IJs en weder dienende wordt in de derde klasse (zo) dit weekend de zeventiende ronde van de competitie gespeeld. Blessures zijn hersteld, kerst- en nieuwjaarskaters verwerkt en de focus is gericht op de komende wedstrijd. Het is altijd een tikje spannend en afwachten hoe de groep uit de winterslaap komt en dit keer ook….. of het door gaat.

MMO-SJZ

De Zoeterwoudenaren hebben zich goed hersteld na de 5-1 nederlaag in november tegen Rijnland: de drie wedstrijden erna werd de volle winst gepakt. Op het oog lijkt dan een winterstop een hinderlijke onderbreking. Houdt SJZ de vorm vast? Om een plek in de top  te behouden is een zege op zwakke broeder MMO een noodzaak. Rob van den Wijngaard zal zijn mannen ongetwijfeld op scherp gezet hebben. Met een gelijkspel zoals vorig jaar zal SJZ absoluut geen genoegen nemen; alleen de volle winst telt. Onderschatting van MMO is echter iets waar SJZ voor zal moeten waken. De week erop wacht het sterke  Alphen. Wellicht vormt MMO een smakelijk voorafje. De ploeg uit Hoogmade vecht nadrukkelijk tegen degradatie. Op zich niet verwonderlijk gezien het feit dat de club diverse sterkhouders zag vertrekken na het voorbije seizoen.

WVC-UDO

Het arme UDO valt dit seizoen steeds net buiten de prijzen. Er wordt soms knap gespeeld en men is met regelmaat niet zwakker dan de tegenstander. Het is echter te vaak wel de opponent die de punten binnen haalt. De laatste uitwedstrijd voor de winterstop tegen Graaf Willem II VAC was het al niet anders. Typerend was de eerste helft: UDO speelde uitstekend zonder echter tot scoren te komen. Dat deden de gastheren wel en ondanks twee fraaie goals van Özcan Bayram ging de selectie Erik van Manen uiteindelijk met lege handen terug naar Oegstgeest. Het zal een hele klus worden om het tij te keren. Tegenstander WVC presteert steeds beter. Een puntje zou een mooi resultaat zijn voor UDO. De club uit Oegstgeest is verder nog steeds druk in gesprek met buur vv Oegstgeest over een eventuele fusie. Woordvoerder Luuk van der Zon laat in elk geval weten dat er geen sprake is van een laatste seizoen UDO 1 op zondag, zoals in de wandelgangen wordt beweerd. De tijd zal het leren. Voorlopig ligt de focus op het veroveren van punten voor de geelzwarten.

Meerburg-FC Rijnland

Een uitgebreide voorbeschouwing vindt men elders op de site.

Het restant van het programma in de derde klasse A zondag:

Alphen-Bernardus, Graaf Willem II VAC- ASC, Van Nispen-Nicolaas Boys, Teylingen-Altior.