal. Na een knappe zege bij Alphen (0-1), staat de ploeg van René Ras momenteel vijfde.