De eerste punten zijn binnen. Of niet. Komend weekend liggen er weer nieuwe kansen en alweer kan er gevoetbald worden met fraai nazomersweer. En dan staan er ook nog eens heerlijke wedstrijden op het menu. Hierbij de tweede voorbeschouwing van de derde klasse zaterdag en zondag.

Zaterdag

3A

,,Meestal zie je dat een promovendus ook wel mee kan in een klasse hoger, maar in dit geval was er niet echt een speler bij die we scherp in de gaten moesten houden”, was Tobias Schaafstra (Lugdunum) na het openingsduel met Siveo ’60 duidelijk niet onder de indruk. De als centraal verdediger geposteerde Schaafstra won zaterdagmiddag eenvoudig op de Kikkerpolder tijdens de seizoensouverture: 4-0. Komende zaterdag wacht al een tegenstander van een totaal ander formaat. In de tweede speelronde staat namelijk een kraker van jewelste op het programma als de Kikkers afreizen naar Koudekerk. Ook de dorpsploeg van Alex Redel ging prima van start door met 2-0 te winnen op bezoek bij BSC ’68. Het flink versterkte Lugdunum hoopt meer potten te breken dan het vorig seizoen deed in Koudekerk, toen de thuisploeg met 5-2 aan het langste eind trok. Altijd leuk; de trainer van Koudekerk speelde in het verleden voor de groenwitten.

,,We hebben tegen elkaar ook uitgesproken dat we het fletse vorige seizoen willen uitgummen. In die zin is dit een lekkere start”, sprak blikvanger Kevin Bergshoeff na de zege van Zwammerdam van afgelopen zaterdag op Schoonhoven (4-2). Daarmee kende de Dammenaren al een totaal andere seizoenstart dan vorig jaar, toen het uiteindelijk als laatste geëindigde Rohda ’76 met een 7-1 zege aan de haal ging in Zwammerdam. Rob de Lange en de zijnen hopen zaterdag de ingezette lijn een goed gevolg te geven, als de groenhemden koers zetten naar het naburige Zevenhoven. De gastheer degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede klasse en kende een ongelukkige rentree in de derde klasse door met 4-0 klop te krijgen van Floreant.

160903_27_VVZ_Schoonhoven_4_2 (Kopie)(Foto met dank aan J.Peters)

Aanvankelijk vormde de reisafstand nog reden tot klagen, maar eenmaal over de drempel heengestapt vermaakten de studenten van LSVV ’70 zich kostelijk op bezoek bij Perkouw. De ploeg van speler/trainer Freek Jansen kon weliswaar geen volle buit meenemen (1-1) uit Berkenwoude, maar genieten deed het met volle teugen. ,, Kortom, een heerlijke zaterdag met goed weer, een nieuwe omgeving, een leuke pot voetbal en veel plezier. Wat wil je nog meer op zo’n zaterdag”, klonk de trefzekere Guus van Kessel na afloop opgetogen. Aankomende zaterdag wacht de eerste thuiswedstrijd in competitieverband sinds de terugkeer in de derde klasse voor de Leidse gladiatoren. Het altijd lastige CVC Reeuwijk, dat vorig seizoen lang meedong om promotie naar de tweede klasse, legt dan een bezoek af aan de Kikkerpolder. De dorpelingen wonnen hun eerste competitieduel van het seizoen nipt van WDS: 3-2.

Zondag

3A

Warmunda beleefde een prachtig debuut in de derde klasse door toch wel enigszins verrassend Stompwijk’92 opzij te zetten: 3-4. Dennis Kramer, Sjoerd Winkelman, Vincent Solleveld en Vasco Esman namen de Warmondse doelpunten voor hun rekening. De eerste competitiewedstrijd sinds de promotie voor eigen publiek wacht komende zondag tegen Nicolaas Boys. De gasten uit Nieuwveen waren eveneens succesvol tijdens de seizoenstart door in een vermakelijk duel ASC van zich af te schudden: 4-3. Komende zondag is Warmunda al 356 dagen ongeslagen in competitieverband!!!! En guess what; de brigade van Alan Campfens wil de lijn gewoon doortrekken.

,,Met MMO hebben we natuurlijk een appeltje te schillen. Op hun veld gingen we geweldig de boot in tijdens de slotfase van de competitie. De boot terug naar Leiden verzachtte de pijn, maar we zijn het niet vergeten. De boot is alweer besteld en ik denk dat de dan jarige voorzitter er wel een kratje in zet. Dat smaakt het best met de drie punten die we dan gaan halen haha”, keek FC Rijnland-trainer Paul Pikaar in zijn vooruitblik op het seizoen al uit naar de wedstrijd van zondag. Dan reizen de Leidenaren, die de seizoensopening met 2-1 wonnen van Kickers ’69, af naar Hoogmade, per boot. Dankzij de vele versterkingen die Pikaar in zijn selectie verwelkomde deze zomer, geldt de Leidse equipe als torenhoog favoriet in dit onderlinge duel. Dorpsclub MMO zag topscorer Jeroen Disseldorp naar DOSR verkassen en leverde daarmee flink in qua doelpunten.  De ploeg van Pascal Verschoor was afgelopen zondag niet opgewassen tegen Van Nispen (3-1). Dat was het dus wel vorig seizoen tegen Rijnland, toen het over de Leidenaren heen walste: 5-1.

1 (Small)(Foto met dank aan M.Pikaar)

Ook SJZ trapte het seizoen prima af. De ploeg van Rob van den Wijngaard sneed nieuwkomer FC Aalsmeer de pas af door een late treffer van de in grootse vorm verkerende Frank Willemse: 2-1. Komende zondag gaan de groenwitten op bezoek bij ASC. ,,Ik ben gebrand daar wat recht te zetten”, sprak middenvelder Stefan Sleijser al na afloop van het gewonnen duel met Aalsmeer. Vorig seizoen liep Sleijser in de uitwedstrijd tegen ASC al vroeg tegen een rode kaart op en ging de wedstrijd met 3-1 verloren. Nieuwbakken trainer Kevin van der Geest was na afloop van de verloren seizoensstart bij Nicolaas Boys (4-3) niet te spreken over het werkethos van een aantal van zijn pupillen. Van der Geest hoopt zondag met zijn ploeg beter voor de dag te komen om zo na twee speelrondes niet nog steeds met lege handen te staan.

Vol goede hoop begon Voorschoten ’97 aan een nieuw avontuur in de derde klasse, nadat het vorig seizoen via de nacompetitie degradeerde. Dat er nog wel het nodige werk aan de winkel is voor de groengelen bleek afgelopen zondag toen kampioenskandidaat AVV Alphen een bezoek aan Adegeest aflegde. De ploeg van Huib van Oostrom Soede werd door de Alphense equipe getrakteerd op een zware nederlaag: 2-6, ondanks dat Mike Nikic zich onderscheidde door een weergaloze treffer voor de thuisploeg aan te tekenen. Komende zondag hopen de Voorschotenaren op meer succes, een reëel streven, zo lijkt, want een bezoek aan voormalig vierdeklasser Kickers ’69 staat dan op de rol. Anderzijds; de ploeg uit Leimuiden maakte het FC Rijnland best nog wel lastig op de eerste speeldag.