Zaterdag

3A

Lugdunum kan de feestdagen heerlijk in gaan, als het ook zaterdag weet te winnen. De ploeg van Henk de Cler speelde gelijk tegen Koudekerk, maar won alle drie de andere wedstrijden die het afwerkte in de competitie. Komende zaterdag treft Lugdunum degradant Zevenhoven, dat afgelopen zaterdag bij WDS (1-4) haar eerste punten pakte. Volgens Houssin Bezzai wil dat niks zeggen, verklaarde hij na de winst van de Kikkers op Linschoten van afgelopen zaterdag (3-5). ,,Wij hebben gewoon elke week een moeilijke wedstrijd. Doordat wij zo’n voetballende ploeg zijn, hebben ze daar ook rekening mee te houden. Als je bovenaan staat, dan weet je hoe dat gaat.”

Feit is dat Lugdunum uitstekende zaken kan doen als het wint, want als het meezit laat achtervolger Floreant ook nog eens punten liggen, als het bezoek krijgt van Zwammerdam. De Dammenaren zijn het seizoen prima begonnen, en des te harder was de klap van het gelijke spel afgelopen zaterdag tegen Perkouw. ,,Met nog een klein kwartier sta je met 1-3 voor en is er niets aan de hand. Dit is ongelooflijk en onbegrijpelijk. We hadden ze gewoon bij de keel en hadden gedeeld tweede kunnen staan”, klonk een gefrustreerde Bryan van Delft na afloop. In een duel waarin twee spelers op de bank de rode kaart voorgeschoteld kregen, wist Zwammerdam al met al een goed gevoel over te houden aan de ontmoeting met Floreant van vorig seizoen in Boskoop. Dankzij treffers van Lars en Toine Kremer werd een 1-0 achterstand omgebogen in een nipte overwinning: 1-2.

Vanwege het huwelijk van verdediger Wouter Huisman speelde LSVV ’70 twee dagen eerder dan gepland tegen Koudekerk en tevens werd het duel omgezet qua locatie. Even leek de studentenploeg een stunt te forceren nadat Michiel Ebbing de 1-0 aantekende aan de Gruttolaan, maar Koudekerk repareerde de schade en won met 1-3, waardoor de koppositie niet naar de roodhemden ging. Na de eerste competitienederlaag in Koudekerk bevindt de equipe van Freek Jansen zich in de middenmoot van 3A, waar ook Nieuwkoop, de opponent van komende zaterdag onderdeel van is. Voor eigen publiek hoopt de kampioen van 4A van vorig jaar een andere kampioen uit een andere vierde klasse de loef af te steken en voorbij te gaan op de ranglijst.

Zondag

3A

Bij FC Rijnland stak al niet iedereen onder stoelen of banken een gooi naar de titel te willen doen. Voorlopig doen de Leidenaren het ook prima. Zo werd afgelopen zondag nog middenmoter Van Nispen aan de zegekar gebonden (2-0). ,,Negen uit vier”, lachte doelman Mario van der Pluym, ,,Prachtig toch. Er valt hier altijd wat te beleven, het was een hele leuke en meer dan sportieve wedstrijd. Dat mag ook wel eens gezegd worden.” Komende zondag zal de ploeg van Paul Pikaar een zware kluif hebben aan SJZ, dat het traditioneel goed doet op eigen veld, waar zondag het treffen met Rijnland plaatsvindt. Eerder moesten FC Aalsmeer (2-1) en WVC (3-0) al aan de dadendrang van de Zoeterwoudenaren geloven. Vorig seizoen moest ook FC Rijnland buigen op Sportpark Haasbroek: 3-1.

Warmunda kwam afgelopen zondag niet in actie en hervat de competitie met een uitwedstrijd bij KDO. De gastheren uit De Kwakel boekten afgelopen zondag hun eerste zege van het seizoen door een pikstart bij ASC (2-3). Warmunda bleef doorgaan met waar het mee bezig was in de vierde klasse: niet verliezen. Sterker: de eerste twee competitiewedstrijden, tegen respectievelijk Stompwijk (3-4) en Nicolaas Boys (2-0) werden in winst omgezet. Anderhalve week geleden kwam de imposante reeks van de Warmonders eindelijk ten einde. Nota bene Kickers, de ploeg die een jaar geleden ook voor het laatst won van Warmunda, verbrak de ongeslagen status van het keurkorps van Alan Campfens.

Datzelfde Kickers gaat komende zondag op bezoek bij ASC. Verdediger Robert Akerboom had zich ongetwijfeld een ander afscheid voorgesteld bij de Oegstgeestenaren dan de 2-3 nederlaag van afgelopen zondag tegen KDO. De roodzwarten kwamen nog wel langszij, maar bogen uiteindelijk toch het hoofd voor de gasten uit De Kwakel. ASC vergaarde tot op heden vier punten, twee minder dan Kickers, dat vorig seizoen glansrijk kampioen werd in de vierde klasse A en na de zege op Warmunda (4-1) ook overtuigend won van MMO (0-5). Zondag hoopt de ploeg van Kevin van der Geest die achterstand om te zetten in een voorsprong van één punt.

Wie sec naar de ranglijst kijkt, zal zich verbazen over de positie van Voorschoten ’97. De ploeg van Huib van Oostrom Soede, met Te Werve koploper in de zaterdag tweede klasse C, bivakkeert namelijk op de twaalfde plek. Een vertekend beeld geeft dat enorm, want de groengelen hebben sowieso nog drie punten tegoed uit het treffen met FC Rijnland (gestaakt bij 3-0 voorsprong met nog luttele minuten op het scorebord) en verder werkten de Voorschotenaren ook maar twee wedstrijden af. Op Adegeest treft de ongelukkige degradant van vorig jaar een van de twee ploegen die het onder zich ziet. Het Stompwijk van Erik van Manen, dat de derby met SJZ won (3-1), maar de overige drie duels die het speelde verloor, is dan de tegenstander.