Blijven Lugdunum en LSVV’70 ongeslagen? Kan Zwammerdam zich herstellen van de eerste gelden nederlaag? En op zondag: zet Voorschoten’97 de opmars voort ten koste van Warmunda ? En zo zijn er nog wel meer vragen. Nog geen antwoorden, wel de voorbeschouwing op komend weekend.

Derde klasse A zaterdag

LSVV’70-Koudekerk

De studentenvereniging zocht en vond in Koudekerk een grote vriend. In verband met het trouwen van Wouter Huisman vroeg men of er iets met de speeldatum gedaan kon worden. Men vond bij Koudekerk louter begrip. Alle hulde voor de Koudekerkers. Of de vriendschap zo ver gaat dat de rode loper voor hen uitgerold zal worden is twijfelachtig, sterker nog, hoogst onwaarschijnlijk. De ploeg van Freek Jansen beleeft een ongekend heroptreden in de derde klasse. Vijf punten werden er al verzameld, een hoogtepuntje weer in de geschiedenis van de club. Koudekerk kent tot nu toe en wisselvallige start met j.l. zaterdag een nederlaag onder de noemer ‘eigen schuld, dikke bult’ zoals trainer Alex Redel zich uittte. De ultieme kans voor LSVV’70 om te profiteren van het nog niet evenwichtige Koudekerk en het huwelijk van Huisman luister bij te zetten? Voor alle duidelijkheid: het treffen vindt nu donderdag 22 september plaats op het complex van Koudekerk aan de Gruttolaan. Aftrap 20 uur.

Linschoten-Lugdunum

,,We willen het voor het doel te mooi doen in plaats van effectief”, verzuchtte trainer Henk de Cler na de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Perkouw. En gelijk had hij. Vooral in de laatste twintig minuten hadden de groenwitten de kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Wat de kracht van Linschoten is lijkt moeilijk in te schatten als je naar de resultaten kijkt. De Cler zal daar, terecht, maling aan hebben. Uitgaan van de eigen kracht is het devies van de Leidenaar. Dat moet ook voldoende zijn gezien de aanwezige voetbalkwaliteit in de selectie. Nu nog scoren in plaats van een fraai hoogstandje voor het doel.

Perkouw-Zwammerdam

‘Damme’ kende de luxe van de bovenste plaats tot jongstleden zaterdag CVC Reeuwijk op visite kwam die de ploeg met de neus op de feiten drukte. De 2-3 nederlaag is echter niet het einde van de wereld. Volgende week beter is een vaak gebezigde kreet. Dat wordt voor Zwammerdam een hele kluif, Perkouw is een uitstekend voetballende ploeg met een goede defensie. Zwammerdam zal alle zeilen moeten bijzetten om een goed resultaat te halen. Een uitdaging die Rob de Lnge en zijn spelers echter graag zullen aangaan. Immers, er wordt ingezet op een veel beter seizoen dan het vorige.

Derde klasse A zondag

ASC-KDO

Het Oegstgeestse ASC droogde afgelopen zondag WDS af met de duidelijke cijfers 2-5. De stijgende lijn is onmiskenbaar en deze zege smaakt naar meer. KDO zou dan het volgende slachtoffer van ASC moeten worden en dat is ook zeer wel mogelijk. De bezoekers vergaarden slechts één schamel puntje. De mannen van trainer Kevin van der Geest zullen met zelfvertrouwen het veld opgaan. Spits Jerome Rousseau bewees zijn ‘neusje voor de goede plek’ tegen WVC door drie keer te scoren. Graag zou hij er zondag aanstaande een of meer aan toevoegen. KDO heeft overigens de thuisbasis in De Kwakel en is een volstrekt onbekende voor deze regio.

FC Rijnland-Van Nispen

FC Rijnland keerde zondag in dubbel opzicht vol onbegrip terug van Voorschoten’97 terug naar Leiden. Waarom de wedstrijd voortijdig was afgefloten was hen (en bij vrijwel alle aanwezigen) volstrekt onduidelijk. Ook de reden van de 3-0 achterstand riep vragen op: hoe kon het zo misgaan? De koppen zullen deze week ongetwijfeld bij elkaar gestoken worden. Trainer Paul Pikaar zal ongetwijfeld zijn vinger op de zere plekken kunnen leggen in de hoop, en verwachting, dat het tegen Van Nispen anders moet. De gasten hebben evenveel punten als de Leidenaren. Winst zou dus een mooie bonus zijn op de directe concurrent. Niet rood aanlopen, zo luidt de waarschuwing voor de gastheer op zondag.

SJZ-WVC

‘Een volstrekt kansloze nederlaag’ zo vatte onze verslaggever de wedstrijd tegen Stompwijk’92 samen waarin SJZ met 3-1 ten onder ging. De week ervoor werd een 2-0 voorsprong tegen ASC uit handen gegeven. Rob van den Wijngaard was not amused en  zal meer concentratie en scherpte van zijn mannen eisen. Winnen, niet meer en niet minder is voor zijn selectie eigenlijk een noodzaak om de weg niet helemaal kwijt te raken. SJZ bezit genoeg kwaliteit om hoog te eindigen in de afdeling. Dan moeten er nu wel drie punten worden gepakt tegen het ogenschijnlijke kwaetsbare WVC, die fusieclub die onder leiding staat van Mo Bougrine.

Warmunda-Voorschoten’97

Aan een wonderschone reeks van 29 wedstrijden waarin Warmunda ongeslagen bleef kwam tegen Kickers’69 een einde. Het geloof in eigen kunnen zal echter niet of nauwelijks aangetast zijn vermoedelijk. Dat zelfvertrouwen zal ook nodig zijn tegen Voorschoten’97 én goed voetbal natuurlijk. De Voorschotenaren zijn dan wel gedegradeerd, maar willen oh zo graag direct weer terug naar de tweede klasse. De ongelukkige 2-6 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd tegen avv Alphen is inmiddels vergeten en het vizier is op de toekomst gericht. Tegen FC Rijnland voetbalden de spelers van Huib van Oostrom Soede vooral zeer effectief. Dat zal Warmunda moeten waarschuwen dat bij een veldoverwicht winst niet voor de hand ligt. Het wordt zonder twijfel een boeiende pot. Even stond deze pot op de nominatie om het uit het programma te worden geschrapt, maar na onderzoek bleek het veld toch geen geweld aangedaan te zijn door schimmel.