Voorbeschouwing derde klasse A

Zondag

ASC-Aalsmeer

In de plannen van beginnende trainer Kevin van der Geest moest ASC geen kleurloze ploeg worden die ergens in de marge van de derde klasse speelde. Het lijkt erop dat de ploeg uit Oegsteest aardig op weg is. Eerder werd gelijkgespeeld tegen SJZ en zondag kreeg koploper Van Nispen met 2-0 de deksel op de neus. ASC wacht een nieuwe uitdaging: Aalsmeer. Die komen naar de Duivenvoordestraat om drie punten op te halen en zo (mede) bovenaan te komen in de derde klasse A. Het heeft de zekerheid over een uitstekende defensie te beschikken gezien het feit dat het slechts negen goals tegen kreeg. De voorwaartsen van ASC weet wat hen te wachten staat. Aalsmeer was in het voorbije weekend met 3-1 te sterk voor Stompwijk’92. De roodzwarten hebben tot nu toe zeven punten binnen geharkt uit vijf thuiswedstrijden, terwijl de bezoekers vijf punten ophaalden uit vier duels in uitbeurten. Enkel op bezoek bij Kickers’69 werd gewonnen.

WVC-FC Rijnland

De mannen van Paul Pikaar deden zondag goede zaken door directe concurrent Nicolaas Boys met 3-1 te verslaan. Het herstel na een paar zwakkere wedstrijden lijkt zich aangediend te hebben. Bij winst kan de ploeg oprukken naar de derde plaats als Aalsmeer punten laat liggen bij ASC. Spits Boudewijn Kamphues heeft zijn doelpuntje weer meegepakt na een blessure en is ook weer terug om zijn ploeg omhoog te stuwen. De gastheren zorgden voor een tamelijke verrassing door het bepaald niet kinderachtige Kickers’69 met maar liefst 0-5 af te drogen. De ploeg uit Leimuiden had een week eerder juist SJZ met 0-5 de oren gewassen. FC Rijnland weet echter heel goed waar de eigen zwakke en sterke punten liggen. Zelfkennis is ook in het voetbal een groot goed. De favorietenrol gaat dan ook naar de Leidenaren. Wel dient te worden aangetekend dat de Leidse ploeg pas eenmaal met winst thuis kwam (MMO uit) en van die drie punten werd er ook nog een punt afgesnoept door de KNVB i.v.m. maatregelen n.a.v. de wedstrijd tegen Voorschoten’97. Vorig seizoen eindigde FC Rijnland als zesde en de ploeg van Mo Bougrine als negende. In het thuisduel van WVC werd het overigens 2-2.

Overig: KDO-MMO.

Stand: 1. KDO 9-19, 2.SJZ 10-19, 3.Van Nispen 10-18, 4. avv Alphen 10-17, 5.Aalsmeer 9-16, 6. Voorschoten’97 10-16, 7. FC Rijnland 9-15, 8.Nicolaas Boys 10-14, 9. ASC 9-13, 10. Stompwijk’92 10-12, 11.WVC 9-10, 12. Warmunda 10-10, 13. Kickers’69 10-9, 14. MMO 9-4.